Hinnapakkumine
-
- külaline
Hinnapakkumine
Lugemata postitus Postitas Predo »
Sooviks kolleegide mõtteid antud teemal:
Kas peate vajalikuks ja õigeks tuua hinnapakkumises eraldi välja töö maksumus
Re: Hinnapakkumine
Lugemata postitus Postitas gunks »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kunstnik »
http://web.zone.ee/kunstnik9/Comp.html
Lugemata postitus Postitas jörm »
tööde tellijana soovitaks tööhinna kuidagi ühikule ära jagada.st hinnapakkumine kus küsitakse a la 45 000 tööraha vundamendi eest, on esmane emotsioon kohe, et krt kallis. aga kui on viisakalt selgitatud, et näiteks selle vundamendi tegemiseks kulub 3-el mehel 1,5 nädalat, siis see summa enam nii meeletu ei tundu.kunstnik kirjutas:See sõltub ikkagi konkreetsest kliendist.Mõne lööb täishinnapakkumine,kus kõik koos,kohe jalust maha ja talle vaja üksipulgi kõik lahti harutada.Teist ei huvita üldsegi pisiasjad vaid kogu kupatuse hind.
pakkumisi kus kirjas üks rida : "maja ehitus" 2,5milj. enamasti tõsiselt ei võta ..

jörm kirjutas:tööde tellijana soovitaks tööhinna kuidagi ühikule ära jagada.st hinnapakkumine kus küsitakse a la 45 000 tööraha vundamendi eest, on esmane emotsioon kohe, et krt kallis. aga kui on viisakalt selgitatud, et näiteks selle vundamendi tegemiseks kulub 3-el mehel 1,5 nädalat, siis see summa enam nii meeletu ei tundu.kunstnik kirjutas:See sõltub ikkagi konkreetsest kliendist.Mõne lööb täishinnapakkumine,kus kõik koos,kohe jalust maha ja talle vaja üksipulgi kõik lahti harutada.Teist ei huvita üldsegi pisiasjad vaid kogu kupatuse hind.
pakkumisi kus kirjas üks rida : "maja ehitus" 2,5milj. enamasti tõsiselt ei võta ..
Selles suhtes sul täitsa õigus.Mul küll endal miljonilisi diile pole olnud aga on klient,kes näiteks kogumaksumust kohe teada ei tahtnudki,ise palus,et ärge kohe kogu summat talle nimetage(kartis vist rabandust saada),teeme talle pakkumised jupikaupa,a la see sein nii palju.Teist inimest jälle ei huvitanudki,kui palju oli pakkumises nö tööraha ja mis materjalide oma,kuulis summat,natuke mõtles,tegi ettemaksu 50% ja ütles,et ok poisid teeme ära

-
- külaline
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas coachman »
Tellija poole pealt vaidleks vastu. Kui mulle esialgses pakkumises tundus töötundide hulk täiesti mõistlik (ja näiteks ka samaväärne teiste pakkumistega) ning mehed töö sellest kiiremini valmis saavad siis on lihtsalt kõvad mehed ja milleks neid selle eest karistama peaks? Mina maksan ikkagi kokkulepitud summa järgi ja olen õnnelik, et töö varem valmis sai.Predo kirjutas:Jörmi ettepanekul tööhinna ühikule jagada-võib minna jamaks kui töö saab kiiremini valmis, ehk siis klient võiks näiteks ühe päeva raha tagasi küsida
Võimalikult hästi ja põhjalikult lahti kirjutatud pakkumised mulle igatahes meeldivad, eriti kui need on veel grammatiliselt korrektsed ja näevad professionaalsed välja. Ma tean küll, et sellel ei pruugi olla mingitki seost tehtavate tööde kvaliteegiga, aga siiski

Mnjaa.Korrektsus ja mis peamine,grammatika,on asjad,millest tänapäeval tõesti väga suur puudus käes.Ja tellijat mõjutab kindlasti see aspekt küllalt palju.coachman kirjutas:Tellija poole pealt vaidleks vastu. Kui mulle esialgses pakkumises tundus töötundide hulk täiesti mõistlik (ja näiteks ka samaväärne teiste pakkumistega) ning mehed töö sellest kiiremini valmis saavad siis on lihtsalt kõvad mehed ja milleks neid selle eest karistama peaks? Mina maksan ikkagi kokkulepitud summa järgi ja olen õnnelik, et töö varem valmis sai.Predo kirjutas:Jörmi ettepanekul tööhinna ühikule jagada-võib minna jamaks kui töö saab kiiremini valmis, ehk siis klient võiks näiteks ühe päeva raha tagasi küsida
Võimalikult hästi ja põhjalikult lahti kirjutatud pakkumised mulle igatahes meeldivad, eriti kui need on veel grammatiliselt korrektsed ja näevad professionaalsed välja. Ma tean küll, et sellel ei pruugi olla mingitki seost tehtavate tööde kvaliteegiga, aga siiskiKui mul on 3 pakkumist ning kõik minu jaoks tundmatutelt tegijatelt hakkan kõigepealt läbi rääkima korrektseima pakkumise saatnud tegijaga, isegi kui tema pakutud hind on veidike (aga muidugi mitte oluliselt) kallim.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas murmet »
Teema igati huvipakkuv. Loomulikult, kui tellija soovib eraldi tööde maksumust- why not. Pliiats on ju teenuse/toote pakkuja käes. Isiklikult eelistan konkreetsust ja ordnungi, elik kõike saab hinnapakkumises (nii tunni- kui ka tükitöö) korrektselt määratleda kui on olemas pädevad teadmised.Predo kirjutas:Tere
Sooviks kolleegide mõtteid antud teemal:
Kas peate vajalikuks ja õigeks tuua hinnapakkumises eraldi välja töö maksumus
Lugemata postitus Postitas aaste »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Isetean »
aaste kirjutas:Minul on oli hiljuti huvitav kogemus, et teen hinnapakkumise kogu kupatusele. Tellijale on hind OK, isegi ei huvita mis kui palju maksab. Töö sai valmis, jäi natukene ehitusmaterjale üle ja viisin minema. Siis omanik küsis miks nii tegid, et mis jääb üle on ju minu oma. Aga ei ole ju, sest uue ehitise puhul ei ole ju võimalik materjali kulu 100% täpsusega kindlaks teha. Ja hinnapakkumist sooviti kogu kupatusele. See kui mina tegin materjali tellides apsaka ja tellisin näiteks 2 korda rohkem kõike siis oli see ju pauk minu töörahale mitte tellija rahakotile, sest tellija maksab ju ikka samapalju kui lepingus kirjas. Või mis teie arvate kas tegin õigest kui materjali sinna ei jätnud. (Ei tellinud kõike 2 korda rohkem).

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Pakkumine »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Pakkumine »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Inkra »
Mind paneb alati detailse hinnapakkumise koostamisel mõtlema millisele reale panna firma üldkulud, mida igal firmal paratamatult on(soetatud seadmed jne.). Eraldi reale ei ole neid kunagi tihanud kirjutada ?!
Kuidas Teie käitute või õigeks peate?
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas murmet »
Klient tahab näha võimalikult selgelt sõnastatud ja ilukõnest rikkumata lepingut, vaevalt teda rõõmustab kuskil lepingu lisades laiutav "muud kulud" rida. Ettevõtluse point peaks ju olema kasumi teenimine ja seega peaks kalkulatsioonis ka igasugused lisad juba arvesse võetud olema. See, et konkreetse töö teostamiseks tuleb omada ka vastavaid relvasid on ju elementaarne. Arvan et tellija saadab sellise tegija "kuule, teen sulle selle töö ära küll, kui oled hää mehike ja lisaks tasule ostad mulle ka veel tööriistad..." pikaltInkra kirjutas:Loomulikult tuleb enda järel ära koristada, ja seda võiks teha iga päeva lõpus.
Mind paneb alati detailse hinnapakkumise koostamisel mõtlema millisele reale panna firma üldkulud, mida igal firmal paratamatult on(soetatud seadmed jne.). Eraldi reale ei ole neid kunagi tihanud kirjutada ?!
Kuidas Teie käitute või õigeks peate?

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu