nurgasaag

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
deedee
Uus kasutaja
Uus kasutaja

nurgasaag

Lugemata postitus Postitas deedee »

kas korterile põrandaliistude nurga all lõikamisks on mõtet osta elektrilist nurgasaagi või pigem laenutada. Võibolla läheb seda hiljem veel vaja ühe teise remondi käigus.Milline oleks kõige soodsam aga siiski ok kvaliteediga nurgasaag selliseks väiksemaks tööks
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Re: nurgasaag

Lugemata postitus Postitas arvutihdd »

http://www.boxes.ee/makita-mls100

Tavakasutajale ideaalne loom. Saad oma liistu ära panna ja maksab ehituskauplustes 1990-(nt espak).
Kui vaja mujal ka kasutada, siis osta parem elektriline ja uus. Need rendi saed on nii kohutavad, kui olla annavad.
Rendis on päeva hind ~100- , arvestades, et mingi keskmine korter ja elusees pole liistu paigaldanud, siis teed seda kolm päeva, kui norm kvaliteeti taga ajad. Eks otsusta ise kumb kasulikum tuleb. Selleks üheks liistutamiseks vast ei tasu osta, aga kui natuek rohkem kasutust leiab, siis tasub mõelda.
Isetean
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Isetean »

Endal sama riistapuu 1.5 a.tihedas kasutuse.Pole paha ;)
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets

Isetean kirjutas:Endal sama riistapuu 1.5 a.tihedas kasutuse.Pole paha ;)

Selle raha kohta on väga hea hobiaedniku saag. Aga jah nurka väga täpseks raske sel saada, seadistad ära ja mingi aja pärast jälle paigast. See kuramuse liigend on liiga pehmest plekist ja pole päris stabiilne. Aga muidu hea saag ja liistu saab kindlasti paika. Endal ka mingi 7 kuud kasutuses(pidevas) tööde juures, kus seda grammi taga ei pea ajama. Hea kerge hommikul kaasa haarata koos termosega :D Sellist saagi annab isegi nimetute seast otsida, teeb tundmatutele hiinakatele hinna ja "kvaliteediga" ära.
Murfen1
külaline

Lugemata postitus Postitas Murfen1 »

Paras aeg siis qvalda nimelisele pankrotipesale peale lennata, saad sama raha eest 2tk ja oluliselt kobedamad.
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Räägi lähemalt? Qvalda silt pandi mingitele tundmatutele Hiina tootja masinatele peale. Mille poolest need asisemad on kui Makita? Endal ka varsti suurem liistutamine ning kenast nelinurksest toast võin ainult unistada. Aega läheb ilmselt algajana üksjagu, seega isikliku masina ost arvatavasti teemaks. Eriti hea oleks selline masin, millega kannataks ka 95mm liistparketi lippide otsad vajaduse korral nurga alla lõigata.
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets

Ära nüüd pahanda, aga ennem maksaksin ka 1000- rohkem, kui ostaksin qvalda tööriista, olgugi või näitajalt parem asi. Need asjad on ikka totaalne saast ! Sellele makita mudelile ei paku nüüd küll ükski nurgasaag samas hinnaklassis konkurentsi. Ja seda ka hinna poolest, tule näita mulle seda qvalda't
aivar00
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas aivar00 »

kui su korteril on ainult täisnurgad, siis on ehituspoes müügil nn. plastmassklots kus sae sooned ees 45 ja 90 kraadile. Sama "vidina" võid ka ise kodus lauajuppidest valmis teha ja malliga nurgad peale märkida. Endale ostsin käsisae nurkade saagimiseks kui maja ehitasin- maksis vist mingi 500 eeku. Analoogne nurkade regullimise süsteem nagu siin viidatud makital- saagi pead ainult käega "liigutama". Arvestades asjaolu, et sul on tavaline korter, siis see nn. plastmassist klots kõikse soodsam- mõnikümmend krooni. Peale remonti võid kapinurka vedelema jätta (ei võta palju ruumi) või ka ära visata, sest naa odav.
Kylaline kylast
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Kylaline kylast »

Makita MLS100 on Haabersti Rautakeskos hea hinnaga saada.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

viewtopic.php?f=30&t=12627&p=56809&hilit=makita#p56809

Osta ära ja pärandad veel järgmisele põlvele ka! :mrgreen:
dedee
külaline

Lugemata postitus Postitas dedee »

selle plastmassklotsi "saagisime" juba esimeste liistudega nii ära et sellega pole enam midagi teha
Deede
külaline

Lugemata postitus Postitas Deede »

see soovitatud saag on 45Kraadise lõike all ainult 8 cm laiuse lõikega aga liistud mul 9 ja 10 cm laiad.Siis vist ei sobi peab ikka liugsüsteemiga olema
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Deede kirjutas:see soovitatud saag on 45Kraadise lõike all ainult 8 cm laiuse lõikega aga liistud mul 9 ja 10 cm laiad.Siis vist ei sobi peab ikka liugsüsteemiga olema

Milline saag neist? :doh:
deede
külaline

Lugemata postitus Postitas deede »

see makita mls100. Mis oleks järgmine suurema lõikeulatusega soodne aga ok kvaliteediga saag
hundipoeg
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas hundipoeg »

targad mehed, kas nurgasaele saab panna ka kividetailide saagimiseks sobiliku ketta ja kui suuri kiviplaate sellega siis saagida saaksin?
Paremat homset Teile ja konkurentsivõimelist sissetulekut mulle!!
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets

Panna saad kindlasti, aga vastupidavus on küsimärk . Usun, et kivitolm põletab tavalise nurgasae lihtsalt läbi, aga mine sa tea . Muide kui mingi väiksem kogus vaja lõigata, siis osta koduextrast/handymanist torulõikur ja teemantketas külge(ketas maksab küll sama hinna, mis saag ). Mida sul üldse lõigata vaja ehk on paremaid viise ?
hundipoeg
Korralik postitaja
Korralik postitaja

arvutihdd kirjutas:Panna saad kindlasti, aga vastupidavus on küsimärk . Usun, et kivitolm põletab tavalise nurgasae lihtsalt läbi, aga mine sa tea . Muide kui mingi väiksem kogus vaja lõigata, siis osta koduextrast/handymanist torulõikur ja teemantketas külge(ketas maksab küll sama hinna, mis saag ). Mida sul üldse lõigata vaja ehk on paremaid viise ?
:hello:

kuda ma selle torulõikuriga kivi lõigata? lõigata oleks vaja punast tellist, keraamilist plaati ja rahvuskivi.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Palju sa ikka küsida jõuad ja mis on nende mõte?Kui lugeda su kõik mured kokku,siis tuleb välja,et sul ei ole ühtki ametit;majast rääkimata.Keegi püüab sulle vastata,aga hundipoeg oskab veel lihtsameelsema küsimuse esitada.Mis on küll sellise hämamise mõte?
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets

Torulõikur pm selline nagu nurgasaag, ainult selle nurga saamisega tuleb fantaasiat kasutada. Aga lõikamine selline, haarad sanga, vajutad nuppu, mootor teeb änn änn ja ketas viu viu ning eelnevalt asetatud kivi pudeneb ketta hõõrdumise all ?
hundipoeg
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Külaline kirjutas:Palju sa ikka küsida jõuad ja mis on nende mõte?Kui lugeda su kõik mured kokku,siis tuleb välja,et sul ei ole ühtki ametit;majast rääkimata.Keegi püüab sulle vastata,aga hundipoeg oskab veel lihtsameelsema küsimuse esitada.Mis on küll sellise hämamise mõte?

