Termovari temperatuurid
-
- külaline
Re: Termovari temperatuurid
Lugemata postitus Postitas Antskan Toss »
Lugemata postitus Postitas padak »
-
- külaline
Aga et 25kraadilt hakata põrandakütet ja radikaid sellega kütma, siis möödub enne ikka tund-paar, kui radikates temperatuur nõutud 55kraadini ulatuks.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Lugemata postitus Postitas eml »
Toimib siis nii, et küttes läheb siis paak üleni 60 kraadi peale ning siis peaks hakkama tõusma.
Lülitasin kütte taha ning pole õnnestunud enam akupaaki kahjuks üleni 60 peale saada, et vaadata, kas siis hakkab temperatuur tõusma.
Akupaak 2,4 m3 ning küttes mitu päeva järjest nii 8-9 tundi korraga veel soojaks ei ole saanud aga alustasin kütmisega kah alles mingi nädal tagasi.
Mul oli selle laddomatiga kaasas ka teine termostaat aga isegi ei tea, kas on seda mõtet vahele panna, see peaks hoidma katlas kõrgemat temperatuuri .
Lugemata postitus Postitas sepikoda »
Lugemata postitus Postitas eml »
sepikoda kirjutas:mis Laddomati jubin sul seal täpsemalt vahel on ?

selline
Püüan veel kord selgitada, miks 80C on minu meelest parem, kui 72C või 61C.dumbuser kirjutas:Ja mis see 80 kraadi parem on kui 70 ?
Probleem oli sellest, et 61C Termovari segusõlm, mis püüab hoida, vaatamata minu ponnistustele kalta väikest ringi 61C peal. Kohe kui selles ringis temperatuur tõusis, avanes termostaat, ja vesi hakkas käima suurt ringi pidi, katlasse tuli jahedamat vett juurde. Selle tulemusena täitubki akupaak 61C veega. Samas oleks minu meelest mõtekas kütta akupaak maksimaalselt kuumaks, 61C pooleteistkandine akupaak kütaks mu elamist ajaliselt lühemat aega, kui sama kogus 80C vett.
61C termostaadiga õnnestub akupaak kuumemaks kui 61C saada allest teisel nn tsüklil, siis, kui kogu paagitäis on juba 61C peale köetud ja katlasse hakkab suure ringi tagasivoolust tulema 61C vesi. Selline lahendus tundus mulle aga natuke totter.
- katlaringid.JPG (11.22 KiB) Vaadatud 4542 korda
Nüüd ma olen teisel arvamusel, praeguseks on termostaat vahetatud välja 80C vastu, Termovar püüab väikest ringi hoida 80C peal, termostaat avaneb 80C peal, hakkab toimima suur ring ning akupaak täitub ülevalt kohe 80C veega, ei ole enam mingit tsüklilist kütmist. Olen rahul.
Dumbile: saan aru, et sul on 72C segusõlm, kuidas sa kütad? Kas ühe jutiga kogu akupaagitäis 72C peale ja kõik?
-
- külaline
Jah, samal ajal on radikaring kogu aeg järel. Selle 80C termostaadi installeerisin alles eile ja õhtuse kütmise ajal ei viitsinud enam vaatama minna, kui kuumaks akupaak sai aetud, fikseerisin ainult, et ülemine ots hakkas täituma 80C-ga. Enne oli 72C termostaat ja ma eriti paaki ei ajanudki kuumemaks kui 72C, vahel lihtsalt juhtus, et tuli oli kauem all ja kütmine läks teisele tsüklile, siis ülemine ots oli umbes 80C. Kogu paaki 90C peale ma pole ajanud.Antskan Toss kirjutas:Kas samal ajal lased ka vett põrandasse-radikasse? ja kui kaua võtab sula aega, et maja oleks soe nig akupaak kah 90kraadi?
Kui alustan kütmist olukorras, kus kogu paak on umbes 35C, siis radikaring saab soojaks (sõltuvalt välitemperatuurist 40-45C) umbes 0,5h ja kogu paak 72C peale vast 3-4 tunniga. Algul kütsin saepurubriketiga, seda kulus 1-2 kotti, praegu panen kivisöega, mida kulub umbes 6-9 kühvlitäit.
-
- Ehituspenskar
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Assoo »
Probleemi saab lahendada kui piirad katelt läbivat veehulka, et see jõuaks katlas üles soojeneda. NB! "Termovar loading unit " reguleerib ainult vee temperatuuri muutes katlast tuleva kuuma vee ja akupaagist tuleva jaheda vee vahekorda. Katlasse minev veehulka ta ei reguleeri!!!!
Veehulga muutmiseks kasutatakse termovari kuumal poolel seadeventiili, võib ka kuulkraani. Vt. http://www.acaso.se/english/produktblad ... 200502.pdf Vt. viimane joonis mille töötamine on analoogne sinu laadimissõlme tööga.
Esmalt saad katelt läbivat veehulka vähendada kui keerad pumba asendisse I. Jälgi laadimissõlmel olevaid termomeetreid. Ülemine, kuuma poole termomeeter peab näitama katlaga sama temperatuuri või olema mõne kraadi võrra madalam (jahtumine ühendustorus kui see ei ole isoleeritud). Akupaagi poolt tuleva vee temperatuur peab olema sama mis all akupaagis (alumise ühenduskoha kõrgusel). Katlasse mineva vee temperatuur peab olema 62...65 kraadi.
Kui see on nii, siis segamissõlm töötab õigesti.
Kui pumba tööasendis I katlast väljuva vee temperatuur ikkagi ei tõuse tuleb panna seadistusventiil.
NB! katel peab olema korralikult puhatsatud ja töötama täisvõimsusel. Põlemine peab olema igati OK.
Ülemine, kuuma poole termomeeter näitab katlaga sama temperatuuri ~83C
Akupaagi poolt tuleva vee temperatuur on sama mis all akupaagis
Katlasse mineva vee temperatuur on 60...65C
Seda kõike siis 80C termostaadiga.
61C termostaadiga oli selline olukord:
Ülemine, kuuma poole termomeeter näitas katlaga sama temperatuuri ~63C
Akupaagi poolt tuleva vee temperatuur on sama mis all akupaagis
Katlasse mineva vee temperatuur oli 45...50C
Kui keegi soovib oma Termovari laadimissõlme 80C termostaati vahetada 61C või 72C vastu siis teeksin diili.
Või 72C termostaat minu 61C vastu.
-
- külaline
kena, et lahendatud, aga eelpool toodud pilt näitab midagi muud.....padak kirjutas: ...Katlasse mineva vee temperatuur oli 45...50C...
Mismõttes? Seal on kirjas ju, et nii oli enne termostaadi vahetust.Assoo kirjutas:kena, et lahendatud, aga eelpool toodud pilt näitab midagi muud.....padak kirjutas: ...Katlasse mineva vee temperatuur oli 45...50C...
Vahetasin termostaadi ja pilt on korras: katlasse mineva vee temperatuur on 60...65C
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kaidu »

-
- Ehituspenskar
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Mina näen siin suurt ohtu. Kui Elekter peaks ära minema, siis katla ja akupaagi vaheline iseringvool ei toimi niipalju kui vaja!!!kaidu kirjutas:keerasin siis akupaagi küljes tuleva vee kuulkraani koomale
Lugemata postitus Postitas kaidu »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Kui kardad elektri kadumist, arvuti UPS vahele.Külaline kirjutas:Mina näen siin suurt ohtu. Kui Elekter peaks ära minema, siis katla ja akupaagi vaheline iseringvool ei toimi niipalju kui vaja!!!kaidu kirjutas:keerasin siis akupaagi küljes tuleva vee kuulkraani koomale
Tänapäeva arvutite toiteplokid 300 W ja rohkem, korralik pump alates 5 ... 110 W, nii et UPS saab väga edukalt üsna kaua aega pumba toitmisega hakkama.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Aga kui juhtub pump katki minema, siis pole ka upsist tolku.Rostfrei kirjutas:Kui kardad elektri kadumist, arvuti UPS vahele.Külaline kirjutas:Mina näen siin suurt ohtu. Kui Elekter peaks ära minema, siis katla ja akupaagi vaheline iseringvool ei toimi niipalju kui vaja!!!kaidu kirjutas:keerasin siis akupaagi küljes tuleva vee kuulkraani koomale
Tänapäeva arvutite toiteplokid 300 W ja rohkem, korralik pump alates 5 ... 110 W, nii et UPS saab väga edukalt üsna kaua aega pumba toitmisega hakkama.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Kui mitu korda 10a jooksul elektri katkestusi esineb?

Ehk ÄKKI tuleb ka püksi - lihtsalt UPS on üks võimalus, kuidas süsteemi kaitsta.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed