Keermeslati kinnitamine betooni

eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Keermeslati kinnitamine betooni

Lugemata postitus Postitas eml »

Tere

Vaja valada majale betoonvöö ning sinna sisse kohe ka keermeslatt, et saaks kinnitada puidust müürilati.
Mõtlesin teha nii, et panen parajaks lõigatud keermeslatile mutri ja seibi otsa ning panen selle siis betooni sisse, hiljem siis peale müürilatt ja mutriga kinni.
Kas umbes nii tehaksegi või oleks mingeid muid lahendusi?
Muidugi saaks kasutada ka kiilankruid aga lihtsam latt sisse betoneerida, pole puurimist.

Tänud
Viimati muutis eml, 01 Sept 2008, 19:28, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Re: Keermeslati kinnitamine betooni

Lugemata postitus Postitas Hiid »

eml kirjutas: Kas umbes nii tehaksegi või oleks mingeid muid lahendusi?
umbes nii jah.
saab ka lihtsamalt, nii et midagi ei pane, aga mutriga on 100%.
vindid pead ainult hästi ära teipima, muidu on pärast igavene nöök :banghead:
aaaai
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas aaaai »

parem pane pärast valu need keermelatid sinna sisse muidu hakka veel teipima ja pärast seda sealt ära kakkuma nii veel lihtsam.
jörm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas jörm »

painuta lihtsalt ots kõveraks, kui kardad, et niisama betoonist välja tuleb.
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Tänud vastamast

Proovin painutada aga kui ei jõua eks siis panen mutri ja seibiga. Tegu 16 vardaga
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas wake »

eml kirjutas:Tänud vastamast

Proovin painutada aga kui ei jõua eks siis panen mutri ja seibiga. Tegu 16 vardaga
Keermeslatti ei saa painutada. Vähemalt mitte seda, mis tavaliselt poes müügil. Materjali omadused sellised.
~300kg kuumi kive, kolm vihta ja paar õlut
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

wake kirjutas:
eml kirjutas:Tänud vastamast

Keermeslatti ei saa painutada. Vähemalt mitte seda, mis tavaliselt poes müügil. Materjali omadused sellised.
Selge, siis teen mutri ja seibiga
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Mina, kui laisk inimene :yahoo: puuriks läbi puidu valatud betooni augu, viskaks sinna keemiapadruni koos latiga sisse...
SDS võtab ilusti läbi puidu ning ma ei pea pärast pead vaevama - kujuta ette - sul on 6 m pruss ning sa pead olema suuteline kõik augud sisuliselt korraga ära märkima. Aga üks haaval läbi puidu korraliku SDS 'iga - nagu võisse. Muidugi keemia kallis.
Laisk, nagu ma olen :blush:
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Mina tegin sedasi, et painutasin malmradika peal (see on väga hea armatuuripainutuspink tegelikult) need keermelatid kõveraks. See koht, kus kaks ribi on omavahel ühendatud oli piisavalt suure raadiusega, et latt puruks ei murduks. Siis kruvisin painutatud keermelati armatuuri külge, otsad püsti. Siis paberteip ümber ja siis vedel kivi. Peale kivi kiviks muutumist tõstsin müürlati sinna kõrvale märkisin augud peale ja puurisin augud sisse. Siis sai müürlatt sinna kermelattide otsa pandud ja ei pidanudki väga tugevalt haamriga taguma. Ilmselt on ka lihtsamaid lahendusi. Kogu see müürlatiga jamamine sõltub sellest kui püsti see keermelatt lõpuks jääb. Kui ta kuskile poole viltu on siis ei lähe asi üldse libedalt. Kahekesi sai täitsa vabalt hakkama.
hulgus
pole kodus
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas hulgus »

Kui latid paned, siis jälgi, et enam vähem vertikaalselt loodis, muidu hirmus nöök talasid peale saada.
Ja latid võid lihtsalt peale valu sisse suruda.
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Suured tänud vastamast sai jälle ühe asja selgeks.
Pilt tulemusest http://roometi.com/slides/betoonv%20010.html
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas onu41 »

