PS: Mitte midagi isiklikku

Lugemata postitus Postitas ponkskar »
Lugemata postitus Postitas aivar0102 »
See oleks loomulikult kõige lihtsam ja suht lollikindel, aga kahjuks ei ole tutvusringkond eriti suur ja olen vist ka nende hulgas esimene kivimaja ehitaja kes krohvijat vajabaivar0102 kirjutas: Krohvija kohapealt uuri tuttavatelt- sõpradelt kellel tehtud ja kuda rahul.
Lugemata postitus Postitas Isetean »
Lugemata postitus Postitas Tihver »
Seda juttu lugedes peaks minu töölised vist suht rahul olema. Olen firma väljamüügi tunnihinna lasknud 30% alla, samas muutmata tööliste palka. Kätte saavad sõltuvalt tööst 75-85kr/h, seda loomulikult ametlikult. Kõik töövahendid, riided, auto, telefon on firma poolt ja aastas 4 nädalat palgalist puhkust ka. Tööandja seisukohalt oli see 30% firma puhaskasum ehk siis ära elame nüüd ka.aivar0102 kirjutas:Aga mersut ei saa zapaka hinna eest ja kui puhkusereisi jaoks raha ei ole tuleb kodus istuda.
Siis ju hästi!Tihver kirjutas:Seda juttu lugedes peaks minu töölised vist suht rahul olema. Olen firma väljamüügi tunnihinna lasknud 30% alla, samas muutmata tööliste palka. Kätte saavad sõltuvalt tööst 75-85kr/h, seda loomulikult ametlikult. Kõik töövahendid, riided, auto, telefon on firma poolt ja aastas 4 nädalat palgalist puhkust ka. Tööandja seisukohalt oli see 30% firma puhaskasum ehk siis ära elame nüüd ka.aivar0102 kirjutas:Aga mersut ei saa zapaka hinna eest ja kui puhkusereisi jaoks raha ei ole tuleb kodus istuda.
Valdkonnaks on elekter-nõrkvool-turvasüsteemid, mitte otseselt ehitamine.
Lugemata postitus Postitas Mull mull mull mull väiksed kalad, kus on teie väiksed jalad. »
Mõtlesin kaua, kas kirjutan ja otsustasin, et ei kirjuta, et:entu kirjutas:ma leian,et siin on tegemist juba mõnitamisega.
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Siin võib kergesti tegemist olla ka kas vähese pädevuse tõttu vääriti mõistmisega, pealiskaudse asjasse süüvimisega või sihiliku paanika tekitamisega, aga ka kavalate tellijatepoolse spekulatriivse mõjutustegevusega. Manipulatsiooniga.hdi128 kirjutas:Tere jälle. Peale mitmete objektide ülevaatamist on tekkinud selline küsimus nagu pelakirjas. Siia võiks ka keegi kirjutada oma naljaktest hinnapakkumistest või olen mina ainuke kes sihukeste asjade pelae satub. Näide selline et Harjumaal kosel ole välja pakkuda maja kipsitamine ja maalerdamine. Tegin ka oma hinnad ära ja oh imestust . Kutsutigi vaatama ja vestlema. Pinda päris palju ~380m2. Sellisele tööle oli tulnud 125 pakkumist. Kipsipaigalduse hinnad algasid 15.- m2 eest(karkass+vill+kips) ja seda nii lakke kui ka seina. Maalerduse hinnad(osaliselt lauspahtel, kipsi pahteldamine kuni lõppvärvini oli hinnad alates 25.- m2 eest) siis küsitigi et kas oled nõus odavamalt tegema
. Peale seda lihtsalt lahkusin aga küsimus jäi ülesse et no mida kuradit. Selliste hindadega ei jääks ju midagi kätte. Pidid olema oma tööriistad + tellingud jne. Tingimus oli ka et raha ennem ei saa kuiobjekt lõpetatud.
See pole ainuke juhtum. Neid on ikka veel aga see selline kõige paremini meeldejääv.
Lugemata postitus Postitas hdi128 »
Natuke ka lisan sellele kommentaarile et see tekst on kirjutatud elust enesest ja paanikat tekitavad mulle need kliendid kes tahavad et teeksime tööd kas väga odavalt või suisa tasuta. Kui ikka ei olda nõus tegema lepingut ja surutakse peale et maksame tasu 28 päeva jooksul siis minu arvates on tegu juba nagu tasuta teenusega. Isiklikult võin küll kirjutada et olen tegelenud selle erialaga 6 aasat ja sellest 3 omakäe peal(ise teen-ise vastutan). Olen jäänud ainult sisetööde juurde ja sellega seoses ka kohanud kliente igasuguseid. Paljudele on tulnud seletada mida see teenus endast kujutab ja et see teenistus mis ma teenin ei jää ainult elamisrahaks. Osad saavad aru , osad jälle mitte. Praegusel ajal ei saa vist enam keegi aru.vuuk kirjutas:Siin võib kergesti tegemist olla ka kas vähese pädevuse tõttu vääriti mõistmisega, pealiskaudse asjasse süüvimisega või sihiliku paanika tekitamisega, aga ka kavalate tellijatepoolse spekulatriivse mõjutustegevusega. Manipulatsiooniga.hdi128 kirjutas:Tere jälle. Peale mitmete objektide ülevaatamist on tekkinud selline küsimus nagu pelakirjas. Siia võiks ka keegi kirjutada oma naljaktest hinnapakkumistest või olen mina ainuke kes sihukeste asjade pelae satub. Näide selline et Harjumaal kosel ole välja pakkuda maja kipsitamine ja maalerdamine. Tegin ka oma hinnad ära ja oh imestust . Kutsutigi vaatama ja vestlema. Pinda päris palju ~380m2. Sellisele tööle oli tulnud 125 pakkumist. Kipsipaigalduse hinnad algasid 15.- m2 eest(karkass+vill+kips) ja seda nii lakke kui ka seina. Maalerduse hinnad(osaliselt lauspahtel, kipsi pahteldamine kuni lõppvärvini oli hinnad alates 25.- m2 eest) siis küsitigi et kas oled nõus odavamalt tegema
. Peale seda lihtsalt lahkusin aga küsimus jäi ülesse et no mida kuradit. Selliste hindadega ei jääks ju midagi kätte. Pidid olema oma tööriistad + tellingud jne. Tingimus oli ka et raha ennem ei saa kuiobjekt lõpetatud.
See pole ainuke juhtum. Neid on ikka veel aga see selline kõige paremini meeldejääv.
Kui tegemist osava manipulatsiooniga, siis seda foorumit lugedes järeldub, et tegevus kandis vilja. Paljud ehitajad on paanikas. Tellijad ülbust juurde saanud.
Aga kui tegemist sihiliku väärinfo levitamisega, mis avaldab negatiivset mõju turule (soodustab ebastabiilsust), siis kuidas võiks selline tegevus, näiteks, mõjuda kas või ühe väikese riigi majandusele ja ka poliitilisele olukorrale? Ja sellest vaatevinklist, kas selline tegevus võiks olla kuritegelik?
Arvan, et liiga suured hinnakõikumised ei ole kunagi laiemas mõttes kasulikud ega head. Ehkki lühiajaliselt keegi võib sellest ka hiigelkasu teenida. Parim hind on paras hind. Parim turg on stabiilne turg.
Mina olen praegu maksnud oma maja ehituse käigus erinevatele tegijatele niipalju kui nad on küsinudhdi128 kirjutas: Tõesti ootaks ka vastukaja tellijatelt et kuidas nemad arvutavad palju teenuse eest maksma peaks
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas reggie »
Lugemata postitus Postitas sat666 »
Lugemata postitus Postitas windo1 »
hdi128 kirjutas:Ehitus24 üleval selline hange. Mis arvate kas firma teeb nalja(julma) või on hindadega kõik OK ja anname aga tuld. Kohati tundub et tööraha nagu polekski. Hange siis ise selline:
Pakkuda tööd järgnevate hindadega:
PVC paigaldamine (maht 111m2) 30.-/m2 + 18%
ripplae paigaldamine (maht 396 m2) 40.-/m2 + 18%
Materjal on tellija poolt, töövõtjalt eeldame vajaminevaid tööriistu.
Puitpõranda ehitus (maht 55m2) 300.-/m2 + 18% (kergkruus tasandamiseks ca 50mm, Isover FLO 40, puitlaastplaat punniga 2 x 22mm - kas osb või püssiplaat).
Fassadi armeerimine ja krohvimine (maht 250m2 akendega) 220.-/m2 + 18% (peno paigaldatud, tuleb rihtida ja höövledada, armeerida ja krohvida. Tellingud, diiselpuhurid, materjal ja tööjõud töövõtja poolt)
Tahtsin seda näitena ka siia üles lükata, aga Sa jõudsid ette. Ei saagi täpselt aru, et mida nagu inimesed mõtlevad ja kas üldse midagi mõtlevad. Võtame näit. PVC paigaldus - 30 eek/m2 koos materjaliga, ükski normaalne PVC kate ei ole nii odav (minuarust). Seljuhul tuleb töölisel ise OMA rahaga materjal osta ja ka paigaldada, tööandja katab lihtsalt küttekulu.
![]()
See firma pakkus ka varem maalritööd 80 eek/m2 koos materjaliga ja maksmine toimus 28 päeva jooksul peale töö lõppu. Käisin kohal ja vaatasin objekti üleaga ei julgenud oma rahasid seisma panna mitmeks kuuks, teadmata kas üldse midagi tagasi tulebki.
Materjal ja tööjõud töövõtja poolt.
Objektid asuvad Tartus. Hindade sobivusel võimalik koheselt tööle hakata. Töövõtjatel eeldame varajasemaid töökogemusi ja kvaliteetset tööd.
Lugemata postitus Postitas Isetean »
Lugemata postitus Postitas Murfen1 »
Lugemata postitus Postitas mähevunda »
Lugemata postitus Postitas töötu maaler »
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Vähe või palju - see on ju suhteline. Et millise kandi pealt vaadata. Näiteks võib saada selle raha eest 1000 mingitsorti leivapätsi. On neidki aegu olnud, kui inimesed said leiba jao pärast 100 gr päevas. On ka näljaaegu olnud.mähevunda kirjutas:Tervitus
Antud näited on päris masendavad, kas tõesti annab sedasi tööd teha ? Seda ei anna isegi maksudeta teha minu meelest.
Tegelikult tahtsin küsida hoopis enda tööpakkumise kohta(pakun tööd teemas). Kas 8000.- on tõesti masendavalt vähe makstud töö eest ?
Kas tõesti on praegusel ajal see summa töömehele naeruväärne ?
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Vahest loeks enne hoolikalt, kui kõik leili lähete?!windo1 kirjutas:hdi128 kirjutas:Ehitus24 üleval selline hange. Mis arvate kas firma teeb nalja(julma) või on hindadega kõik OK ja anname aga tuld. Kohati tundub et tööraha nagu polekski. Hange siis ise selline:
Pakkuda tööd järgnevate hindadega:
PVC paigaldamine (maht 111m2) 30.-/m2 + 18%
ripplae paigaldamine (maht 396 m2) 40.-/m2 + 18%
Materjal on tellija poolt, töövõtjalt eeldame vajaminevaid tööriistu.
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025