Katkine vesi-põrandaküttetoru

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Põrandaküte
külaline

Katkine vesi-põrandaküttetoru

Lugemata postitus Postitas Põrandaküte »

Probleem
Pandi vesi põrandaküte, kuid tuli välja, et ehitaja jättis vee talveks sisse ja nüüd torud katki. Millised on katkiste kohtade otsimise variandid. Millega saaks kätte?
usr1
külaline

Re: Katkine vesi-põrandaküttetoru

Lugemata postitus Postitas usr1 »

Kas asja kohta ka projekt olemas .

See aitab ära määratleda kontuuride asukoha . Survestad erinevad kontuurid üksipulgi läbi ning siis saad teada kus kontuuris viga asub .See annab sulle võimaluse see kontuur järelt ära võtta ja teisi ikka kütta . Kas põrandal on ka peale betooni veel midagi ?? Kui ei ole siis. lööd sund surve mingi 10 atmosfäri sisse ja lased seista ning kui langeb siis jällegi nii . ja lõpuks läheb betoon selle koha pealt niiskaeks .!! aga seda kannatab katsetada nii kui ainult betoonpõrand on .( Olen selle nipiga ise üless leidnud ) . kui tuvastad koha siis mängid arheoloogi natuke ( lõhud selle katkise koha lahti) ning likvideerid vea. Ühendad kontuuri taas ära . valad põrandas oleva augu kinni ning tuba ongi taas soe.

Katsetatud asi , soovitan.

Lisainfo : usr1@hot.ee

Vee.-Kanali ja Küttesüsteemid
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

See lõhkijäätumise teema ei kipu nii lihtne olema. Sitemal juhul pole see auk mitte ühes kohas vaid päris mitmes kohas ja sel juhul on lappimise asemel mõistlik kogu kontuur välja vahetada. Tuttaval selline asi juhtus ja see toru oli pea kogu pikkuses praguline. Ja läkski piik põrandasse. Kogu toru vahetati välja.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Puht uudishimust,et miks vesi torudesse pannakse, kui on teada, et kütet taha ei tule..? Mul jäeti seesama õhk, millega survestamine tehti. Vesi pannakse alles siis kui pumpki.
usr1
külaline

Just!
Vesi jäi toru sisse, sest ehitusbuumi ajal hakkas üleöö isegi pagar ehitajaks.....

'Samas võib olla ka nii, et on ühe koha üless pundund ja katki teinud .
Peale survestamis ja vea üless leidmist nääd kas toru on ka edasiselt mõrane.
Me tegime minu soovitatud asja ära ja siiani pole vigu olnud enam .

Samas võib ka kogu kontuuri välja vahetada aga see juba vähe keerulisem varjant .
Õnneks ei pea tervet põrandat üless võtma .

info : usr1@hot.ee

usr1
külaline

unustasi eelmises kirjas ära

vesi lastakse survestamiseks torusse sest nii käib . Õhuga ei tohiks survestada ning järelvalve ei tohiks seda aksepteerida.

Kuid seal juures üks suur aga_ Peale survestamisakti lastakse õhuga see vesi välja kui maja küttesse ei jäää.

info : usr1@hot.ee
onu uno
külaline

Lugemata postitus Postitas onu uno »

Kas tohib küsida, miks on õhuga survestamine vastunäidustatud? Küsin, kuna mul endal paigaldati Warmia põrandaküte hiljuti ja ka nemad survestasid õhuga. Peaks küll asjalik firma olema.
joekas
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas joekas »

Ilmselt selle pärast, et vett ei anna kokku suruda.
Kui survestada õhuga ja seda õhku liitrijagu kuskilt välja vaikselt sisiseb, ei anna see märkimisväärset rõhukadu, kui süsteemst õhk välja saadud ja kui siis survestamisel peaks vett liitrijagu lekkima, on rõhk peale seda 0.

Aga ega ma täpselt tea kah...
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Priit Pärn »

Mina tahaksin ka teada, miks ei tohi põrandakütet õhuga survestada?
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Priit Pärn »

Põrandaküte kirjutas:Probleem
Pandi vesi põrandaküte, kuid tuli välja, et ehitaja jättis vee talveks sisse ja nüüd torud katki. Millised on katkiste kohtade otsimise variandid. Millega saaks kätte?
Ma arvan ka, et ringi kaupa survestamine on kõige mõistlikum. Kui aga selgub, et katkiseid kohti on palju, siis peaks kogu torustiku välja vahetama, sest külmumise tagajärjel on oht, et kogu torustik on muutunud rabedaks ja see võib hiljem probleeme tekitada.
tommi
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas tommi »

Külmunud põrandaküttetoru rebeneb piki toru. Rebendeid on tõenäoliselt mitmes kohas ja kõik ei leki, ei näita ka survestamine seda välja. Katkise koha otsimine niiskuva betooniga on võimalik kui "ehitajad" ei ole teinud teist tüüpviga: jätnud küttetoru betoonis võrgul kergitamata. Kui see jama kah veel lisaks on siis vesi läheb betooni alla ja sa ei saa kuidagi aru kust katki on.
Parim lahendus on ikkagi uus kontuur sisse freesida vms.
Vasta