Olen 17-aastane kooliõpilane, suvel plaanis korterit värskendada. Olen töötanud ehitusel, ehitusseadmete rendi firmas, teinud pisiremonti, pahteldanud jne. - eelnev lihtsalt situatsiooni ja enda võimaliku kompententsuse kirjeldamiseks.
Tööd tahaks kõik ise ära teha.
Maja - '88. aasta paneelelamu, 2. korrus
Muu hulgas on suur mureallikas esiku ja magamistoa põrand.
Mida võtta ette praeguse põrandaga?
[*] saepuru(vms)plaadist, ülevärvitud, ebatasane, kriuksub (vt pilte!!!)
[*] ebatasasuse kirjeldus - "mäed" seal, kus plaadid kohtuvad, "orud" seinte ääres, plaatide keskosas. kujutan ette, et kuni 10 mm kõikumised, kui mitte mõnes seinaääres 15mm või rohkem.
Ise olen mõelnud, et tirin need plaadid üles ja vaatan, mis olukord all on, üritan kuskilt hankida samas mõõdus OSB (1600x2600) vms. plaate ja panen samamoodi laagidele. Peale läheb laminaatparkett ja esikus ka plaadid
Või kas on võimalik üldse ilma ülesvõtmata seda põrandat korda saada? Olen kuulnud, et naginast saab lahti põrandasse kruve kruvides õigetesse kohtadesse. Aga seda ebatasasust visti siiski ei likvideeri niisama lihtsalt..
Mis oleks kõige mõistlikum variant? Kas hoopis mingi tasandussegu/kergkruusa variant? Kust ma tean, kui palju vahelaed üldse kannatavad sel juhul?
Oleksin äärmiselt tänulik, kui foorumirahvas mind siin nõuga aitaks. Sooviksin võrdlemisi täpseid juhendeid, mida ja kuidas teha.. Ja kas üldse on reaalne, et ise hakkama saan.
Parketipaneku ja plaatimise kohta praegu veel vara rääkida!
Kõikide põrandatööde eelarve max 4000-5000 krooni.

PILDID (klikka!)