Siinsetes foorumites on kõvasti arutletud õhksoojuspumpade küttevõimususte, voolutarvete jm üle, aga selline aspekt nagu nende tekitatav müra on saanud vähest tähelepanu.
Tegelikkus on selline, et selle õhksoojuspumba näol on ikkagi tegu õhukonditsioneeriga, mis on eelkõige mõeldud õhku jahutama ja see soojendusfunktsioon on neil enamasti teisejärguline külge poogitud asi (müügimehed selle jutuga muidugi ei nõustu, sest on olema sellised tootjad nagu IVT jne … aga see pole ka teemaks antud probleemi puhul)
See tingib ka selle, et enamik näitajaid on õhksoojuspumbal antud jahutusrežiimil. Nii on ka müraga, vaikselt salatakse müügimeeste poolt maha fakt, et miinuskraadidega teeb pumba välisosa ikka märkimisväärset müra. Reklaammaterjalides räägitakse ikka siseosa müratasemetest, mis on vaiksematel kiirustel tõesti niivõrd madalad, et inimest ei häiri. Ka välisosa müratase ei hakka tõenäoliselt häirima kui välisosa on võimalik paigaldada maja seinaga kontakti omamata eraldi raamiga maapinna peale.
Välisosa müratase on olen senini materjalides näinud vaid jahutusrežiimil ja siis jääb see paberite järgi tavaliselt alla 50 db. Keegi aga ei räägi seda millist müra ja kumedat vibratsiooni annab õhksoojuspumba välisosa edasi mööda maja kandekonstruktsioone miinuskraadide juures. Miinuskraadidel tuppa jõudev kume müra on kindlasti kõrgem kui tootja toodud arv jahutusrežiimil.
Minul on oma Fujitsuga konkreetselt nii, et miinuskraadide juures tuleb magada kõrvatroppidega, sest muidu ajab magamistoa aknast 6m kaugusel paiknev pump vähemalt vahetult enne sulatusrežiimi ja ka sulatusrežiimi tehes kohe kindlasti üles. Sama probleem on tuttavaga, kes majaelanike survel on lausa sunnitud ööseks pumba seisma panema. Kui kuulata pumba välisosa poolt tekitatavat müra väljast, siis ei tundugi see nii hull, vahetult pumba välisosast teisel pool seina olles saab aga seda kumedat müra võrrelda konkreetselt öö otsa akna all 2000 p/m juures töötava mootoriga seisva sõiduautoga.
Välisosa kortermaja seinale paigaldamiseks tunduvad ainuvõimaliku lahendusena paksud (ca 5cm) kummipuksid pumba välisosa jalgade alla, lisaks tuleb tähelepanu pöörata tugiraamistiku isoleerimisele majaseinast. Paraku enamik müüjaid ostjale neid paksemaid pukse pakkuda ei oska.
Ootaks teiste pumbaomanike kogemusi/arvamusi, kellel asub välisosa majaseinal eluruumide läheduses. Samuti ootaks müügimeeste arvamusi.
Õhjsoojuspump ja müra
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Re: Õhjsoojuspump ja müra
Lugemata postitus Postitas Pedaal »
M.O.T.T.Kui kuulata pumba välisosa poolt tekitatavat müra väljast, siis ei tundugi see nii hull, vahetult pumba välisosast teisel pool seina olles saab aga seda kumedat müra võrrelda konkreetselt öö otsa akna all 2000 p/m juures töötava mootoriga seisva sõiduautoga.
asi ongi maja konstruktsioonis ja seadme paigalduses.
vaadake kitarri vms. sama on need papist majad, karkass mis kaetud kipsiga - kõlakast ongi olemas.
just puksid seadme alla ja võimalusel seadme paigaldamine maapinnale ja seda siis ikka raamile.
kivimajades saab kasutada ka kummitüübleid ja pukse.
Nõnda hea on olla uues majas Läbi ukse puhub tuul Nii hea on olla uues majas Läbi seina kumab kuu
Veidi veel, ja saangi oma kodu Ainult kolmkümmend aastat veel Veidi veel ja ongi minu kodu Kui ma elus olen veel .....
Veidi veel, ja saangi oma kodu Ainult kolmkümmend aastat veel Veidi veel ja ongi minu kodu Kui ma elus olen veel .....
Lugemata postitus Postitas xda »
põrril on täiesti õige jutt. Pumba madalasageduslik vibra kandub täisvõimsusel tõesti ka mul mööda kinnitust ja kiviseina tuppa. Kuid mul pole see siiski märkimisväärselt tugev. Aparaadid on kinnitatud 85cm paksuse maakiviseina külge. Oleks ma alguses teadnud oleks kohe ka kummipuksid pannud. Maapealsele raamile on jällegi liiga halb panna, jääb kuidagi imelikult maja suhtes. Raamid on mul lastud ise teha. Ühe hinnaks tuli kuskil 1 keek. Raam on seinas 4x8 keermelatiga mis on siis ankurdatud pronksankruga seina. Väliseade siis: MSZ-FD25VABH
Kont 1:

