Villa asemel võib vabalt kasutada vahtpolüstürooli, ma paneks vaid kaks kihti vuukide ülekattega, vahed tihendusmassi täis ja aurutõke peale.

Lugemata postitus Postitas Illar »
Lugemata postitus Postitas taastaja »
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas Tihhver »
Lugemata postitus Postitas ponkskar »
Miks seina sisemiseks kihiks villa paned, mitte vahtplasti? Minu arust sellisele katuselahendusele aurutõket pole vaja.Tihhver kirjutas:Vaja siis soojustada vana ja viletsalt ehitatud puitkarkass suvila.
Seinad on ehitatud 5x10 ja 10x10 prussidest ning väljas kaetud tuuletõkkega. Seina karkass on suhteliselt kõver, väga erineva karkassi vahega ja sisaldab ka diagonaale. Seetõttu on plaan sein soojustada nii, et vastu tuuletõket karkassi vahele 10cm peno, 5cm paksustest plaatidest kahe kihina, nii et vuugid ei kattu ja mõlema kihi vahed ja praod on korralikult vahuga tihendatud.
Edasi sissepoole kinnitaks otse seina karkassile aurutõkke ja aurutõkke peale 60 vahega 5*5 roovi, millega ajaks seina loodi ja sirgeks ning sinna vahele paigaldaks kivivilla. Roovi peale siis juba otse sisevooder või kips sõltuvalt tubadest. Aurutõkke paigaldaks villa ja peno vahele just seetõttu, et saaks ilma seda vigastamata paigaldada elektrikaablid, toosid, veetorud jne.
Kautuse sarikad on 5*15 prussidest ja sinna peale on paigaldatud ka uus katus. Sarikate peal on tuuletõkke, tuulutusvahe, aluskate, roov ja eterniit. Plaan on sarikate vahele panna vastu tuuletõket 15cm peno ja sinna alla aurutõke, aurutõkkele järgneks 2,5*5cm roov, millega ajaks lae sirgeks ja sinna kinnitaks juba voodrilaua.
Kuidas kommenteerite ja milist peno oleks mõistlik kasutada seinas?
Lugemata postitus Postitas Tihver »
Lugemata postitus Postitas eml »
Arvesse võetud, aga suitsu ei saa ma valiku tegemisel arvesse võtta.eml kirjutas:Ise eelistan igalpool villa, sellepärast, et kui midagi peaks juhtuma ning tuli lahti pääseb, siis peno on ikka põlemisel väga mürgine ning suits on karm.
Viskasin siin lõkkesse põranda valust jäänud eps100 tükke ning suits tahtis ära tappa.
Enne kui tuli vahtplastini jõuab, oled juba mööbli, kardinate, vaipade jms tossust surnud, juhul kui oled kodus, magad ja sul ei ole suitsuandurit.eml kirjutas:Ise eelistan igalpool villa, sellepärast, et kui midagi peaks juhtuma ning tuli lahti pääseb, siis peno on ikka põlemisel väga mürgine ning suits on karm.
Viskasin siin lõkkesse põranda valust jäänud eps100 tükke ning suits tahtis ära tappa.
Lugemata postitus Postitas eml »
Seda küll, lihtsalt mulle millegipärast meeldib vill rohkem eriti kivivill, pole midagi parata.ponkskar kirjutas:
Enne kui tuli vahtplastini jõuab, oled juba mööbli, kardinate, vaipade jms tossust surnud, juhul kui oled kodus, magad ja sul ei ole suitsuandurit.
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Lugemata postitus Postitas terasroos »
Siin nüüd vist midagi sassisterasroos kirjutas:Vill + tuuletõke on alati parem ja tervislikum nii inimesele kui ka konstruktsioonidele. Ärge elage kilekotis.
Pidasin seda silmas, et eelistad villa+tuuletõket ja samas ütled, et ärge elage kilekotis. Kas ei ole mitte vill see, mis ennem pigem vajab aurukilet kui vahtplast.terasroos kirjutas:Päris sassis ei ole.![]()
Minu jaoks/arvates peno ei hinga, rääkigu mõned mistahes. Ehk siis äkki hingab kah, kuid minu arvates liialt vähe, et konstruktsioonidest niiskust välja viia. Maitseasi.
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Kui juba tähti närime, siis kus on puidul kopsud/lõpused või millega ta hingab?terasroos kirjutas:Sorry jah, see kilekoti jutt oli väike ämber.
Kuid muus osas jään enda juurde. Sest kui karkassi vahel on peno, siis niiskus liigub väljapoole läbi puidu, sest see hingab palju paremini.
Lugemata postitus Postitas Hiid »
tegelikult on vastupidi, aga eks igal inimesel on vaba voli seda uskuda, mis ta tahab. Teistele seda jura tõe pähe etelda on aga juba pattterasroos kirjutas: Kuid muus osas jään enda juurde. Sest kui karkassi vahel on peno, siis niiskus liigub väljapoole läbi puidu, sest see hingab palju paremini.
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025