OSB plaadi pahteldus
-
- külaline
OSB plaadi pahteldus
Lugemata postitus Postitas Leguardo »
Küsin siseviimistlejatelt, kellel olnud kogemust OSB plaadist seintega. Maja ülemise korruse siseseinad said nimelt sellest materjalist tehtud (peaasjalikult kipsi ebatervislikkust peljates).
Kuidas pahteldada ja mis materjali kasutada, et vuukide peale hiljem pragusid ei tekiks?
Kuidas OSB plaat üldse reageerib aastaaegade vaheldumisele? On arvamusi, et mängib päris suures ulatuses.
- windo1
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
Re: OSB plaadi pahteldus
Lugemata postitus Postitas windo1 »
Kõigepealt tõmbad osbi nakkega üle, seejärel vuugid võrgu ja Siloitega. Siis lauspahtel 2x VH-ga ( vuugikohad tuleb hajutada, et ei jääks kõrgemaid kohti), lihvimine ja peenpahtel. VH- asemel võib ka kasutada MP-75t, katab poorse materjali paremini.
Nii olen mina teinud ja ei ole kuulnud veel nurinaid, aga kindlasti on teisi maalreid ja teisi lahendusi.

Lugemata postitus Postitas entu »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas külaline2 »
MP-75-e keskmine kihipaksus 10 mm, jõudu tööle!windo1 kirjutas:Osb paigaldamisel jäetakse tavaliselt vuugivahe c. 3-5 mm. (mängimis ruum). Ise olen teinud osb- i millele on vuugi kohad sisse freesitud -lihvitud ja millel pole.
Kõigepealt tõmbad osbi nakkega üle, seejärel vuugid võrgu ja Siloitega. Siis lauspahtel 2x VH-ga ( vuugikohad tuleb hajutada, et ei jääks kõrgemaid kohti), lihvimine ja peenpahtel. VH- asemel võib ka kasutada MP-75t, katab poorse materjali paremini.
Nii olen mina teinud ja ei ole kuulnud veel nurinaid, aga kindlasti on teisi maalreid ja teisi lahendusi.

-
- külaline
Kui aus olla, siis tõesti on üks niiske ruum tõesti ka sees - dušinurgaga wc. See siis niiskustõkkega?
Või soovitab Entu ka muudes ruumides niiskustõket?
Lugemata postitus Postitas aivar0102 »
Miks teha ehitamist keeruliseks, dušširumi seina võiks ikka muid materjale panna. OSB ikka ju puitplaat ! On siis vähemalt OSB-3Leguardo kirjutas:Tänud arvamusavaldajatele!
Kui aus olla, siis tõesti on üks niiske ruum tõesti ka sees - dušinurgaga wc. See siis niiskustõkkega?
Või soovitab Entu ka muudes ruumides niiskustõket?

Lugemata postitus Postitas trumm »
teemaalgatajale - dushinurgas osb??? no ma ei tea...
hüdro tuleb igal juhul teha (mitte niiskustõkkega üle tõmmata), aga ma küll dushinurgas puitplaadiga ei mängiks...
ja mis mõttes see kips tervisele kahjulik on? ta ju puha looduslik... osb seevastu tihti kokku liimitud formaldehüüde sisaldavate vaikude abil, mis tervisele oluliselt kahjulikumad on.
Lugemata postitus Postitas wim21 »
Lugemata postitus Postitas trumm »
ja mis mõttes see kipskiudplaat hingab ja tavaline kips v osb ei hinga??? kips on küll niiskusele paremini läbitav tõesti, kuid siseviimistluse puhul polegi see oluline, et sisemine kiht väga hingaks - aurutõke tuleb ju nagunii panna!
-
- külaline
Aga see puidulaastu pundumise põhjendus on täiesti loogiline - nii et esimese asjana siis aquastop.
Tänud veelkord.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas .td »
Tahaks hirmsasti tapeedi alla panna seina, kas tõesti ei vea tapeeti laiali aja jooksul, plaat ju on pidevas edasi-tagasi liikumises vastavalt õhu niiskusele ?
Millega ikkagi täita vuugid ja kruvikohad? Plaan panna mahuline tapeet, siis puuduks vajadus lauspahtelduse järgi, aga millega vuugid ja augud täita ?
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu