Kivivill ujuva põranda all

põrandad, põrandatööd
Külaline
külaline

Kivivill ujuva põranda all

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mõtlen sellise lahenduse peale: http://www.maxit.ee/?id=16200 ainult et plaati mitte ei valaks vaid teeks 2xkipsplaadist. Aga mis kivivilla siin kasutada tohiks? 2cm paksusega Paroc ROB50t hinnaks öeldi üle 100.- m2, nii et otsiksin veidi alternatiive.
aivar0102
Ehitusspets
Ehitusspets

Re: Kivivill ujuva põranda all

Lugemata postitus Postitas aivar0102 »

Kui selline lahendus enda jaoks valmis vaadatud siis igasugune muutmine ja asendamine riskantne.Täpselt peab teadma mida teha, katsetamine võib valusalt kätte maksta.
Cyproci ujuva põranda jaoks oli mingi teine lahendus ka aga milline ja kus ei oska öelda.
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Endal kergkruusa peal 2x 18mm OSB, olen rahul, kuid tööd oli palju. Oleks vill vahel, oleks veel parem saanud.
Külaline
külaline

Jan,

olen Su postitust lugenud ja sealt ka uusi mõtteid saanud. Ühe asjana tõid välja, et puit paistab õhuniiskuse mõjul veidi mängivat - sellepärast mõtlesingi kipsi peale. Ning villa peale mõtlen, kuna see peaks nii sammu- kui ka alumiste naabrite mõra vastu aitama.

Aivar0102, mingit pr0ni ei tahaks tõesti ehitada. Julgust lisas see, et sarnane konstruktsioon on ka Knaufi lehel välja pakutud.
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Siis ma ei hakka oma juttu uuesti kirjutama :) Aga jah, see puidu mängimine ongi peamine tagasilöök, kips ning valatud põrand oleks selles suhtes kõvasti parem. Kuigi kipsi tugevuse osas puudub mul täpne teadmine - ma olen näinud lahendust, kus põrandakips pannakse otse peene fraktsiooniga kergkruusa peale mis on üsnagi kandev kiht. See tundub ok. Kardan, et villa peal, kus kips peab siis ise koormust jaotama hakkama, võib küll tekkiga oht, et mõni raskem kapp vajub sealt läbi.
Külaline
külaline

Tõesti, kui kivivill + kipsplaat tuleks kergkruusale, oleks kruusa ja kivivilla vahele täiendav kipsplaadikiht vajalik. Ise loodan villa kandvale aluspõrandale panna ning endisel on oodatud soovitused, mis vill selleks sobib :)
Vasta