Milline küttesüsteem valida?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
trumm
külaline

Re: Milline küttesüsteem valida?

Lugemata postitus Postitas trumm »

huvitav, mul on pelletikatel, alumisel põrandaküte, ülemisel radikad. koos paigalduse ja korstnaga laias laastus jämedalt kõik kokku ca 130 000. ja puukuuri ka olema ei pea.
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Priit Pärn »

Krise kirjutas:Panen siia ülesse ühe tabeli mille leidsin kuskilt netist.
Pädevamad mehed äkki oskavad kommenteerida kas asjad on enamvähem reaalsed
See tabel on pärit ABC Kliima programmist, mis on minu tehtud. Konkreetne tabel on tehtud hoone kohta, mille soojusenergia vajadus on normaalaasta tingimustel 30000kWh, milles sisaldub energia tarbevee soojendamiseks 5000kWh.

Sellise hoone suurus on ligikaudu 200m2, kui tegemist on uue hästi soojustatud majaga.

Programm, millega need arvutused on tehtud, on kooskõlas vastavalt 01.01.2008 kehtima hakanud energiatõhususe määrusega.
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Imelik kirjutas:Sellised tabelid on mu meelest umbluu. Ainukesed tõesed väärtused on sel juhul energiakandjate hinnad. Kulutatud kwh maksumust ei saa selle põhjal küll järeldada.
Miks sa arvad, et see umbluu on?
Miks ei saa kWh maksumust arvutada?
Hind on selles tabelis alati muutuv väärtus. Hind on tabelis alati välja toodud ja kui see ei sobi, siis määratakse hind, millega klient vastavat kütust ostab.
Elektri hind on ju samuti välja toodud. Seal on ju näha, kas see on uus või vana hind. See on septembris kehtiv hind.
Imelik
külaline

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Kas sa tõsimeeli soovitad inimestel teha küttesüsteemi valik lähtudes ainult energiakandjate hindadest
ja suvaliselt võetud maja soojavajadusest lähtudes (rohkem muutujaid ja isegi võib olla suuremaid lõpphinna
mõjutajaid nagu polekski). Palju edu valemi leiutamisel teekonnal õndsusele :lol: .
Millega ei taha kuidagi väita et antud tabel oleks millegipoolest halvasti koostatud vaid tekib küsimus selle
kasutamise otstarbest. Nagu järgnenud foorumist näha võis kiputakse selle põhjal tegema ennatlike järeldusi.
NB pole mingi spetsialist nii et minu loba ei maksa südamesse võtta. :hello:
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Imelik kirjutas:Kas sa tõsimeeli soovitad inimestel teha küttesüsteemi valik lähtudes ainult energiakandjate hindadest
ja suvaliselt võetud maja soojavajadusest lähtudes (rohkem muutujaid ja isegi võib olla suuremaid lõpphinna
mõjutajaid nagu polekski). Palju edu valemi leiutamisel teekonnal õndsusele :lol: .
Millega ei taha kuidagi väita et antud tabel oleks millegipoolest halvasti koostatud vaid tekib küsimus selle
kasutamise otstarbest. Nagu järgnenud foorumist näha võis kiputakse selle põhjal tegema ennatlike järeldusi.
NB pole mingi spetsialist nii et minu loba ei maksa südamesse võtta. :hello:
Ega ma midagi südamesse võtagi - ma pigem selleks siin, et oma teadmisi jagada ja ühtlasi ka täiendada.

Tegelikult on selle tabeliga nii, et esiteks saab sellise tabeli iga klient meie käest personaalselt, just tema antud andmete järgi. Teiseks on nende arvutuste taga tohutult igasugu muutujaid, kuid enamuses on need kõik kirjas seaduses ja normides.

Selles tabelis on võrreldud erinevaid küttesüsteeme TÄPSELT ühesugustes kliimatingimustes. Hinnad ütleb meile klient ja kui on tegemist kasutusel oleva hoonega, siis ka aastase kulu küttele, mille järgi meie juba arvutame aastase soojusvajaduse.
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas eml »

Sai siin endal nüüd küttesüsteemi maksumus kokku arvutatud .
Katlamaja sisustus läks 85 000.- koos põrandaküttekollektoriga. Tegu siis tavalise puukatlaga ning 2,4 m3 akupaak + 200 l soojaveeboiler ja muu sinna juurde kuuluv koos töö maksumusega.
Korsten kahe lõõriga umbes 15 000.-
Põrandaküttetoru mingi 10 000.-
Vasta