Mis on juhtunud tööhindadega.

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Külaline
külaline

Re: Mis on juhtunud tööhindadega.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Z kirjutas:Hale on vaadata seda täissöönud "ehitjate" hala. Saage kaineks ükskord, 50 tonniste palkade aega sita eest on läbi ja kui jätkuvalt olete nii kõvad mehed siis makske oma A6-te liisingut 5 tonni eest kuus edasi.
liisingut saavad ainult firmade omanikud.kuna töölised ehitavad poolmustalt,ei saa kunagi ükski töömees liisingut.kõik mis neil on,on välja ostetud.ametlik palk on ainult 5000.esmakordselt eesti ehituse ajaloos liikus palga raha õigel ajal kätte buumi ajal.kõik buumieelsed aastad on ehitajad oma palgaraha kuude viisi oodanud ja kuidagi ähvarduste teel kätte saadud.see ei ole mõne pozarniku või vedurijuhi elukutse et kui miski ei meeldi minnakse punase lipuga toompeale röökima ja pressitakse palgatõus välja.ehitajatel pole varem olnud ega ole ka nüüd mingisuguseid õigusi.
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

maalrionu kirjutas:
entu kirjutas:25kr ruut maalerdust oli kuskil krooni algul...pole küll kohanud kedagi kes selle hinnaga tööd teeb.need kellel on tööd teevad seda 80-100kr ruut,muidugi mustalt.AGA huvitav kui sa teed tööd firmale kuid sind ei vormistata ,kui ka nõuad,ametlikult tööle ja makstakse nö. käe peale kas see on siis mustalt või valgelt töötamine.
ai sa paganass,näita firma kus nii palju makstakse!viimase poole aasta jooksul pole üle 50 kr.ruut näinud!näita ainult suundkätte,hakkan kohe asju pakkima!
Arvan, et selle suuna peab iga mees ise leidma ja kui ei oska, siis pead 50.-/m2 edasi laskma!
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
entu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas entu »

kui mina maalrina alustasin maksti ruudu eest 29kop. .....nii et,arenguruumi on:)))
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas koppees »

Kui rääkida töö hindadest, siis mina töötan tihti TASUTA.
Kuna ei taha sõltuda teiste suvast, siis tegutsen ettevõtjana. Ehk siis olen ise endale tööandja: vastutav spetsialist, autojuht, raamatupidaja, sekretär, asjaajaja, tööline, juhataja. Ja raha saan ainult töölise töö eest. Ülejäänud tööd teen kõik tasuta, lihtsalt keegi mulle selle eest ei maksa.
Et miks?
Raamatupidamist peab tegema, sest ettevõtja on seaduse kohaselt raamatupidamiskohuslane. Kui ei teeks siis rikuksin seadust. Raamatupidaja saab töö eest vähemalt keskmist palka mina saan null krooni ja teen seda tihti puhkeajast. Ehitusettevõtja on kohustatud tegema ka muud paberitööd ja mitte vähe. Kusjuures keegi ei maksa selle eest sentigi.
Kui otsin internetist infot, teen reklaamitööd, suhtlen klientidega, teen personalitööd, esitan deklaratsioone, teen arvutusi, koostan eelarveid, teen pakkumisi, sõidan objektidele tellijatega suhtlema ja läbirääkima ja objekti üle vaatama. Ja keegi pole suvatsenud kunagi mulle selle eest tasuda.
Ja kui ma tahaksingi nende tööde eest veidi saada ja lisan seetõttu kulupõhisele hinnapakkumisele mõistliku protsendi, siis kindlasti minu hinnapakkumine ei lähe läbi, sest leidub kes odavamalt teeb.
Nii ongi, et suure osa tööst pean nagu ori tasuta tegema.
Kasutaja avatar
windo1
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas windo1 »

