kamin-ahi (kaminameister laitis maha)

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kentq
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: kamin-ahi (kaminameister laitis maha)

Lugemata postitus Postitas kentq »

Kalvis kirjutas:Kui kivist koldega, ehitaksin klaasuksega ahju. Selline moodustis hoiab kaua sooja, on nägus. Tõsi kütmine võtab kaua aega, ehk üksjagu aega, kui sooja annab.

Metallist kaminasüdamikuga ehitaksin juurde väikese soemüüri, sooja annab kohe, on nägus ja soemüüri ning kaminasüdamiku kivimass salvestab ka midagi, kuid mitte niipalju kui eelmine variant.

Kumb variant sõltub küsija maitseeelistusest
ise hetlek otsustasin siiski kaminasüdamikuga kamina kasuks, vahepeal oli tõsine plaan kamina-ahi teha (soome tüüpi) kuid selle puhul ei ole mul kusagilt kuuma õhku võtta mida korrusel olevatesse teistesse tubadesse ja teisele korrusele juhtida.

Kaminasüdamiku ümbrise teen tavalisest punasest tellisest ja peale panen dekoratiivplaadi. Kuumaruumi plaanin ehitada "kiviparrikaadi" punasest tellisest mis samuti sooja akumuleerivad.
Kogu moodustis peaks kaaluma tonni kanti, ehk hoiab siis ka veidi sooja.

Mis soojamüüri puutub siis ei ole seni kohanud pottseppa kes sellist asja teinud oleks ja õhilised kartused on selles et kuidas soemüür vastu peab kui sellele nii meeletu kuumus sisse lasta. Arvestada tuleb ikka seda et soemüür on pliitidele, ja kui võrrelda neid kuumusi mis tuleb pliidist ja mis 16kw-st kaminasüdamikust siis need on suhteliselt erinevad:).
Aga kui keegi endale midagi sellist teeb siis tahaks väga teada mis välja tuli.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Minuarust on hrHenry-l üks pottahi Nõmmel,mis vääga kehvasti tõmbab ja puhastada ei ole teda vasemast küljest üldsegi võimalik.Tean kuna käin seda ahju igal aastal puhastamas.
henri1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas henri1 »

Külaline kirjutas:Minuarust on hrHenry-l üks pottahi Nõmmel,mis vääga kehvasti tõmbab ja puhastada ei ole teda vasemast küljest üldsegi võimalik.Tean kuna käin seda ahju igal aastal puhastamas.
Kui jutt käib minust (kui käib), siis ma annan oma töödele garantii ikka ka. See siis tähendab, et kui klient helistab, et on probleeme, lähen kohale ning leian lahenduse. Nii... Ahju ei saa vasemast küljest puhastada? Teadsa... kui korstnapühkija ei oska puhastustepslit paigaldada, on aeg betoonitöödele siirduda.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Hr.Henry.Vaiksemalt palun.Betoonitöödele lähed sa koos isaga.Egas korstnapühkija pea pottsepa praaki parandama.Igatahes see klient sind kellegile ei soovita.
henri1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Külaline kirjutas:Hr.Henry.Vaiksemalt palun.Betoonitöödele lähed sa koos isaga.Egas korstnapühkija pea pottsepa praaki parandama.Igatahes see klient sind kellegile ei soovita.
Kui seal peaks olema probleeme, on ka lahendus. Ma kirjutasin ennist ja kordan veelkord üle. Kui mulle helistab klient ja teatab, et tal on ahjuga probleeme, lähen kohale. Nõmmelt ei ole mulle keegi helistanud.
henri1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Ja veel... Korstnapühkija ametioskuste juurde peaks käma oskus teha kindlaks lõõrisüsteem ja vajadusel ka puhastustepslid paigaldada. Vanad ahjud on valdavalt ilma puhastustepsliteta. See ei olnud nüüd vihje, et SINA peaksid selle sinna nõmmeahjule paigaldama, kuid paljast luuaga vehkimisest on paljude ahjude puhul vähe abi.
raga
külaline

Lugemata postitus Postitas raga »

Topsid peab õigesse kohta panema..
mitteteadja
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas mitteteadja »

henri1 kirjutas:Ja veel... Korstnapühkija ametioskuste juurde peaks käma oskus teha kindlaks lõõrisüsteem ja vajadusel ka puhastustepslid paigaldada. Vanad ahjud on valdavalt ilma puhastustepsliteta. See ei olnud nüüd vihje, et SINA peaksid selle sinna nõmmeahjule paigaldama, kuid paljast luuaga vehkimisest on paljude ahjude puhul vähe abi.
Kui juba ülbitsema hakkasid siis äkki seletad kuidas serviti paigaldatud tahmatopsist kulbiga tahma välja võtta saab?Serviti paned kulbi sisse võtad tahma täis ja kui sealt mägraurust kulpi välja võtma hakkad siis keerad tahma täis kulbi taas serviti ehk kallad tahma ahju sisse tagasi ja võtad pooltühja kulbi ahjust välja.Korstnapühkija on ka inimene!
henri1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

mitteteadja kirjutas:
henri1 kirjutas:Ja veel... Korstnapühkija ametioskuste juurde peaks käma oskus teha kindlaks lõõrisüsteem ja vajadusel ka puhastustepslid paigaldada. Vanad ahjud on valdavalt ilma puhastustepsliteta. See ei olnud nüüd vihje, et SINA peaksid selle sinna nõmmeahjule paigaldama, kuid paljast luuaga vehkimisest on paljude ahjude puhul vähe abi.
Kui juba ülbitsema hakkasid siis äkki seletad kuidas serviti paigaldatud tahmatopsist kulbiga tahma välja võtta saab?Serviti paned kulbi sisse võtad tahma täis ja kui sealt mägraurust kulpi välja võtma hakkad siis keerad tahma täis kulbi taas serviti ehk kallad tahma ahju sisse tagasi ja võtad pooltühja kulbi ahjust välja.Korstnapühkija on ka inimene!
Ma ei ülbitsenud.
Mu telefoninumber ja mailiaadress on lihtsasti leitav ja toimivad mõlemad. Kui on kuskil probleeme, võib alati helistada või meilida. Pole mõtet hakata virtuaalsett ööpotti teistele kraevahele valama. Ma ei tea tegelikult isegi, kes mulle "keerata" üritab ning missugusest ahjust jutt käib.
Kui on mõni pädev korstnapühkija, kes töötab Tallinnas, siis oleksin nõus tema numbri igle oma kliendile edastama. Saaksin mina normaalset tagasisidet, ning jääksid taolised ajuviljad olemata.
Ja Mitteteadja.... minu poolest võiks see ka sinu number olla ja sel juhul ma arvestaksin ka su soove seoses tepslite kuju, margi ning paigutusega.
vahur840
külaline

Lugemata postitus Postitas vahur840 »

Alati ei saa südamikule telliskivikamakat ümber teha .Näiteks kui laekoormus ei kannata.Kipsplaadist tuleb tunduvalt kergem ja odavam.Kes tahab kohe kütmise alguses sooja saada siis on siin eelis.Kui kivid lõõristikku ei moodusta siis lihtsalt südamiku ümber pannes on asi poolik.Kivi läheb kuseleigeks.Muidugi on asi ka maitses.Paljud ei soovi punast tellist näha.Siin teemas eespool näidatud kaminasüdamikuga pildil on kasutatud südamiku mis on ülekütmise suhtes nigel.Tal puudub topelt tagasein.Kui margiks on B-1 .
vahur840
külaline

Lugemata postitus Postitas vahur840 »

Alati ei saa südamikule telliskivikamakat ümber teha .Näiteks kui laekoormus ei kannata.Kipsplaadist tuleb tunduvalt kergem ja odavam.Kes tahab kohe kütmise alguses sooja saada siis on siin eelis.Kui kivid lõõristikku ei moodusta siis lihtsalt südamiku ümber pannes on asi poolik.Kivi läheb kuseleigeks.Muidugi on asi ka maitses.Paljud ei soovi punast tellist näha.Siin teemas eespool näidatud kaminasüdamikuga pildil on kasutatud südamiku mis on ülekütmise suhtes nigel.Tal puudub topelt tagasein.Kui margiks on B-1 .
Vasta