Umbkaudne elektriliitumise makse?

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
joel
külaline

Umbkaudne elektriliitumise makse?

Lugemata postitus Postitas joel »

Kas keegi oskaks öelda, milliseks võiks kujuneda elektriliitumise makse, kui lähim liitumisvõimalus on krundipiirist 1300 m?
Tean, et kui kaugus on üle 400 m, siis tuleb liitujal katta ka liiniehituskulud, kuid kui suureks need võivad umbkaudu olla...

Kellel on kogemusi?
Tänan!
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: Umbkaudne elektriliitumise makse?

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

See sõltub paljudest asjaoludest. Kas kellegi maa on veel vahel, et tuleb üle võõra maa tulla jne...
Pigem võta Energiast pakkumine ja saad teada täpse hinna. Hinnapakkumise eest sa maksma ju ei pea.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Samasugust hinnapakkumist võid võtta suvaliselt elektritööde firmalt. Reeglina saab neist odavamalt, kuid mitte palju (liiniehitustööd on üsna kallid)
Möhhh
külaline

Lugemata postitus Postitas Möhhh »

Kalvis kirjutas:Samasugust hinnapakkumist võid võtta suvaliselt elektritööde firmalt. Reeglina saab neist odavamalt, kuid mitte palju (liiniehitustööd on üsna kallid)
Ja mis see suvalise elektritööde firma pakkumine annab? Kas see "suva firma" hakkab trassi teises otsas teema algatajale elektrit tootma?
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Mul see just varsti läbitud. Lepingu sõlmisin EE-ga talvel ja summaks öeldi 60000eek (+/-??? 25%). Selleks siis veeti mingi 800m maakaablit ja pandi minu maja lähistele (~100m kaugusele) püsti uus alajaama taoline asi. Sellest hakkavad voolu saama ka teised.
Nüüd on tööd varsti valmis ja summaks kujuneb mul vist ~70000eek. Aga ma liitusin enne seda uut 1.märtsi seadust. Kuna seal piirkonnas oligi elektriga probleeme, siis tänu sellele sain nii odavalt.
Aga liitumistasu sõltub ikkagi 100st asjast, see summa võib vabalt olla ka 200 000eek. Siin foorumiski on sarnane teema olemas kuskil.

Aga valem,millega tasu arvutati oli ca selline:
[keskpingeliini pikkus m x meetri tasu+ alajaama maksumus] x (16A/100A). 16A on siis peakaitse mille valid ja 100A alajaama mingi kaitse vms.
Ehk siis sellest valemist näed,mida väiksema A arvuga liitud, seda odavam see summa on, samuti mida lähemal sa oled.
Lisandub liitumine amprite eest. Minu ajal oli see 16ax800EEK +18%.
Kasutaja avatar
wall-e
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas wall-e »

ponkskar kirjutas:Minu ajal oli see 16ax800EEK +18%.
Praegu on üle 2000.-/amper +18%
vaikeboa
külaline

Lugemata postitus Postitas vaikeboa »

wall-e kirjutas:
ponkskar kirjutas:Minu ajal oli see 16ax800EEK +18%.
Praegu on üle 2000.-/amper +18%
:shock:

Ära enam peale võta!!!
2000 on amper koos käibega. :hello:
ingmar
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas ingmar »

Mul oli sarnane seis ja EE tegi pakkumise 285000.- See oleks siis uue maja liitumise hind olnud. Kuna kõrval oli vana maja ja juhtumisi kah meile kuuluv koos veneaegse 10A kõikuva vooluga, siis arvestati mingi teise valemi järgi ja hinnaks saadi 55000.- Aga seda nad ise muidugi ei pakkunud vaid sattusin selle peale sõna otsese mõttes kogemata. Kui ikka 300k ette pannakse on julm. Anna siis teada kuidas sul need asjad kulgevad!
umbertou
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas umbertou »

tere,kas keegi teab sihukesest asjas midagi?ostsin krundi kus elekter väljas juba üle 10aasta,ja nüüd kuskilt kuulsin et aastas 2 korda sihuke kampaania et kui elekter väljas üle kümmne aasta siis korvataxe sulle 75% uue elektri liitumise hinnast.on kellegil mingit infot selle kohta?tänud
Vasta