Palju peab/võiks siis õigupoolest olla klaasvilla(rullis) lae soojustuseks sentimeetrites?
villaks Isover KT400 100mm.
Lae soojustus eramus !
kuidas soojustada oma elamist
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 6 korda
-
- külaline
Ando
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Arvan,et 2¤100mm villa+tuuletõke peaks olema piisav.Villa võiks asetada risti 1. ja 2.kiht üksteise suhtes siis(koos karkassiga) .
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas taastaja »
pole kuulnud piirangutest.200 mm pannakse tavaliselt seina,aga lakke ikka vähemalt 300mm
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas wimms »
Piisav on igaühe enda otsustada. Soojuskaod lae kaudu on otseses sõltuvuses soojustuse paksusega. Seda saab arvutada.
Nt. 200m2 lagi 200mm villaga KT40 soojuskadu -10C õues ja 24C lae all on ca 620W, 400mm puhul ~320W.
Elektriküttega on kuukulud vastavalt 360kr ja 184kr. (0.8kr/kwh). Nt. KL35 puhul on kaod ca 550W ja 280W.
Tee tasuvusarvutus ja saad ise otsustada, kas ja kui palju soojustada. Kui peaksid katuse konstruktsiooni muutma, et rohkem soojustada, siis ilmselt ei tasu.
Minu arvutus ei ole kindlasti täpne (ei arvesta karkassi), parem küsida seda nende käest kes seda korrektselt teha oskavad.
Ma paneks 300mm vähemalt.
Samas, kui sinna koguneb kogu maja soe õhk, siis võib seal talvel palavaks minna.
Nt. 200m2 lagi 200mm villaga KT40 soojuskadu -10C õues ja 24C lae all on ca 620W, 400mm puhul ~320W.
Elektriküttega on kuukulud vastavalt 360kr ja 184kr. (0.8kr/kwh). Nt. KL35 puhul on kaod ca 550W ja 280W.
Tee tasuvusarvutus ja saad ise otsustada, kas ja kui palju soojustada. Kui peaksid katuse konstruktsiooni muutma, et rohkem soojustada, siis ilmselt ei tasu.
Minu arvutus ei ole kindlasti täpne (ei arvesta karkassi), parem küsida seda nende käest kes seda korrektselt teha oskavad.
Ma paneks 300mm vähemalt.
Samas, kui sinna koguneb kogu maja soe õhk, siis võib seal talvel palavaks minna.
- numan
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas numan »
ühel pööningul oleme pandnud 2x100 + 50 risti ja teisel (50+100)+50risti lisaks oli kiht tollist lauda mille peal tuuletõkke(väljast)
Alati on alternatiivlahendus!
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit