küsimus akna- ukse paigaldajatele?
küsimus akna- ukse paigaldajatele?
Lugemata postitus Postitas koppees »
Re: küsimus akna- ukse paigaldajatele?
Lugemata postitus Postitas Uksemees »
Lugemata postitus Postitas haamer47 »
Mina ütlen nii, et tegelikult peavad klotsid alles jääma.Ja see kuni 15 cm peab raudselt paika.Siin hakkavad rolli mängima juba füüsikalised omadused.Tean seda, kuna olen väga palju paigaldanud nii uksi ja aknaid. ja ka sitta pärast ringi teinudkoppees kirjutas:tekkis vaidlus kahe ehitaja vahel. Ehitja1 väidab, et klotsid lengi ja seina vahelt, (külgedelt) tuleb pärast kinnitusvahenditega fikseerimist eemaldada ja täita vahuga. Ehitaja2 väidab et alles jätta, klotsid peavad olema mitte kaugemal kui 15 cm nurkadest, sest vaht üksi ei hoia lengi piisava tugevusega. Kumba väidet Sina kaldud õigeks pidama? Kas võiks kusagilt leida asjakohast juhendit?

- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
muul juhul ei ole oluline.
vahu eesmärk ei ole akent kinnitada ja paigal hoida, vaid hermetiseerida

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas viland »
Lugemata postitus Postitas haamer47 »
Repliigi korras:Uksemees kirjutas:Ma olen u 8 aastat uste ja akende paigalduse ja valmistamisega tegelenud nüüd muidugi ainult ustega aga mis füüsika seadus siin paika peab et kui sa võtad need klotsid ära mis siis juhtub.
Uurisin (sportlikust huvist) ka esindustest järgi, et kuidas siis asi tegelikult oleks õige.Nemad soovitasid tõesti kiilud ära võtta (külmasild), kuid sellel pole ka kohustust.Lihtsalt siis jääb paigaldaja vastutusele, kas külm tuleb sisse või mitte.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas algaja remondimees »
Glaskeki lehel on mainitud, et osasid külgmisi kiile ära võtta ei tohi. Seda lehte nägin ma muidugi alles siis, kui Glaskeki paigaldajate loal olin kiilud juba ära võtnud ja viimistlus tehtud. Natuke paneb kukalt kratsima selline informatsiooni vastuolu ühe asutuse sees. Aga see selleks.haamer47 kirjutas:Uurisin (sportlikust huvist) ka esindustest järgi, et kuidas siis asi tegelikult oleks õige.Nemad soovitasid tõesti kiilud ära võtta (külmasild), kuid sellel pole ka kohustust.
Kiilud aga tulid suhteliselt kergelt ära (vaht hoidis ainult), seega ma pole kindel kas nad päriselt funktsioneerisid või mitte. Füüsikaseadusi arvestades, hakkaks need funktsioneerima siis kui aken täielikult avada. Praegu pole ise aknaid pikalt pärani lahti hoidnud, seega ei tea mis juhtuma hakkab.
Samas olid paigaldajad natuke soodad - kui aknaplekke vahuga täiendavalt kinnitati, siis ei suvatsetud aknapleki aluseid kivisid prahist puhtaks teha ega niisutada. Õnneks sain viimasel hetkel jaole ning praeguse seisuga ongi nii, et need aknaplekid, kus ma ma jaole ei saanud, on aluse küljest lahti ning tuul läheb alla kolistama. Teised on korras.
- restauraator
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas restauraator »
Lugemata postitus Postitas McRicco »
midagi kõrva taha panna
Lugemata postitus Postitas koppees »
Sain kinnitust sellele, mida uskusin ja teadsin.
Samas on ikka väga paljudel objektidel näha, et külgmised kiilud võetakse ära. Ka suurtel avatäidetel.
Lugemata postitus Postitas Tihver »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas taastaja »

http://fotoalbum.ee/photos/taastaja/sets/301691 kolm viimast pilti on akna õigest paigaldamisest

-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas taastaja »
Eks see ole avalik saladus millise riikliku institutsiooni jüngrite laulurefrään see om!
Klaaspaketile on aga erand tehtud! Takk, kui alama klassi kodanik, pea ka oma aega ootama, mil saab massiivsest paekiviseinast ükskord kuivemasse keskkonda...nii oli, nii on, nii jääb.....see oli, see on, see jääb on ka üks laul.....ühe teise sõna kohta....

