Pliidile kas klaas- või metalluks, klaasukse puhastamine

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Re: Pliidile kas klaas- või metalluks, klaasukse puhastamine

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Et siis pealkiri muudetud (2in1), andke minna :) . Mul otsustamiseks veel paar nädalat aega :wave:
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Kui soovid pliidile klaasust ja "käis siin pottsepp" ei saa tehtud selliselt pliiti, et ukse klaasi ei tahmaks,tuleb sul leida Pottsepp. See pole mingi meistrimehe jutt, et klaas tahmab. Puhastada võib teda aga ikka vahetevahel, nagu maja aknaidki ja selleks sobib nii niiske paber + tuhk kui ka pihusti ja lapike. Ei ole küll surmatõbe karta seda ilma kinnasteta tehes. Saagu sinu tahtmine, kas klaasiga või ilma ja tee nii nagu omale meeldib :thumbsup:
Panen siia tutvumiseks tuharesti ja pliidiukse, mis koos kasutades annavad puhta klaasi. Seda ühe võimalusena ja kindlasti on ka teisi kuid põhimõte on sama. Küsi seda põhimõtet oma pottsepalt.

http://www.svt.ee/svt/index.php?id=14&s ... roduct=108
http://www.svt.ee/svt/index.php?id=14&s ... roduct=431
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ma ei tea seda,kui valesti või õieti peab kollet ehitama,kuid proovige panna ahju,pliiti,kaminasse puid,mis on kolde sügavusest 15cm-t lühemad.Proovige nädal kütta ja andke teada.Uksest võiksid puud olla 10cm-i kaugusel.Niisked puud ja ebapiisav tõmme tekitab teralist nõge,sest koldes on madal temperatuur ning aurusid palju.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru

Kui vaadata seda, et kui pikad on tal järjekorrad (ca pool aastat) ning, et pliidid ahjud, mis ta siiani on teinud, mida ma näinud olen, näevad normaalsed välja ning suitsu sisse ei aja (muid asju ise ei oska eriti hinnata), siis peaks olema norm pottsepp :) .
mees1
külaline

Lugemata postitus Postitas mees1 »

olete ikka jobud .lihtsam poest küsida millega puhastada. :hello:
master
külaline

Lugemata postitus Postitas master »

Klaasuks rautakeskost normaalse hinnaga ja puhastanud olen igasuguste mitteabrasiivsete ainetega ja tugevama tahma korral metallkraabiga (keraamilise pliidi tööriist). Pliidi tegin ise, vältides enamikku pottsepa nn. dogmadest ja olen rahul. Tulekindlast valubetoonist lasin tal kolde valada, see küll praguneb, aga muu on ok. Uksest 10 cm kaugusel puid põletades on ukse tahmumine minimaalne, sellest olen ka pikapeale mina aru saanud. Tehke ise! Pildid khunt@hot.ee
siiber
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas siiber »

master kirjutas: Pliidi tegin ise, vältides enamikku pottsepa nn. dogmadest ja olen rahul. Tulekindlast valubetoonist lasin tal kolde valada, see küll praguneb, aga muu on ok. Tehke ise!
Kuidas sellest aru saada, et tegid ise pliidi aga kolde lasid kellelgi teisel valada?
Vello Roots
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Vello Roots »

Klaasuksega pliidil üks jama, kuna läbi klaasi kiirgab päris tugevalt soojust ja kui perenaine askeldab pliidi juures, siis sääred varsti vähemalt valusad, kui mitte kôrbenud. Kui on vôimalik, siis tuleks klaas uks paigaldada pliidi sellisele küljele, kust saaks tuld nautida ja läbi klaasi kiirgav soojus ei segaks pliidi juures toimetamist.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru

Teemaalgataja valis siiski metallustega variandid. Klaasukse ainuke pluss tundus olevat välimus kui tuli plita all on, samas miinuseid nagu rohkem. Üks suht oluline miinus klaasuste puhul oli siiski ka hind, kuna pliidile tuli ka nn. praeahi ning siis oleks hinnavaheks tulnud vist mingi 2500eek (täpselt ei mäleta).
master
külaline

Lugemata postitus Postitas master »

siiber kirjutas:
master kirjutas: Pliidi tegin ise, vältides enamikku pottsepa nn. dogmadest ja olen rahul. Tulekindlast valubetoonist lasin tal kolde valada, see küll praguneb, aga muu on ok. Tehke ise!
Kuidas sellest aru saada, et tegid ise pliidi aga kolde lasid kellelgi teisel valada?
Klaas ruulib! Ise lammutasin vana, puhastasin kivid, ladusin seinad, tegin tuhakogumisruumi, selle kohale võlvi, tuharesti pesa, resti lõikasin väiksemaks. Pliidiraua tegin ühe keeduplaadiga, sest praeahjul pole mõtet, keevitasin ääreraua lühemaks. Ukse panin ise ette. TULEGA KOKKU PUUTUVA OSA LASIN VALADA.Soemüüri koleda poole plaatisin. Mingi 3k läks cash-i. Oma tööd ehk 10k :amen:
jjn
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas jjn »

Vahepeal olen siis ostnud poest "Starwax" nimelist toodet, prantsuse oma, geeli sarnane (nagu siduri-piduri õli näeb välja). Kui talitada täpselt nii nagu sildil kirjas siis kulub ukseklaasi puhastamiseks a 5-10 minutit aega, õige natuke puhastusainet, värsket õhku, kummikindaid soovitavalt, kaitseprille soovitavalt, pehme svamm, pehme paber või kalts ja vesi puhtaks pesemiseks. Tulemus on super, klaas nagu uus, ei mingit hullu kraapimist ega nühkimist. Maksis poes liitrine pudel a 90.-- krooni.
Tuhk ei ole siiski abrasiivsetest osakestest päris prii ning sellepärast üritan seda esialgu vältida.
Vasta