koppees kirjutas:Kui rääkida töö hindadest, siis mina töötan tihti TASUTA.
Kuna ei taha sõltuda teiste suvast, siis tegutsen ettevõtjana. Ehk siis olen ise endale tööandja: vastutav spetsialist, autojuht, raamatupidaja, sekretär, asjaajaja, tööline, juhataja. Ja raha saan ainult töölise töö eest. Ülejäänud tööd teen kõik tasuta, lihtsalt keegi mulle selle eest ei maksa.
Et miks?
Raamatupidamist peab tegema, sest ettevõtja on seaduse kohaselt raamatupidamiskohuslane. Kui ei teeks siis rikuksin seadust. Raamatupidaja saab töö eest vähemalt keskmist palka mina saan null krooni ja teen seda tihti puhkeajast. Ehitusettevõtja on kohustatud tegema ka muud paberitööd ja mitte vähe. Kusjuures keegi ei maksa selle eest sentigi.
Kui otsin internetist infot, teen reklaamitööd, suhtlen klientidega, teen personalitööd, esitan deklaratsioone, teen arvutusi, koostan eelarveid, teen pakkumisi, sõidan objektidele tellijatega suhtlema ja läbirääkima ja objekti üle vaatama. Ja keegi pole suvatsenud kunagi mulle selle eest tasuda.
Ja kui ma tahaksingi nende tööde eest veidi saada ja lisan seetõttu kulupõhisele hinnapakkumisele mõistliku protsendi, siis kindlasti minu hinnapakkumine ei lähe läbi, sest leidub kes odavamalt teeb.
Nii ongi, et suure osa tööst pean nagu ori tasuta tegema.
Usu mind, Sa ei ole ainuke. Endal samad tööd ja kohustused. :hello:
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Jah, koppees pole ainuke - FIE-d, ühemehe OÜ-d - kõigil samad probleemid. Kui siia lisada, et objektid kaugel ja suure osa ajast tuleb lõksida tühjalt, st käive ei ole aastaringne, bilanss on talvehooajal negatiivne. Oletame, et ühel kuul saabki keegi sellise õnne osaliseks, et suudab välja kaubelda nii kasuliku lepingu, et ühe kuuga 50000,siis tegelik palk ei ole ju mitte 50000 vaid kulud ja maksud maha arvestada, siis aasta lõikes ära jagatuna tuleb mõnelgi mehel (pakun välja) 5000 EEk/kuus. Ja seda ka buumi ajal. Seda aga tellijad ei näe.
Mina imestan, kuidas saavad nii primitiivse mõtlemisega inimestel olla nii suured sissetulekud, et jaksavad lubada endale ehitusteenust.
Mina oma aastasissetuleku juures küll ei saaks. Õnneks saan endale ise kõik tehtud.
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

krdi-krt.
Täitsin pühapäeval mitu tundi tagantjärele sõidu päevikut.
Nüüd vaatan, pool on kadunud. Polegi salvestanud.
Krdi-krt.
Tee TASUTA TÖÖD , ja kõik vastu taevast. Hakka jälle otsast peale.
Närvid läbi juba sellest kammaiaast. :banghead:
entu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

jah,paar aastat saigi enamvähem rahulikult ja väikese närvikuluga ehitusel tööd teha...ja jälle algab kõik,algab uuesti...petised,oma raha tagaajamine,tohutu tervise hävitamine,stress:(((
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Suured tänud Vennad Ehitusele, kes on teinud foorumi, kus me saame natukenegi oma stressi välja elada!!! :D
Sest muidu oleksime vist ammu läinud lippude ja loosungitega üles mäe peale. :banghead:
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Veel hinnajuttu.

Minul ei ole objektid olnud õnneks (ptüi,ptüi,ptüi üle õla) väga kaugel. Aga nagu näha sõidupäevikust maksimaalselt kuus sõitu 2500 km. Püüdke nüüd primittvselt mõtlevad ehitusteenuste tellijad korraks keskenduda ja arvutada see 2500 km rahaks, kusjuures võtke arvesse peale bensiini ka muud ekspluatatsioonikulud. Seda ühest küljest.
Aga teisest küljest, sellise kilometraaziga võiks ju pigem töötada autojuhina ja teenida keskmist palka ametlikul ilma roppmusta, tolmust, mürarikast, tervistkahjustavat, stressirohket ehitusmehe orjatööd tegemata.
Olen kaalunud tõsiselt, et tuleks õpitud ja eluaeg tehtud amet maha panna. Tervis on juba viletsaks jäänud. Ansip ka ülevalt pukist kuulutas, et ehitajaid on üleliia.. Mida kuradit...
to koppmees
külaline

Lugemata postitus Postitas to koppmees »

Aga mida sa halad, pane amet maha ja kobi selverisse turvaks. Minul tellijana täiesti ükskõik, mis sinu läbisõit on. Nii lihtne see ju ongi.
Kasutaja avatar
windo1
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas windo1 »

koppees kirjutas:Veel hinnajuttu.

Minul ei ole objektid olnud õnneks (ptüi,ptüi,ptüi üle õla) väga kaugel. Aga nagu näha sõidupäevikust maksimaalselt kuus sõitu 2500 km. Püüdke nüüd primittvselt mõtlevad ehitusteenuste tellijad korraks keskenduda ja arvutada see 2500 km rahaks, kusjuures võtke arvesse peale bensiini ka muud ekspluatatsioonikulud. Seda ühest küljest.
Aga teisest küljest, sellise kilometraaziga võiks ju pigem töötada autojuhina ja teenida keskmist palka ametlikul ilma roppmusta, tolmust, mürarikast, tervistkahjustavat, stressirohket ehitusmehe orjatööd tegemata.
Olen kaalunud tõsiselt, et tuleks õpitud ja eluaeg tehtud amet maha panna. Tervis on juba viletsaks jäänud. Ansip ka ülevalt pukist kuulutas, et ehitajaid on üleliia.. Mida kuradit...
Ametit mahapanema on sunnitud paljud ÕPPINUD ehitusmehed, isegi seda plaani pidanud. Aga mõtlesin, et pean suveni vastu ja siis kolin siit riigist minema, suht mõtetu koht see . Siin elavad ainult need hästi kes oskavad vahendada, sahkerdada, varastada jne. , lihtsat ja ausat tööinimest aga koheldakse nagu rämpsu. :hello:
entu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

pakun püsipostitajatele välja mõtte viia "pakun tööd" ja "otsin tööd" hinnapakkumised absurdi!!!...a/la 5kr maalriruut ,2kr kivi paigaldus!!!! jne.
Kasutaja avatar
reggie
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas reggie »

Veel absurdsemaks kui praegu :grin: ? See ju peaaegu võimatu.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Ja sa arvad, et seal "Eestist ära" ootavad sind purdumäed ning piimajõed, avasüli võtetakse sind vastu...?
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

to koppmees kirjutas:Aga mida sa halad, pane amet maha ja kobi selverisse turvaks. Minul tellijana täiesti ükskõik, mis sinu läbisõit on. Nii lihtne see ju ongi.
Keda sa siin parastad, sina tellijana seda otseselt tunnedki ja ära hakka halama, kui saad kõrgema hinnapakkumise, kui ise lootsid, olen ammu sellise hoiaku võtnud tellija suhtes, et kui on normaalne inimene, kes ka jutust aru saab, siis räägin edasi, kui on eriline plõksija, siis sittugu püksi, ei viitsi pärast mingi mõne tuhande pärast "PASAPEETREID" mööda ilma taga ajada!
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
AIAMAJA
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas AIAMAJA »