-
- külaline
Katuserobi .
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas paigaldusfirma »
8 aastat uksi pannud aga ikka veel ei oska kindlalt vastata.
Kiilud peavad olema 100% et ei lase uksel näiteks 2 aasta pärast ära vajuda ja et uks käiks nagu kellavärk ka 5 aastapärast
aga need vahuga paigaldajad hea et Teil veel tööd on
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas murmet »
Karkassi sisse on väga lihtne ju pruss panna et oleks kuhu kruvi lasta. Aga lihtsam ja kiirem on muidugi vahupiduUksemees kirjutas:Sellist paigaldus firmat ma pole veel näinud kes paneb metall ukse ette ja jätab külgedele kiilud sisse et alla klotsid jäävad kuhu uks toetub on loogiline ja metall uksed kinnitatakse tüüblitega aga kui sul on tehtud kips karkassist sein ja sa pead sinna metall ukse kinnitama siis pole sul seal ei tüüblist ega kruvist mingit kasu.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas AKNAPAIGALDAJA »
Kirjutaks ka siia oma kommentarid isiklikest kogemustest. Nimelt avatäidetega juba 7 aastat mässanud olen ja paigaldanud neid igasugustes tingimustes ja erineval moel. Aga ühte olen kasutanud ja usun et jään ka kasutama, nimelt alla toeks panen kruvid klotside asemel.
Mujal Euroopas kasutatakse aga vahu asemel enamuses villa ning spetsiaalseid lengikruvisi, sisse kas siis mastiksi vuuk või aurutõkke kile (montaazivahesse) Eestis aga ei ole ka võimalik rahaliselt juba seda ÕIGET paigaldust ju teha, lihtsalt paigalduse hinnad ei kannata seda välja.
Enamus paigaldusjuhendites on siiski ju kirjas, et paigaldamiseks kasutatavad kiilud tuleb eemaldada ja tekkivad avad täita montaazivahuga. Kui mõõtad vahu ja klotsi sisemist temperatuuri siis klots külmem kui vaht ( olen reaalselt seda mõõtnud ja mitte ühel korral)
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
kuhu sa need kruvid keerad?AKNAPAIGALDAJA kirjutas:Tere
Kirjutaks ka siia oma kommentarid isiklikest kogemustest. Nimelt avatäidetega juba 7 aastat mässanud olen ja paigaldanud neid igasugustes tingimustes ja erineval moel. Aga ühte olen kasutanud ja usun et jään ka kasutama, nimelt alla toeks panen kruvid klotside asemel.
Akna sisse või ?
Kui võimsad need kruvid siis olema peavad?
mõte on huvitav, aga palju neid aknaauke on, kus on millelegi korrektselt toetuda...?
Re:
Lugemata postitus Postitas max555 »
Olen hiiekaga nõus.mitteavataval või väikse laiusega avatava akna osas ei ole vaja panna ja ei soovitagi panna või mõni tark peatöövõtja või viimistleja jooksutab teid nende kiilude väljavõtmisega nii ,et aitab . suurte avatavate akende ,uste puhul nõutav nagu hiid ütles .muidu jooksete pärast ise ja laiutate käsi.uste puhul eriti head lengitüüblid(kui on muidugi neid kuhugi panna)Hiid kirjutas:avataval aknal peavad olema all hinge juures ja diagonaalis selle vastas.
muul juhul ei ole oluline.
vahu eesmärk ei ole akent kinnitada ja paigal hoida, vaid hermetiseerida
Lugemata postitus Postitas McRicco »
Krt idiootsus idiootsuse otsa...ei tea mis paganama paigaldusjuhendeid sa lugenud oled et kästakse klotsid-kiilud akna vahelt välja kakkuda??...see paigaldusjuhendi koostaja on kooli ajal füüsikatundidest poppi pannud hoolega vist...loodame et need firmad, kus paigaldusjuhendid on paigast ära, varsti oma butiigi kinni panevad ja jätavad ruumi korralikkudele firmadele teha proffesionaalset tööd...AKNAPAIGALDAJA kirjutas:Enamus paigaldusjuhendites on siiski ju kirjas, et paigaldamiseks kasutatavad kiilud tuleb eemaldada ja tekkivad avad täita montaazivahuga. Kui mõõtad vahu ja klotsi sisemist temperatuuri siis klots külmem kui vaht ( olen reaalselt seda mõõtnud ja mitte ühel korral)
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed