probleem toonitud põrandaõliga õlitamisel
põrandad, põrandatööd
-
- külaline
probleem toonitud põrandaõliga õlitamisel
Lugemata postitus Postitas katsetaja »
Tere. mure selline et nädalavahetusel üritasin oma kuuselaudadest põrandat õlitada valge toonitud õliga( synteco). enne seda lihvisin ja töötlesin põranda leelisega. peale leesit jäi väga ilus valge selline nagu tahtsingi. 2 päeva pärast hakkasin õlitama ja talitasin nagu kanistri peal kirjas oli, aga kui pruuni poleerkettaga töötlema hakkasin umbes 20minuti pärast siis ilusa valge kihi poleesris samuti maha. mõtlesin et hea küll, ootan kästud 2 tundi ja siis punase poleerkettaga nagu õpetuses kirjas. tulemus on nüüd selline et esialgne valge toon mis jäi peale leelisega töötlemist on kadunud ja see on asendunud tavalise kollaka- naturaalse tooniga. mida ma valesti tegin ja kuidas asja parandada saaksin, kas pean jälle otsast alustama et lihv leelis ja õli või piisab kui kannan uuesti õli peale ja siis kettaga üle.või mida ma peaksin teisiti tegema. iseenesest jäi pind väga mõnus ühtlane ja siidine ainult et pole valge.
-
- külaline
Re: probleem toonitud põrandaõliga õlitamisel
Lugemata postitus Postitas parketsik »
Leelist ehk pleegitajat on ka mitut tooni. Kui tahad põrandat valgemaks saada, siis pead kasutama valget leelist ja valget õli. Päris valgeks põrand ei lähegi. Kui tahad täitsa valgeks saada on abiks valge värv. Aga küsimusele, et kui tahta valgemaks saada kas peab kõikke otsast peale tegema on vastus - jah.
Jõudu
Jõudu
Lugemata postitus Postitas ecoplus »
Leelist võiks kasutada kui on soov saada natuke heledam toon põrandale ning antud toon ei tohiks enam eriti muutuda.
Leelis nimelt pleegitab lihtsalt puidu kiirlet ära, muidu juhtuks see aastatega.
Hiljem peale kandes valget õli, peaks saama hea tulemause. Kindlasti õlil ja õlil on ka suur vahe
Leelis nimelt pleegitab lihtsalt puidu kiirlet ära, muidu juhtuks see aastatega.
Hiljem peale kandes valget õli, peaks saama hea tulemause. Kindlasti õlil ja õlil on ka suur vahe

katsetaja kirjutas:Tere. mure selline et nädalavahetusel üritasin oma kuuselaudadest põrandat õlitada valge toonitud õliga( synteco). enne seda lihvisin ja töötlesin põranda leelisega. peale leesit jäi väga ilus valge selline nagu tahtsingi. 2 päeva pärast hakkasin õlitama ja talitasin nagu kanistri peal kirjas oli, aga kui pruuni poleerkettaga töötlema hakkasin umbes 20minuti pärast siis ilusa valge kihi poleesris samuti maha. mõtlesin et hea küll, ootan kästud 2 tundi ja siis punase poleerkettaga nagu õpetuses kirjas. tulemus on nüüd selline et esialgne valge toon mis jäi peale leelisega töötlemist on kadunud ja see on asendunud tavalise kollaka- naturaalse tooniga. mida ma valesti tegin ja kuidas asja parandada saaksin, kas pean jälle otsast alustama et lihv leelis ja õli või piisab kui kannan uuesti õli peale ja siis kettaga üle.või mida ma peaksin teisiti tegema. iseenesest jäi pind väga mõnus ühtlane ja siidine ainult et pole valge.
www.ecoplus.ee - põrandalauad, parketid, eksootilised põrandad, terrassilauad, liistud
Lugemata postitus Postitas KPMait »
leelist kasutatakse põhjusel, et pidurdada okaspuidu loomuliku kollastumist ning peale leelise kuivamist tuleb põrand poleerida ning seejärel õlitada toonitud õliga parim lahendus on kasutada valgeks toonitud Synteko Naturali. Antud olukorras võib valgeks toonitud õliga põranda veel korra üle õlitada, kuid kui varem peale kantud õli on puidu sees juba kõvenenud siis ei ima põrand enam piisavalt õli.
Parimat
Parimat
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas katsetaja »
jama ongi selles et leelisega jäi väga ilus, just sellist tooni nagu ma tahtsin aga kui ma valge õli peale panin ja pruuni kettaga töötlesin, siis kadus see ilus toon ja jäi selline helekollane. tundub et pean vist uuesti asjaga peale hakkama kuigi ei tahagi m õelda lihvimisele
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Rig »
Leelisega jääbki algul valgem (Pinnale jääb õhuke lubjakiht - selline kergelt tolmune ) , see tuleb ka lihtsalt lapiga lükates maha , see kaitseb puitu pikaajalise kolletumise eest , valgex jääb ikka valge õliga töötlemisel - nii et kasuta edaspidi valget õli ! 

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Mul vastupidine mure. Ei taha valget värvi tooni üldse põrandal näha. Peale leesit jäi väga kole valge, selline millist näha ei taha.katsetaja kirjutas:Tere. mure selline et nädalavahetusel üritasin oma kuuselaudadest põrandat õlitada valge toonitud õliga( synteco). enne seda lihvisin ja töötlesin põranda leelisega. peale leesit jäi väga ilus valge selline nagu tahtsingi. 2 päeva pärast hakkasin õlitama ja talitasin nagu kanistri peal kirjas oli, aga kui pruuni poleerkettaga töötlema hakkasin umbes 20minuti pärast siis ilusa valge kihi poleesris samuti maha. mõtlesin et hea küll, ootan kästud 2 tundi ja siis punase poleerkettaga nagu õpetuses kirjas. tulemus on nüüd selline et esialgne valge toon mis jäi peale leelisega töötlemist on kadunud ja see on asendunud tavalise kollaka- naturaalse tooniga. mida ma valesti tegin ja kuidas asja parandada saaksin, kas pean jälle otsast alustama et lihv leelis ja õli või piisab kui kannan uuesti õli peale ja siis kettaga üle.või mida ma peaksin teisiti tegema. iseenesest jäi pind väga mõnus ühtlane ja siidine ainult et pole valge.
kasutasin vist valet pleegitajat milles valge värv sees. Synteko oma see ei olnud.
Jään lootma, et esialgne valge toon mis jäi peale leelisega töötlemist kaoks ja see asenduks tavalise kollaka- naturaalse tooniga.
Või on palju tahta, kui pleegitaja sisaldas valget tooni? Õnneks tegin proovi lauajupil ja ei rikkunud põrandat ära.
Millist pleegitajat võiksin kasutada?
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit