raudtorust ahi väljapool maja
-
- külaline
raudtorust ahi väljapool maja
Lugemata postitus Postitas uudushimulik »
-
- külaline
eelnev teema- mitte raudtorust ahi vaid korsten :)
Lugemata postitus Postitas jälle uudishimulik »
- varukas
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Re: raudtorust ahi väljapool maja
Lugemata postitus Postitas varukas »
Raudtoru raskuse poolest suht raske .Tekib küsimus et mis moodi kinnitada.Isoleerimata toru puitseina külge küll ei maksaks kinnitada ise asi kui oleks veel kivisein. 120 toru kõlbab ehk sauna kerisele mis isoleerimata väga tuleohtlik.Ajuliselt võib garaazi või töökoda kütta aga elamist küll ei soovita .Elu nagu muldonnis sõjaväes.Arvatavasti on aiamaja ka kõrguse poolest madal.Siis maapinnalt ülesaetult tuleks korstna pikkuseks vähemalt 4 meetrit et tõmme tekiks.uudushimulik kirjutas:Soojustatud aiamajal korsten nii mäda, et kõlbab ainult välja lõhkuda. Plaan selline: lõhun korsta välja , panen augud katuses ja vahelaes nagu kord ja kohus kinni, viin suitutoru läbi seina korstnasse, milleks kasutan soojustamatta paksuseinalist raudtoru. ahju kaugus seinast pool meetrit ja toru läbimõõt 12 cm. Sellised torud vedelevad kuuriall juba oma 15 aastat ja kuhu neid ikka kasutada. vaha koha pealt ei tahaks raudkorstnat läbi vedada kuna tundub tuleohtlik ja kuskil siin oli kirjas, et hakkab ka alt kondensi välja ajama. Õues tilkugu palju tahab. Üldiselt on asja juures ka see mõte et selline raudkorsten ei läheks mulle pennigi maksma ja ma oskaks selle ise valmis teha. Küsimus siis selline: kas see korsten mul ikka tõmbma ka hakkab?
Igal inimesel on oma nägemus asjast aga tänapäeval enam niimodi ei tehta see oleks ajas tagasi minek.
Ohutum oleks pigem toru vanast kivikorstnast sisseajada siis kaitseks teda vähemalt kivivooder ja väljavõte korstnast oleks ka ohutum. Hiljem lased korstna keramsiiti täis,see isoleerib ka sooja .Jama tekib puhastusauguga see tuleks eelnevalt valmis teha ja pealt kinni panna et keramsiit ette ega sisse ei läheks .Selleks et toru korstnasse upitada on kraanat vaja või torud juppideks lõigata ja muhvid otsa ja vaikselt ülevalt alla lasta.
Jõudu isetegevusele.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas uudishimulik' »

Lugemata postitus Postitas vanakala »
mõned näidised on siin ka
http://www.lansi-savo.fi/Uutiset/8427178.jpg
http://vuodatus-media-1.web-effect.net/ ... 264389.jpg
http://www.tekniikkatalous.fi/multimedi ... 25064b.jpg
http://www.agrosilva.ee/index.php?lang=est&main_id=35
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ahjuspets »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
-
- külaline
ahjuspets kirjutas:Isetegevust on meie vabariigis piisavalt palju.Kas mõistlik ei oleks ennem alustada paberimajandusest(projekt,ehitusluba jne.)Kui Sul vanal ehitusel projekt on olemas,siis tekib Sul projektimuudatus koos fassaadi muutusega,lisaks tõenäoliselt ka päästeamet asjale allkirja ei anna.Õigem oleks ikkagi ehitada uus korsten vana kohale(juhul kui paberid aiamajaga korras).Kui nii väga tahad neid torusi ära kasutada siis võiks ju mõelda selle toru panemist uue korstna sisse ja siis selle vooderdamist kivivilla ja kivivoodriga, aga see risk on Sinu kanda kui midagi nihu läheb.Aga kõige õigem ikkagi kasutada õigeid materjale õiges kohas ja siis ei tohiks ka probleeme tekkida.
Anna ka mulle andeks, aga su jutt meenutab mulle mõne ususekti liikme juttu, et kõik mida piiblis kirjas pole, see on vale ja kuradist. Mina aga arvan , et need ehituspiiblid on tehtud eriti lollidele või siis selleks et inimene ilma mingile monopolile maksmata midagi teha ei saaks. Siin maakolkas kus mina elan , ei hivita kedagi mis korsten minu aiamajal on. Sina vist ehitaks grillahjule ka moodulkorstna- 4 tuhhi meeter. Kui raha püksisäärest välja ajab , siis lase käiia. Ja kui asjalikku nõu anda ei oska , siis pole mõtet siin sappi pritsida ja kõike mis sinu pähe ei mahu, maha teha. Kui sul midagi öelda on siis ütle midagi asjalikku- näiteks, et miks see mõte
halb on. Või on see tule või keskkonnaohtlik jne. Olen seda meelt et mind on võimalik ka ümber veenda kui argumendid loogilised on, aga mingi lolli väljamõeldud standartite järgi ei maksa näpuga järge ajada. Või oled nii sinisilmne, et oled kõigi seadustega nõus ja ei näe kelle tehtud need on. Ma ei räägi siin purjuspeaga autoga sõitmisest, vaid seadustest mis puudutavad majandust. Eestlase elu on nende seadustega nii per__ e keeratud, et metsas sittumise eest võib ka juba trahvi saada. Ei tohi omakasvatatud setukat ka enam ära süüa ilma et mingi monopol sellest jälle kasu ei saaks. Kurat- sinusugused mehed ajavad lausa närvi.''Isetegevust on meie vabariigis piisavalt palju''- noo mida??? Mina väidan et isetegevust on meie ''vaba''riigis halvakspandavalt vähe. Oleme nagu lambad, kes endaga kõike teha lasevad. Mingi sell, kes pole peale pastaka ja ''selle asja'' midagi elus peos hoidnud, istub kuskil tugitoolis ja otsustab kas ma võin midagi ka oma peaga teha või mitte. Kui me nende lollakate seaduste järgi edasi elame, siis ei tohi varsti ahjul enam siibritki olla-ohtlik- tukiving võib tuppa tulla. Iirimaal näiteks on selline seadus juba olemas aga korstna lõõrid on maja seina sisse ehitatud. Kus siin see terve mõistus on? ''.Õigem oleks ikkagi ehitada uus korsten vana kohale'' - ehk taastame nõukogude võimu ka. Vana ja äraproovitud asi - kõik olid võrdsed ja elasid ühiskonna mallide järgi?

-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline

-
- külaline

-
- külaline
Millal vanavarast pliiditöö jätkub?Külaline kirjutas:ahjuspets ära solvu,aga seleta lahti see,et kuidas sinul lubati selline vanadest kividest keris ehitada.
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline