Leiliruumi voodri tegemine

saunad, santehnika, boilerid jne
Nastix
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Leiliruumi voodri tegemine

Lugemata postitus Postitas Nastix »

Tere

Lugu selline, et tavalise voodrilaua seinapanek leiliruumi tundub natuke igav minu jaoks. Käisin Narva-Jõesuus Meresuu spaas ning seal nägin väga huvitavat leiliruumi lahendust.
Nimelt oli leiliruumi seina pandud mingi tume, mustas toonis plaat (võimalik, et oli ka selliseks värvitud) ja selle peale oli naelapüstoliga lastud 2x2 lauaribad. Kahe laua vahel oli umbes cm vahe jäetud. Üldmulje oli selline lahe sõrestik, mis tagant tume.
Probleem ongi mul selles, et ma ei oska arvata, mis materjalist see tume plaat voodri taga oli. Vaevalt, et saunaruumis niiskuskindlat vineeri kasutati, või siiski? Kas ta mitte mürgine ei või olla leiliruumi jaoks? Kas sobiks näiteks kasvõi soome pappi kasutada? Ära värvida ja 2x2 lauad peale?

Igasugune nõu teretulnud!
murmet
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Re: Leiliruumi voodri tegemine

Lugemata postitus Postitas murmet »

Olen sarnase "sõrestiku" tegemisel alusmaterjaliks kasutanud vineeri, tavalist vineeri. Liistud kinnitasin liimiga ja tagantpoolt ka kruvidega vineeri külge. Lõppeks kruvisin valmis elemendi kaarjalt seina ja lae viimistluseks. Olemas ka foto sellest moodustisest kuid ei ma mõista teist kuidagi siia nähtavale saada :roll:
Jõudu!
Nastix
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tänud, murmet, vastamast!

Ma kaalusin ise ka vineeri aga kas vineer, kui põmst liimitud materjal leiliruumis mürgine ei või olla? Räägi, kust sa need n.ö sõrestikupulgad said, kas saagisid ja lihvisid ise? Äkki viskad pildi meili mulle Vapper.Major@gmail.com

Tänud!
murmet
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas murmet »

Liistud lõikasin ja ajasin paksusest läbi sõbra puidutöökojas. Foto kihutan meiliadressole.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Mingist siledast hööveldatud lauast ei anna ehitada ja siis värvid mustaks, juhul kui on mingi värvi taoline asi,mis on mõeldud leiliruumi. Või siis lased lauad leeklambiga mustaks, muidugi enne kui need seina lööd :scratch:
Nastix
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ponkskar kirjutas:Mingist siledast hööveldatud lauast ei anna ehitada

Teades, mismoodi siledad lauad maasaunas aastatega mängima on hakanud, siis pelgan, et see ei anna päris seda tulemust, mida ootan. Vineer oleks täiesti ideaalne, kui mul ainult seda mürgisuse kõhklust poleks aga selles osas saatsin küsimuse paarile Eesti vineeritootjale, ehk viitsivad vastata. Esialgsest veekindla vineeri kasutamise mõttest tasub siiski vist loobuda, kuna sellele on mingi spets filmikiht peale lastud. Pole kindel, kuidas see kuuma kannatab. Aga eks vaatab, kust mis infot saan.
Nastix
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Nonii, üks vineeritootja vastas. Väidetavalt on neil olnud kliente kes kasutasid niiskuskindlat kasevineeri leiliruumide viimistlemiseks. Kuna firmal on sertifikaat, mis lubab kasutada vineeri toitlustussektoris, kus eriti kõrget nõudmised materjalidele, siis arvavad, et temperatuuril kuni 120-130c ei peaks formaldehüüdi eraldumine olema kõrgem kui tavaliselt.

Arvan, et jätan oma mured sinnapaika ja lähen niisukuskindla vineeri peale välja. Tõenäoliselt ca 10-12 mm vineer peaks väga hea olema ja ehk ei hakka mängima kah mingit pidi. Mul kinnituskohti seinas piisava tihedusega.
naru
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas naru »

Nastix kirjutas: 14 Jaan 2009, 09:36 Arvan, et jätan oma mured sinnapaika ja lähen niisukuskindla vineeri peale välja. Tõenäoliselt ca 10-12 mm vineer peaks väga hea olema ja ehk ei hakka mängima kah mingit pidi. Mul kinnituskohti seinas piisava tihedusega.
Kaalun ka vineeri. Kuidas see lahendus Sul ajale vastu pidanud? Kas nüüd, 15 aastat hiljem, tundub ka veel hea mõte?
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

naru kirjutas: 05 Aug 2024, 10:01
Nastix kirjutas: 14 Jaan 2009, 09:36 Arvan, et jätan oma mured sinnapaika ja lähen niisukuskindla vineeri peale välja. Tõenäoliselt ca 10-12 mm vineer peaks väga hea olema ja ehk ei hakka mängima kah mingit pidi. Mul kinnituskohti seinas piisava tihedusega.
Kaalun ka vineeri. Kuidas see lahendus Sul ajale vastu pidanud? Kas nüüd, 15 aastat hiljem, tundub ka veel hea mõte?
Kasutaja: Nastix
Viimati foorumil:14 Mär 2012, 12:34
:scratch:
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Minu teada kasutatakse vineeri kokkuliimimiseks formaldeehüüde sisaldavat liimi.
OSB plaadi kohta leidsin serdist kenasti mürgi olemasolu ülesse - kusjuures oligi nii - temperatuuri tõustes mürkaine eraldumine kasvas kordades.
Võib ka olla mingi loodussõbralikum liim.
Kõikidel vineeritootjatel peab see test teehtud olema aga kas nad avalikkusega teavet jagavad on iseeasi.
OSB, Vineer - toatemperatuuril on eraldumise kogus väike ja plaat ohutu.
Vasta