Manowar kirjutas:
to koppmees kirjutas:Aga mida sa halad, pane amet maha ja kobi selverisse turvaks. Minul tellijana täiesti ükskõik, mis sinu läbisõit on. Nii lihtne see ju ongi.
Keda sa siin parastad, sina tellijana seda otseselt tunnedki ja ära hakka halama, kui saad kõrgema hinnapakkumise, kui ise lootsid, olen ammu sellise hoiaku võtnud tellija suhtes, et kui on normaalne inimene, kes ka jutust aru saab, siis räägin edasi, kui on eriline plõksija, siis sittugu püksi, ei viitsi pärast mingi mõne tuhande pärast "PASAPEETREID" mööda ilma taga ajada!
:amen:
Saad seda, mille eest maksad.
aivar0102
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas aivar0102 »

reggie kirjutas:Veel absurdsemaks kui praegu :grin: ? See ju peaaegu võimatu.
Kui pessimist ütleb, et enam ei saa siis optimist lisab rõõmsalt , et saab ikka küll.
Husky
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Husky »

aivar0102 kirjutas:
reggie kirjutas:Veel absurdsemaks kui praegu :grin: ? See ju peaaegu võimatu.
Kui pessimist ütleb, et enam ei saa siis optimist lisab rõõmsalt , et saab ikka küll.
Tegelikult on sedasi, et kui ka kõige paadunum pessimist muutub optimistiks-vot siis on asi juba tõsiselt mäda.
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Tüüpiline

Ja sedasorti nahhaalsed ülburid (KÕIK MULLE - RAHVAS KAS VÕI KÄRVAKU ) valitsevad praegu ka riike.
Kust need kriisidki mujalt pärit.
Vanasõna ütleb: "igal oinal tuleb kord mihklipäev".
Ja nagu näha-kuulda osadele hakkabki juba saabuma.
Poosetate oma uhkete kõrgete tsiipidega ja majadega. Aga ise võib-olla pandimaja alaline klient.
Küll sinugi hiilgus ükskord lõpeb ja see ongi siis su mihklipäev - pane tähele!
entu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

pole mõtet sellistest ilkujatest,parastajatest,kiibitsejatest välja teha! meil tõsimeelsetel ehitajatel spetsialistidel tuleb lihtsalt see raske aeg üleelada ja tõega kas või turvana kuskil selveris.mida rohkem tegijaid ajutiselt eemal on seda rutem tööhinnad stabiliseeruvad.las need kokk-,taksojuht-,politseinikehitajad keeravad mõni aeg sitta kokku neile spekulant-ärimeestele.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

entu kirjutas:....mida rohkem tegijaid ajutiselt eemal on seda rutem tööhinnad stabiliseeruvad.
Pangad peavad ka oma rahakraanid rohkem lahti keerama, sest neid inimesi on väga olematu hulk, kes suudavad ilma pangalaenuta ehitada.
entu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

on hakanud tulema vägagi palju hirmodavaid tööpakkumisi ja väga närviliselt ning agressivselt käiakse odavate tööhindadega peale!Ma arvan,et see on märk ehituse elavnemisest!Nii et ehitajad...kannatust!!!
Isetean
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Isetean »

Just,just ! Töö on käimas.Ja uus objektki juba ootamas. ( Norm.tööhinnetega ) ;) Nii et rahu.Küll asi teiegi jaoks normaliseerub !
Edu !
hinnad
külaline

Lugemata postitus Postitas hinnad »

tere! otsisin mõni aeg tagasi maalrit kipspindade viimistlemiseks. panin üles kuukutuse ja kahe päevaga saabus 81 hinnapakkumist. praegugi tilgub neid vaikselt juurde. ahjaa... esimesed kaks hinnapakkumist tulid u. 3. minutiga.

1) 190 (pole kindel kas firma)

2) 150 (firma)

3) 150 (firma)

4) 130 (firma)

5) sein 110
lagi 130 (pole kindel kas firma)

6) 125 (firma)

7) 110

8) 100 (firma)

9) sein 100
lagi 110 (firma)

10) sein 90