Kont 2:

Kont 1:

Kont 2:

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas müra »
Ei mürise nad midagi.
Esimene puussse panek selle pildi peal on juba see, et pole vibrapukse vahel ja agregaat on labist raamile paigaldatud. Kes teile seda küll nii õpetas.
Kui on uuem mudel inverter ei mürise absoluutselt. Kui ei usi siis tule kuula kuidas -15 midagi tuppa ei kuule!
Esimene puussse panek selle pildi peal on juba see, et pole vibrapukse vahel ja agregaat on labist raamile paigaldatud. Kes teile seda küll nii õpetas.
Kui on uuem mudel inverter ei mürise absoluutselt. Kui ei usi siis tule kuula kuidas -15 midagi tuppa ei kuule!
Lugemata postitus Postitas xda »
See jutt et ei tee häält absoluutselt on ikka täiesti vale. Teine asi on kas see heli ka tuppa kostub. Ja vahet pole kas väljas on -15 või -25, kui kompressor töötab miski 25% koormusel siis jah pole kompressori häält eriti kuulda. Ja pealegi kirjutasin eelmises postis et kummipuksid on vist vaja vahele panna. Eks kui panen siis annan teada selle suht väikese võimsusega mitsu tippmudeli mürast. Ja mis see teine puussepanek siis oleks?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas müra jah »
Olen Nocria(arvatavasti tootjal vahet ei ole) pumpadega kokku puutunud: võrdlus, nagu akna taga või ka tubades undaks auto 2000 p/ min. , on väga tabav.
Läbi konstruktsioonide on ka kaugemates tubades piisavalt häiriv monotoonne müra.
Kas on spetsiaalseid raame paigaldajatel, millele aparaat maapinnale kinnitada?
Või seinale , mis tõesti toimiksid. Kui on puitkarkassmaja.
Mõtlen just välimise aparaadi müra, seda just kandekonstruktsioonist lähtuvalt.
Läbi konstruktsioonide on ka kaugemates tubades piisavalt häiriv monotoonne müra.
Kas on spetsiaalseid raame paigaldajatel, millele aparaat maapinnale kinnitada?
Või seinale , mis tõesti toimiksid. Kui on puitkarkassmaja.
Mõtlen just välimise aparaadi müra, seda just kandekonstruktsioonist lähtuvalt.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas põrr »
Kuna viimaste päevade ilmade tõttu on puud, teed ja seega ka pumba välisosa kõvasti jääs, välisosa kogub iga päevaga lausa jääd juurde hoolimata sulatustsüklitest, on müra läinud juba päris hulluks. Selleks et öösel magada tuleb õhtul tõmmata lihtsalt puldist paar kraadi maha, et pump uinumise hetkenigi vait oleks.
Ise otsisin välja, et tuleb paigaldada raamile paksud vibratsioonipuksid nagu need siin toodud http://www.abckliima.ee/Default.aspx?mi ... =84&id=553
Nüüd pean veel paigaldajaga kokku leppima nende paigalduse et garantii ei katkeks.
Ise otsisin välja, et tuleb paigaldada raamile paksud vibratsioonipuksid nagu need siin toodud http://www.abckliima.ee/Default.aspx?mi ... =84&id=553
Nüüd pean veel paigaldajaga kokku leppima nende paigalduse et garantii ei katkeks.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu