sissekirjutus

ehituslubadega jms seonduv
jörm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

sissekirjutus

Lugemata postitus Postitas jörm »

tere,
Olude sunnil vaja ehitatava maja asukohajärgsesse valda hingekirja saada. Kas vald võib ses osas mingeid takistusi teha, eriti juhul, kui maja reaalselt valmis pole ja alaline elukoht teises vallas/linnas? või lähen lihtsalt valda ja regan sisse?
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Re: sissekirjutus

Lugemata postitus Postitas Hiid »

ma saatsin e-maili valda sel hetkel, kui majast oli vaid unistus. kui vastu ei võeta, siis antakse teada.
Mingil hetkel vaatasin mingist registrist ja olin sisse kantud oma kinnistule :bye:
max555
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas max555 »

Tegelikult vist ei tohiks enne sisse kirjutada kui hoonele on välja antud kasutusluba ?või olen ma tegelikult loll.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Kui on soovi ja tahtmist võib isegi oma kinnistu peale püstitatud telki sisse-kirjutada.
Busta
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Busta »

Rahvastikuregistri seaduse § 40. Elukohateade

(1) Elukoha aadressi kandmiseks rahvastikuregistrisse esitab isik kirjalikult elukohateate elukohajärgse kohaliku omavalitsusüksuse pädevale asutusele. Välisriigis elav Eesti kodanik esitab elukohateate Eesti välisesindusele.

(2) Isikud, kes soovivad rahvastikuregistrisse kanda üheaegselt sama elukoha aadressi, võivad esitada ühise elukohateate.

(3) Isik võib esitada elukohateate digitaalallkirjaga.

(4) Elukohateates esitatakse ühe elukoha aadress. Kui isik kasutab elamiseks mitut elukohta, esitab ta rahvastikuregistrisse kandmiseks omal valikul ühe tema poolt kasutatava elukoha aadressi. Elukohateatel võib isik esitada ka sideandmed.

(5) Ruum, mille aadressi isik elukohateates elukohana märgib, peab olema elamu või korter, mis on kasutatav alaliseks elamiseks (edaspidi eluruum), välja arvatud:
1) kui isik taotleb talle kuuluva ehitatava hoone või muu talle kuuluva ruumi aadressi enda ja temaga koos elavate isikute elukoha aadressina rahvastikuregistrisse kandmist;
2) kui isik tõendab ruumi, mis pole eluruum, kasutamist elukohana.

Seega RRS § 40 lg 5 p 1 kohaselt peaks justkui piisama ka ehitusloa väljastamisest, kuid selel seaduse eesmärki silmas pidades peaks siiski olema soovitud aadressil võimalik ka reaalselt elada.

RRS § 40 lg 5 p 1 annab õiguse kirjutada sisse pooleliolevasse elamusse (pole kasutusluba väljastatud) tingimusel, et seal on võimalik elada. Sama § ja lg p 2 järgi võib oma elukohana ette näidata kasvõi enda kinnistule veetud soojaku.

Mina seaks KOV poolt tingimuseks ka postkasti paigaldamise, muidu pole ju aadressist mingit tolku, kirja ukse vahele ei pane näiteks kui koer kinnistul lahti on või sinna ilma kalamehe kummikute või koerarakendita üldse ei pääse või kui selgub, et pole seal ust ega majagi...
Viimati muutis Busta, 30 Nov 2008, 20:59, muudetud 3 korda kokku.
jörm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas jörm »

tänud Busta, :)
...elukohateatisel võib esitada ka sideandmed.

ee... Kas see siis tähendab seda, et kui reaalselt sellel krundil ei ela (kuhu ma end sisse kirjutan) siis kirjad võin lasta saata ikkagi reaalsesse elukohta..

kogu see seadusekeeramine tingitud proosalisest põhjusest: vaja laps uue elukoha lähedal lasteaia järjekorda panna, aga asjamehed ei võta muidu jutule kui oled selle valla elanik. :banghead:
Busta
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Busta »

sideandmed võivad olla telefon ja e-posti aadress vms
Vasta