Torx kruvid.( tähik)

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
ehitusemees
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Torx kruvid.( tähik)

Lugemata postitus Postitas ehitusemees »

Ostsin ükspäev juhuslikult Torx kruvisid, ehk tähikuga kruvisid, lihtsalt, et proovida mis need ka on. Ja üllatus oli väga suur - neid kruve võib ka laps lasta ilma igasuguse pingutuseta igast asendist. Kuramuse ristpeaga kruve higista ja pressi sisse nagu debiil. Nüüd tunduvad need ristpeaga kruvid sama õudsad leiutised nagu vene ajal olid need ühe soonega kruvid.
Ainus häda nende Torx kruvidega on see, et neid ei kiputa miskipärast müüma kusagil. Kas keegi teab kus oleks selline seff koht, kuhu astud sisse ja saad norm. hinnaga igas mõõdus neid osta?
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Re: Torx kruvid.( tähik)

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Tevo ehituskaubas on suur valik.
Üks maaletooja peaks olema Essve, kas neil ka jae müüki / jae poodi on, ei tea.
Würth äkki ka? - nemad jae kliendist ei huvitu :( , nii et nende toote valik on kahjuks teadmata.
Würthil olid šefid kruvid aia lippide metalli kinnitamiseks - kruvi otsas oli lisaks puurile kaks "tiivakest", mis puurisid puitu veidi suurema augu, kui kruvi enese diameeter. Nüüd, kui kruvi jõudis metallini, siis ei hakkanud lipp mööda kruvi üles "jooksma", kui puur metalli omale teed puuris, vaid püsis ilusti kohal.
Sellise leidsin ka http://www.kartro.ee/data/tuotteet.html
KõikOnRahul
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas KõikOnRahul »

Metek Profiil- 1.)Tallinn, Sütemetsa tee 57,Tabasalu,Laabi küla 2.) Tartu,Teguri 45
Isetean
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Isetean »

Mina ostan kõik kruvid, naelad jne."Janere"-st Pärnus. :good:
tcumen
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas tcumen »

K-Rautas on teatav valik olemas.
dago
külaline

Lugemata postitus Postitas dago »

Mäletamistmööda on K-Rautas kruvid 3x kallimad kui Metekis (Tartu)
Essve pood
külaline

Lugemata postitus Postitas Essve pood »

Tartus on Essve pood luna poega ühes majas Sirbi tn. tähe tn. poolses otsas.
kapuuts
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas kapuuts »

Essve omasi võib soovitada küll,Norras ainult neid põristamegi kui kipsi tööd pole
ria
külaline

Lugemata postitus Postitas ria »

[quote="ehitusemees"]Ostsin ükspäev juhuslikult Torx kruvisid, ehk tähikuga kruvisid, lihtsalt, et proovida mis need ka on. Ja üllatus oli väga suur - neid kruve võib ka laps lasta ilma igasuguse pingutuseta igast asendist. Kuramuse ristpeaga kruve higista ja pressi sisse nagu debiil.
Lõpuks ometi.Aastaid tagasi oli peno sitt ,kips sitt,plekkkatus sitt jne.Me oleme ju eestlased,hullemad kui põdrad kui uus asi siis sitt.Alles siis kui teistel tulevad uued asjad peale hakkame me alles nende vana kasutama.Mujalmaailmas on palju igasuguseid asju ,eriti usas mis kiirendab tööd ja tõstab töökvaliteeti.Tehnoloogiast ja töövõtetest on vara rääkid ega keegi huvi ka ei tunne.Sellepärast meil õigeid proffe ka ei ole.
ehitusmehele
külaline

Lugemata postitus Postitas ehitusmehele »

Kõigepealt soovitaks sul korralikku kruvikeerajat proovida ning seejärel kruvidest kirjutada.
ehitusemees
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas ehitusemees »

Mida see korralik kruvikeeraja endast siis kujutab :confused:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

http://www.boxes.ee/?id=10646&highlight ... uvikeeraja Kui tõesti ehitajana leiba teenid siis peale löökkruvikeerajaga keeramist jääb sul tavadrell lihtsalt aukude puurimiseks.
Külaline
külaline

Makita on hetkel pikalt ees(mis ei ole just koguaeg nii olnud),kindlasti vali li-ion tüüpi akuga varjant alla 3ah ei ole töötegemiseks mõtet ja volte las vaatavad händimäni mehed - pigem vaata teiste seadmetega ühilduvust.
nokita
külaline

Lugemata postitus Postitas nokita »

Löökkruvikas on hea asi küll aga ka torx on tegelt vahest vajalik. Eriti siis, kui kruve on tarvilik uuesti välja keerata ja siis jälle sisse või nii. Siis tunneb vahet päris hästi. Kuid aru ei saa ma sellest, et miks nende hinnad peavad tavalistest kruvidest pea kaks korda kallimad olema, või isegi rohkem - vahe on ju ainult kruvi pea kujus. Kruvivorpimisautomaadi jaoks ilmselgelt mingit küssi ei ole, missuguse otsaga need sealt välja lendavad. Pane teine stants ja asi unustatud. Tundub, et hetkel mingi patendijama taga asi aga ehk ükskord see ka lõpeb ja siis... tahaks loota, et siis asendavad torxid phillipsid täielikult ja taskukohase hinnaga, kui meil sel ajal veel kruve üldse vaja läheb.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ei ole torx tava kruvidest kordades kallim, sa käid vales poes :mrgreen:
Essve maaletoodav peaks kvaliteetne asi olema, hinnad küll kallimad ei ole.
Mul hoopis teine mure torxiga - otsikud ei kesta :grin: Isegi nö "teemant" ots pidas ~300 kruvi (4x70)
nokita
külaline

Lugemata postitus Postitas nokita »

okey. Aga mis poodi peaks külastama sel puhul, Tallinna läheduses näiteks. Vähemalt espakis ja ehitusmarketis ja k-rauas oli küll torx palju kallim. Võibolla on seal, kust sina oma kauba võtad, tavakruvid torxi hinnaga, sellepärast sa hinnavahet ei märkagi :)) Otsikutega on jah jama, ise veel ühtegi torxi pole katki keeranud aga kuskilt sai ostetud mingi hyper-super-teemant pz2 ots, maksis oma seitsekümmend krooni tk(otsustasin lihtsalt proovida huvi pärast midagi kallimat) ja muidugi purunes paari päeva pärast. tuli välja, et need otsikud on väga kõvad aga samas ka haprad - ei kannata nimelt löögiga keeramist. Pärast seda kasutan ainult odavaid otsi ja nii kiiret purunemist ei ole esinenud, millalgi ikka katki lähevad või kaovad ennem kuhugi ära hoopis.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ostan Tartust Tevost.
Linnriigi poodidest ei tea midagi.
Bauhofi leti hinnaga võrreldes on 2x odavamad, samas kuna on Essve poolt toodav kaup, siis kvaliteedis ei kahtle.
Kasutaja avatar
High-Q
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas High-Q »

ma olen suuremalt jaolt kõikide kruvidega torxile üle läinud.
isegi bauhofis on täitsa mõistliku hinnaga torx kruvid müügil, tallinnas on samas letis mis tavalised puidukruvid, aga mõõtude valik ei ole veel nii lai. tüüpilised (4,5*50, 5*100) on alati olemas ja hinnavahe marginaalne, vbolla 5-10 krooni 200 kroonise paki kohta. mingeid kruve vaatasin ja tavaline PZ2 ristpea oli misi 41 senti tükk (paki ostul), torxu oma oli miski 43-44 senti/tükk. see vahe on piisavalt väike, et tasub täitsa ära.
nati teises letis on ruspert kruvid torxu otsaga, aga nende tüki hind veidi suurem.

otsikutega on see asi, et tavalised jurad unustage ära, need lähevad kohe. ma ostsin sama bauhofi kõrvalmajast maksimarketi kõrval tööriistamarketist WERA nimega otsikud, kuldsed, rohelise märgistusega. kallid on, u 40 kr/ots, aga näinud tuhandeid kruvisid ja väga korralikud. põhiliselt 2-st otsikust piisab: TX20 on väikeste kruvide (4-4,5mm läbimõõt ja pikkus kuni 75mm) jaoks ja TX25 suurte jaoks (5-6mm, kuni 120mm, sh lengikruvid). kui kergplokikruvi vaja keerata, siis nendele läks TX30 minu mäletamise järgi, aga mina sain ka TX25-sega ilusti ära keeratud.
mmmm
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas mmmm »

Minu, hobikogemus nende torx kruvidega on kurb. K-rautas Profix või midagi sellise nimega kruvid olid, ja läksid aga plaks ja plaks katki,kui väändemoment kasvas. Olin sunnitud terve karbitäie maha kandma. :evil:
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

mmmm kirjutas:Minu, hobikogemus nende torx kruvidega on kurb. K-rautas Profix või midagi sellise nimega kruvid olid, ja läksid aga plaks ja plaks katki,kui väändemoment kasvas. Olin sunnitud terve karbitäie maha kandma. :evil:
Siin on ikkagi asi kinni konkreetse tootja kvaliteedis. Eelpool nimetatud Wera otsik (torx 20) on peale 200 kruvi üsna haiget saanud, ehk minu tõdemus on, kruvi pead on kvalieet kruvil pea võimatu rikkuda, otsikuid aga läheb nagu saia :grin:
jackvosm
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas jackvosm »

espakis tallinnas on hea valik torx kruve,hea hinnaga
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Fischer toodab ka tyybleid millel on juba torx otsad, väga hõlbus naela/kruvi tyyblisse keerata+ parema ehitusega tyybel. Samas kui mingi kehva firma kruvi ja T20 pole ikka päris T20 v otsikuga smaa jutt siis ikka läevad kergelt puruks, Kui loksuvad omavahel
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Külaline
külaline

No on loomaaed...

Tavalisi PZ peaga kruve saab väga hästi kasutada, olen seda just hiljuti teinud ja ei ole just kõige kõvem ehitusmees. Kusjuures pozidrive'sid on võimalik lausa nii hästi kinni lasta, et saab nad ka pärast lahti ja mitte üks kord. Töövahendiks Makita BTD142.

Proovisin uudishimu pärast ka TX20 otsaga kruvisid, kuid ei tundunud nii mugavad, vanaks hakkan jääma vist...
K-Rautakeskos on ka saadaval ja väiksemates kogustes täiesti mõistlike hindadega.

Otsikute poolest käiasin oma vanad PZ2 otsad ära ja läksin Espakist uusi nõutama. Kalleid fäänsi ostikuid just sellel põhjusel ei antud, et löögiga lähevad kildudeks, anti Wiha? korralikud lihtsad otsad ja peale paari pakki kruvisid pole erilisi kulumismärke märgata...

Loodan, et oli abiks.
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

Igati tervitatav areng!

Ma imestan, kus need 5 või 10 aastat tagasi olid, nüüd hakkab nagu massidesse liikuma. Iseehitajale igasuguse materjali ja paksemat laadi asjade kokkukeeramisel suureks abiks, ristpea ei vea välja peksab teatud väändemomendiga nii ehk naa üle.

Ainult peab silmad lahti hoidma ja neid mitte hingehinnaga kokku ostma, ei ole need nii kulukama tootmisprotsessiga midagi, tahetakse lambist misiganes pappi saada. Otsige ja vaadake ikka väga erineva hinnaga on, tava ehituspoes ikka liiga kallid!
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
KõikOnRahul
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas KõikOnRahul »

Kasutan torx´e juba aastast 2003. Tõepoolest, innovatsioon on tervitatav.
Vasta