Õhk- vesi soojuspump ise meisterdada?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
juroku
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Õhk- vesi soojuspump ise meisterdada?

Lugemata postitus Postitas juroku »

Kalvis kirjutas:ei saa aru, miks tahad lisada mittevajalikke lisaelemente, kui saab kasutada lihtsamaid ja toimivaid lahendusi.
Peale freoon vesi soojusvahetit on klassikaline keskküttesüsteem ja kasutatakse tavalist automaatikat.
kui ei saa aru siis sina pole (ehitus spets)need on kaks erinevat seadet üks on hea COP iga kuni 0 -5 teine suuremates miinustes õhk- vesi reagerib kiiremini temp. muutustele :hello:
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ju sul puuduvad minimaalsedki arusaamised soojuspumbast. Õhk-vesi soojusvaheti on lisaks kiiremale reageerimisele parema soojusvahetusega, parem soojusvaheti aga tõstab COP-i.
juroku
Ehitusspets
Ehitusspets

Kalvis kirjutas:Ju sul puuduvad minimaalsedki arusaamised soojuspumbast. Õhk-vesi soojusvaheti on lisaks kiiremale reageerimisele parema soojusvahetusega, parem soojusvaheti aga tõstab COP-i.
mina ei taha vaielda võid pakun idee võiks kasutada kaks kompressorit kuid see on natukene kalim aga õhk soojuspump alla -5 kui mite öölda 0 töötab väiksema COPiga kui vesi vesi soojuspump kuna vesi jaab ika plus kraridese minul on teises teemas pilt selest ideest mina soovin ika abi :hello: :confused:
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Teise kompressori lisamine eeldab, et välissoojusvaheti võimsus oleks suurem või võrdne kahe kompressorile. Reeglina on valmis soojuspumbal välisosa aladimensioneeritud, ehk täisvõimsusel töötades ei jäksa välisosa võtta niipalju sooja, kui kompressor suudaks edasi töödelda ja kannatab COP.
Seega teise kompressori lisamine süsteemi nüüd asja paremaks ei tee karvavõrdki. Kui aga võtad võimsama soojuspumba, selle kompressori viskad minema (võibolla õnnestub ehk kellegile maha müüa) ning asendad kahe väiksema kompressoriga siis oleks ideel mõtet. Kuid sul tuleb siseosa samuti asendada kahe väiksemaga. Natukene rahanduslikult vaadata ja idee sureb majanduslikku ebaotstarbekusse. Inverter lahendus teeb täpselt sedasama - kui ei vajata niipalju soojusvõimsust siis inverter vähendab pöördeid, et COP jääks heaks (efekt on just suur aladimensioneeritud soojuspumpadel). Sinu lahendus püüab lihtsalt astmeliselt analoogset asja teha. Milleks aretada imeasja, kui poes on valmislahendus saada invertersoojuspumpade näol. Täpselt sama tulemuse annab ON/OFF.
juroku
Ehitusspets
Ehitusspets

Sina ika ei saa aru minu ideest kaks kompresorid mina mõtlen kaks õhk -õhk soojuspumba välisosa siis ei pea aurustid ümber lülitama aga läheb vaja kaks soojusvahetid idee pilt on siis
juroku
Ehitusspets
Ehitusspets

maja omanik
külaline

Lugemata postitus Postitas maja omanik »

küttevahetaja kirjutas:
Külaline kirjutas:
Pumpa ehitaja kirjutas:Pole mingit probleemi ehitada õhk-õhk soojusvaheti ümber. Olen selliseid küll teinud. Paned Alfa Lavali freoon-vesi soojusvaheti vahele ja küttatki vett.
kust kohast neid saada võiks, neid soojusvaheteid ja mis hinnaga need on ka ?
alfalafalil väga kallid. Mina ostsin OÜ GEA WTT Baltics, 7kw maksis 3500.-, alfas analoogne u 7500.-
Huvi pärast võrdlesin hinnad. Varem seisis Alfa (mudel CB27...) praegu vahetasin GEA'le <- vend soovitas :-)). Tõsiselt GEA WTT tuli palju odavam, kuna oli kohe Tallinna laos(mudel WP2...).
Pumbaehitaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Pumbaehitaja »

maja omanik kirjutas:
küttevahetaja kirjutas:
Külaline kirjutas:
Pumpa ehitaja kirjutas:Pole mingit probleemi ehitada õhk-õhk soojusvaheti ümber. Olen selliseid küll teinud. Paned Alfa Lavali freoon-vesi soojusvaheti vahele ja küttatki vett.
kust kohast neid saada võiks, neid soojusvaheteid ja mis hinnaga need on ka ?
alfalafalil väga kallid. Mina ostsin OÜ GEA WTT Baltics, 7kw maksis 3500.-, alfas analoogne u 7500.-
Huvi pärast võrdlesin hinnad. Varem seisis Alfa (mudel CB27...) praegu vahetasin GEA'le <- vend soovitas :-)). Tõsiselt GEA WTT tuli palju odavam, kuna oli kohe Tallinna laos(mudel WP2...).
Väga kahtlane müügimehe jutt :yahoo: ``teistel on halb meil kõik parim``. Kui see odav GEA sul ülerõhuga otsad annab siis on tõesti odav kaup (VAHETADA KOGU SÜSTEEM VÄLJA).Soojusvaheti (Danfoss, SWEP, Alfa Laval) hinnad on kõik ühel tasemel. 7kW GEA soojusvaheti 3500EEK on tegelikult üsna kallis. Eks aja oma müügimehejuttu edasi. Proffid teavad mis on hea ja magavad öösel rahulikult :amen: .
maja omanik
külaline

Lugemata postitus Postitas maja omanik »

Vot...leidsin vene foorumist : http://www.forumhouse.ru/forum16/thread19779.html

to pumba ehitaja: :wave: olen tuletõrjuja :wave:
Coolhouse
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 29 korda

Lugemata postitus Postitas Coolhouse »

Mida üks ...ees teeb ei pea tingimata järgi tegema.
See venelane ju alles alustab katsetamist. Kondensaatori võib ju torust kerida kuid ilma automaatikata ja korraliku aurustita ta seda käima ei saa.
Kui ta ei tea milleks on iseleiutatud süsteemil vajalik vaateklaas hinnaga 200 EEK siis juba see näitab et vennikesel ei ole külmaautomaatikast ega külmasüsteemist suurt aimugi.
Antud süsteem on võrreldav maasoojuspumbaga millel 600 m maakontuur on keritud 65 liitrisesse plasttünni.
Aga julgete päralt on maailm ja ju ta praeguseks on tünne juba rohkem pannud.
Õhk-vesi soojuspumbad, külmseadmed .
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
uips99
külaline

Lugemata postitus Postitas uips99 »

Minul nüüd paigas see isetehtud õhk vesi soojuspump, sai see valmistatud misea inverterpumbast ja kütab ca 50 m2 korteri põrandat.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Pics or it didn't happen!
vanaema on sul veteran...
Vasta