:scratch:
näe jälle järjekordne anonüümen külalis kana tuli kaagutama. kaaguta kaaguta muneda sa ju ei oska!
:yahoo:
hundipoeg
Korralik postitaja
Korralik postitaja

arvutihdd kirjutas:Torulõikur pm selline nagu nurgasaag, ainult selle nurga saamisega tuleb fantaasiat kasutada. Aga lõikamine selline, haarad sanga, vajutad nuppu, mootor teeb änn änn ja ketas viu viu ning eelnevalt asetatud kivi pudeneb ketta hõõrdumise all ?
tundub, et see torulõikur siis ikka ei lähe kohe mitte.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

hundipoeg kirjutas:
Külaline kirjutas:Palju sa ikka küsida jõuad ja mis on nende mõte?Kui lugeda su kõik mured kokku,siis tuleb välja,et sul ei ole ühtki ametit;majast rääkimata.Keegi püüab sulle vastata,aga hundipoeg oskab veel lihtsameelsema küsimuse esitada.Mis on küll sellise hämamise mõte?

näe jälle järjekordne anonüümen külalis kana tuli kaagutama. kaaguta kaaguta muneda sa ju ei oska!
Mina ei ole anonüümne kirjutaja.
Loe ise oma poste ja imesta :doh:
hundipoeg
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Rostfrei kirjutas:
hundipoeg kirjutas:

Mina ei ole anonüümne kirjutaja.
Loe ise oma poste ja imesta :doh:
jah sina ei ole anonüümne kirjutaja, aga külaline seda on ja jääb selleks.
eks ma ikka tean mida olen siia kirjutanud, mu mälu ei ole nagu havil 3 sekundit, aga imestama paneb küll aeg ajalt, et miks foorumis küsida ei tohi ja miks see just eriti anonüümseid külalisi häirib?
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

hundipoeg kirjutas:eks ma ikka tean mida olen siia kirjutanud, mu mälu ei ole nagu havil 3 sekundit, aga imestama paneb küll aeg ajalt, et miks foorumis küsida ei tohi ja miks see just eriti anonüümseid külalisi häirib?
No enamus nendest külalistest on ilmselt olude sunnil töötud ehitajad, kes praegu kodus näppu imevad ning kiruvad sinusuguseid, kes selle asemel, et neile tööd pakkuda, hoopis ise ehitamise ABC-ga tutvust teevad ning teistele varem raha sisse toonud teadmisi tasuta välja pommivad.

Mõneti on neil muidugi õigus, sest ilma tugevate teadmisteta ning suure ajavaruta võib isetegemine kokkuvõttes kallimaks minna. Tean omast kogemusest - selle raha, mis ma üüriks maksin, et töö kõrvalt korterit ehitada, oleks võinud vabalt mõnele ehitajale maksta. Teisalt aga jääb isetegemise rõõm (mis on minu suurim motivaator)...

Et väga teemast mööda poleks - kas torusae all mõeldi ketaslõikurit ehk nurklihvijat ehk relakat?
Hobinikerdaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Hobinikerdaja »

Võib olla tuleb kellelegi kasuks nurgasae ostmisel/valikul (mida kontrollida, mida vaadata).
Kuna üks elektriline nurgasaag varastati ära siis ostsin kiiruga asemele elektrilise Metabo nurgasae (selle kõige odavama variandi). Asusin saagima 25mm ümarpuidu 30mm juppideks. Kolmanda jupi saagimise juures käis igavene pauk ja alumiiniumist juhtsiinist lendas tükk välja (allolev plastollus lendas ka tükkideks). Lähemal uurimisel selgus, et juhtsiin oli 5mm!!!!! kumer nagu vikerkaar. Eks ta sellepärast siis ära lõhkuski, et lõtk oli vahel.
Viisin siis asja Stokkerisse garantiisse (Peterburi mnt.) ja nii ülbe suhtumise osaks ei ole ma varem veel saanud. Lisaks pidin 500 eek remondi eest maksma (kuna tööriista tõin lõhutud seisundis).
Sestsaadik Makita kasutaja ja üldjoontes rahul.
Vasta