Vesipõrandakütte leke

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kääbik
külaline

Vesipõrandakütte leke

Lugemata postitus Postitas Kääbik »

Tere,

Oskab keegi anda nõu mida teha kui betooni paigaldatud vesipõrandakütte torud on katki külmunud?

Ette tänades
Salvo Kelk
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Vesipõrandakütte leke

Lugemata postitus Postitas Salvo Kelk »

See on jama lugu. Tõenäoliselt ei ole sul külmunud vaid ühest kohast. Usun, et pead põranda üles võtma, uued torud maha kerima ning uuesti valama. Muidu head nahka ei saa. Kalliks ta küll läheb, aga miskit muud lahendust ka ei näe.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kääbik kirjutas:Tere,

Oskab keegi anda nõu mida teha kui betooni paigaldatud vesipõrandakütte torud on katki külmunud?

Ette tänades
Kuidas see katki külmumine välja näeb? Vesi lekkib kusagilt? Betoon on purunenud? Kui palju on katki? Kuidas on võimalik, et see juhtus?
Kääbik
külaline

Arvatavasti survestati veega enne betooni valamist aga jäeti tühjendamata süsteem. Esimsel talvel puudus ka küte majas.
Kas tõesti tuleks välja vahetada kogu kontuuri toru?
See saab küll julm olema sest parkett ja plaadid on ka juba põrandal :(
Pedaal
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Pedaal »

Kääbik kirjutas:Arvatavasti survestati veega enne betooni valamist aga jäeti tühjendamata süsteem. Esimsel talvel puudus ka küte majas.
Kas tõesti tuleks välja vahetada kogu kontuuri toru?
See saab küll julm olema sest parkett ja plaadid on ka juba põrandal :(

täpselt nii oli ka mul omal - õnneks võttis ehitaja asja garantiikorras töösse ja asi sai korda
omal oli ehk 6...7 lekkekohta

üks tähelepanek oli selline, et põrandaküttetoru oli jätkatud ja külmumised olid vähemalt 3 juhul just jätku kohas/kõrval
ehk seal mingi lohk ja sinna kogunes ka vesi siis mida peale survestamist välja ei saadud vms.

meil ei olnud leket näha vaid rõhk kadus süsteemist väga kiirelt, võeti parkett ja plaadid ülesse ning ikka ei mingit vett ega niiskust
mina ei tea kuidas aga see mees kes seda tegi leidis kohad ülesse raius betooni piisava augu et toru lappida ja hiljem valas uuesti kinni
kokku raius jah 7 auku.
kas ta kuulas kõrvaga, otsis vitsaga või oli tal aparaat mis näitas kuidagi leket ma ei teagi.
tean, et ehituse aegsete fotode järgi tegi ta omale kaardi kust raiuda ja kontrollis erinevaid kontuuri osasid hiljem tegi surveproovid sealt samadest kohtadest

aga kokkuvõtteks oleneb siiski kui palju oli süsteemis vett ehk kui suurelt on külmunud - kui toru oli täis siis vaja kõik ülesse võtta või peale valada uus põrand
kui vett vähe nagu meil juhtus leiab kohad ülesse ja saab lappida
Nõnda hea on olla uues majas Läbi ukse puhub tuul Nii hea on olla uues majas Läbi seina kumab kuu
Veidi veel, ja saangi oma kodu Ainult kolmkümmend aastat veel Veidi veel ja ongi minu kodu Kui ma elus olen veel .....
warlock
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas warlock »

põrandaküttetorud jätkatud.. nojah, kui omale ei tee ja välja ei paista, siis võib kõike teha - tüüpehitaja tüüpsuhtumine. ja seicmest kohast? ta siis mingitest jääkidest lappiski kokku.. ega muidu põrandaküttetoru on plastiline ja kannatab külmumist küll. nagu plastikust veetorud ja henco torudki. kui lekkima hakkavad, siis liite- w ülemineku kohtadest. põrandakütte puhul läheb pigem betoon purux, aga kui parkett on peal, siis see ei paista välja.
Kääbik
külaline

Piltide pealt ei ole näha ühtegi jätku kohta. Kõik torud on ühestükis maha keritud. Millega üldse otsida lekke kohtasid?
Parkett ei ole ka veel kuskilt ülespundunud. Palju torudes vett oli külmumise hetkel ei oska öelda. Välistasin seinte kinnitused kuna ainult 1 sein on kinnitatud põranda külge üle jäänud on kõik laotud fibost. Sel juhul peaks ainult 1 kontuur katki olema ja ülejäänud 6 töökorras. Betooni valamise hetkel oli survemõõdik küljes veel ja peale seda ka.
Pedaal
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Pedaal »

Jah ei ehitanud endale - ostsin valmis valatud põrandaga karbi, ja mis siis ?

ei olnud mul 7 jätku kohta - sain ka ise need pildid omale kui õnnetus käes
mul on kokku 8 kontuuri ja kolmel oli jätkukoht ehk 4 olid mujalt - ise arvan et betooni valamisega tekkisid lohud kus toru sai cm alla poole ja sinna ka vesi kogunes.

kontrollimiseks võta kollektorist torud lahti ja survestage igat kontuuri eraldi - suurem leke annab ennast kohe minutitega välja väiksem leke vajab aega mitu tundi
ah jah mul läks vahetusse ka üks kollektor sest ka see sai külma - ventiilid ei pidanud enam kui kinni keerasime
seega ei saa kindel olla kui survestad läbi kollektori eri kontuure - võib lekkida läbi kollektori.

lisan ka pildi kuidas oli mul põrandas torud .
siin siis tegelikult näha kaks erinevat kontuuri ja ühe kontuuri jätkukoht - oli korralik pressühendus ja paigaldatud rüüsse ning teibitud otstega
just selle sama ühenuse kõrvalt 5 cm oligi külm asja lõhki rebestanud.
Pilt

kuidas otsida leket - ehk kui olete selgeks saanud mitmes kontuuris on üldse leke tehke esmalt näiteks test kõrva järgi.
öösel vaiksel ajal survestage kontuur ja ehk kuuleb leket - susinat ?
väidetavalt pidi olema kas tallinna küttel või tallinna veel ka mingi apastraat millega mees lekkekohad ära kuulis - nii väitis see tegija kes mul torusid lappis aga tema seda ei kasutanud - leidis ise
paregu olen 3 kuud süsteemi kasutanud ja rõhk ei lange, seega leidis kõik ülesse.
Nõnda hea on olla uues majas Läbi ukse puhub tuul Nii hea on olla uues majas Läbi seina kumab kuu
Veidi veel, ja saangi oma kodu Ainult kolmkümmend aastat veel Veidi veel ja ongi minu kodu Kui ma elus olen veel .....
pumaehitaja
külaline

Lugemata postitus Postitas pumaehitaja »

Mulle meeldis idee, kus puitpõrandas põrandakütte torus oli kompressoriga õhusurve pandud. Kui keegi tegi torusse augu tegi oli kohe kuulda või näha,kui surve langes.
Kääbik
külaline

Kui suur on tõenäosus et parandades külmunud põrandal lekkekohad et asi uuesti toimima hakkab?
Olen kuulnud et kui on külmunud siis löö tervele torule triibu sisse ja see tähendab kogu kontuuri vahetust.
Vasta