Fibost vundamendi ülemine rida U-plokist

tiiaa
külaline

Fibost vundamendi ülemine rida U-plokist

Lugemata postitus Postitas tiiaa »

Kas Fibost vundamendi ülemine rida peab olema U-plokist, kuhu sisse betoon ja armatuur või võib olla ka tavaline fibo?
Peale tuleb 2-kordne puitkarkassmaja.
tiiaa
külaline

Re: Fibost vundamendi ülemine rida U-plokist

Lugemata postitus Postitas tiiaa »

Kas U-ploki mõte on selles, et sinna on hea ankruid sisse valada, millega pärast horisontaalne pruss kinnitada.
Samas ma hakkan praegu mõtlema, siis lõhub jällegi hüdroisolatsiooni ära. Kas siis tõepoolest tuleb panna ikkagi karkass sidumata vundamendi külge?
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Ankrute ümbruse saad ju alati mingi vedela hüdroga uuesti parandada. Enam - vähem sama effekt ju tekib, kui läbi kandva prussi hiljem augud vundamenti puurid ning kasvõi anktutega kinnitad.
Busta
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Busta »

tiiaa kirjutas:Kas U-ploki mõte on selles, et sinna on hea ankruid sisse valada, millega pärast horisontaalne pruss kinnitada.
Samas ma hakkan praegu mõtlema, siis lõhub jällegi hüdroisolatsiooni ära. Kas siis tõepoolest tuleb panna ikkagi karkass sidumata vundamendi külge?
u-blokki saad sisse valada ka paar 12-st armatuuri, siis oleks see teiselt poolt tugevduseks taldmikus olevale armatuurile. Vundmendi läbipaindumise/mõranemise oht peaks sellega vähenema. See on minu mittepädev arvamus.
Kasutaja avatar
reggie
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas reggie »

Vala lihtsalt vöö. Paigaldad 12 laua nivelliga, sisse armatuur ja korras. Valada tuleb ju niikuinii. Peale selle saab nõnda müüri ideaalselt sirgeks. Prussi kinnitad ankrutega.
Vasta