Kuidas soojustada aluskatuseta plekkkatust???

kuidas soojustada oma elamist
Külaline
külaline

Kuidas soojustada aluskatuseta plekkkatust???

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere!

Olen lugenud siin foorumit, aga oma probleemile päris vastust pole saanud. Kuidas soojustada aluskatuseta plekkkatust?
Tegemist on möödunud sajandi algusest pärit puumajaga, millel tahaks korteri kohal olevat pööningut toaks välja ehitada.
Sarikateks on erinevate läbmõõtudega (13-15 cm) palgid, millest mõningatel on veel lisatoed seina viimase palgi külge tapitud. Sarikavahed mingi 85 cm.
Sarikatel on hõre laudis ja laudisel vana valtsplekk. Plekk läheb ehk ka paari järgneva aasta jooksul vahetusse, siis saab ka aluskatuse. Kuid väljaehitusega pole seni aega oodata.
Naabrimees oli endapoolel villa kohe vastu plekki pannud, aga see ei tundu nagu päris õige.
Kas selline variant oleks hea, kui jätaks 5 cm tuulutust (siis jääks need sissetapitud lisatoed tuulutuskanalisse),seejärel roheline tuuletõkkeplaat, siis jääks sarika vahele veel peale rihtimist vast 100 mm villa ruumi, sinna peale veel risti 100+50 mm villa, seejärel aurutõkkepaber, siis roov ning lõpuks viimitlus (vineer, laudis või kips).
Või tuleks panna tuuletõkkeplaadi asemel 25 mm penot, mis oleks siis ehk ka natuke aluskatuse eest.. Või tuleks mingist kilest hakata veel aluskatetet leiutama. Või on mõni parem variant.

Ettetänades,
Lauri
iffoniff
Ehitusspets
Ehitusspets

Re: Kuidas soojustada aluskatuseta plekkkatust???

Lugemata postitus Postitas iffoniff »

Tere
Mina paneks 5x15 prussid olemasoleva sarika külgedele ,sedasi et kõrgused oleks paigas ,hilisem rihtimine jääb ära!
üles paneks liistudega huntoni tuuletõkke ei vaju läbi nagu tavaline .vahele 15cm villa sissepoole kindlasti 5x5 roov ja villa veel 5cm siis aurutõkke paber ja metall roov müts proofil .
Hiljem vahetagu katust kui tahavad.siseviimistlust õpuni ei teeks ,kuna katusel läheb kindlasti suuremaks mürgliks .Kui mõni ehitaja läbi kipsi astub siis jube lugu .
Seintes kasutada tugevdatud kipsi ,see tavaline käib ainult lakke kus teda ei ole võimalik vigastada.

Küsimudte korral alati valmis aitama nõu ja jõuga.

Edu meisterdamisel ja head vana aasta lõppu.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Mina ütlen ka oma arvamuse..
Alusta katusest! Ära hakka jalgratast leiutama. Vaheta katus välja koos sinna juurde kuuluvaga. Räägin omadest kogemustest.

Edit: Lisan veel,et kui juba katust hakkate vahetama,siis roni ka korra üles ja vaata naabrimehe katustuba pealtpoolt- peaks külaltki hirmus vaatepilt olema :lol:
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Siinkohal nõustun Eestikinnisvara seisukohaga.
Ehituses on oluline kinni pidada õigest tööjärjekorrast. Sellega saab palju aega ja raha kokku hoida. Ja tulemus on paremini kontrolli all.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Teemaalgataja on öelnud,et väljaehitamisega pole aega oodata....Võib-olla on ta valiku ees,et kas minna õue kuuse alla või siis soojustada katusealune ilma katusekatet vahetamata ja sinna elama minna. On probleem ja see vaja lahendada :)

Kui ma oleksin sellise valiku ees, et kas minna kuuse alla või siis katusealune ära soojustada, siis ma soojustaksin ilmselt minimaalselt (10cm vast) ja siis võimalikult lihtsalt. Ma ise ei oska lahendusi pakkuda, aga lihtsalt, et kus suunas ma mõtleksin ühe variandina. Kui katusekatte vahetuseks läheb, siis vaataksin üle ja teeksin korralikult.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Oma kogemustele toetudes on vaja sajandi alguses paigaldatud plekkkatusel kohendada/vahetada/plommida ka sarikaid ja ka toolvärki. Siis ei tahaks õnnetu mehe nägu näha.
Mõtekas on ikka kohe ehitada nii, nagu peab. Pärast peab jälle kuuse alla ronima äkki?! :grin:
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Kõigepealt: Tervitus palju kogenud restauraatorile!

Kui see katus on nüüd selle naabrimehega kahase, siis mina ei julgeks küll sinna mingeid investeeringud enam teha. Paar-kolme aastaga,mil plaanitakse katusekatte vahetust võib seal naabri poole peal nii mõndagi huvitavat leida ja kuna asute ühe mütsi all siis kerget pääsu pole teilgi.

Kui ikka veel plaan ehitada,siis kõlbab teie kirjeldatud variant küll. Peale puitkiudplaadist tuuletõket-( kondesi paigalhoidjat) pange kogu soojustuseks aga peno ja sisse ikka AURUTÕKKEKILE.Tuulutus tuulevahes tuleks lahendada otsaviiludesse õhuavade tegemisega(ilmselt jääb veel ülesse pööning?) või valtsplekile plekist õhukorstnate külge valtsimisega.
ärge sõimake,aidake mind.
Vasta