Hiljem müürilatti paigaldades tee keermeslati otsad värviga kokku tõsta korraks müürilatt sinna peale ja siis jäävad jäljed kuhu augud puurida.ise tegin nii ja päris lihtne oli ja kiirelt läks.Augu võid veidi suurema puurida siis on kindel et müürilatt ilusti otsa istub
Plaatimistööd üle Eesti. AIVERIOU@GMAIL.COM
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Minu jaoks on natsa loll küsimus,et kuidas müürilati diagonaalid võrdseks saab? Sest, on ju see aukude märkimine praktiliselt õhus tegemine. Puumajal, kus müürilati kinnitasime naeltega, märkisime pliiatsiga peale,et kuhu müürilatt ulatuma pidi ja nii saime ok. Kas antud juhul puuritaksegi augud müürilatti natsa suuremad, et saaks müürilatti enne lõplikku kinnitamist vajadusel vasakule paremale nihutada :oops:
harjukas
külaline

Lugemata postitus Postitas harjukas »

eml kirjutas:Suured tänud vastamast sai jälle ühe asja selgeks.
Vaatasin huviga su majaehituse pilte, priima värk :good: . Väga ülevaatlik, loodetavasti paned sinna ka lisapilte?

Sinu projekti pinnalt tekkis kohe mitu küsimust mu enda maja projekti asjalikkusest: mul on projekteerija näinud ette vundamendi lindi 300 ning maja välissein tuleb 250, kivid tuleks laduda vundamendi välisservaga triiki, seega 50 mm jääks sissepoole nö põranda toestuseks. Sinu maja puhul nägin, et ladusid servadesse vundamendi kõrvale fibopostid põranda toestuseks ja mingit ranti sissepoole ei jätnud. Samas sinul ulatuvad seinablokid väljaspoolt ca 50+ x cm üle, seega katab see ilusti ära vundamendi soojustuse ja kuna sul on 300-sed therm-blokid ilmselt, siis viskad krohvi peale ja kõik, mingit lisasoojustust sul vist ei tule väljaspoole?

Mul on projekteerija näinud ette maja vundamendi ja välisseina ilma astmeta, seega tuleks soojustus panna taldmikust kuni katuse servani üjes tasapinnas. Mul tekkis küsimus, et kuidas ma panen soojustusele peale mummukilet ja sinna peale kiviplaati nagu sinul on pandud..kas peaksin väljaspoole kinnitama seinale mingi plekiserva tekkiva astme peale?

Ei tahaks teha nii nagu minu projektis on- sisuliselt tuleks soojustus panna maa sisse ilma mummukileta, mis tolku sellest siis seal on kui ta vettib :write:
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

harjukas kirjutas:
eml kirjutas:Suured tänud vastamast sai jälle ühe asja selgeks.
Vaatasin huviga su majaehituse pilte, priima värk :good: . Väga ülevaatlik, loodetavasti paned sinna ka lisapilte?

Sinu projekti pinnalt tekkis kohe mitu küsimust mu enda maja projekti asjalikkusest: mul on projekteerija näinud ette vundamendi lindi 300 ning maja välissein tuleb 250, kivid tuleks laduda vundamendi välisservaga triiki, seega 50 mm jääks sissepoole nö põranda toestuseks. Sinu maja puhul nägin, et ladusid servadesse vundamendi kõrvale fibopostid põranda toestuseks ja mingit ranti sissepoole ei jätnud. Samas sinul ulatuvad seinablokid väljaspoolt ca 50+ x cm üle, seega katab see ilusti ära vundamendi soojustuse ja kuna sul on 300-sed therm-blokid ilmselt, siis viskad krohvi peale ja kõik, mingit lisasoojustust sul vist ei tule väljaspoole?

Mul on projekteerija näinud ette maja vundamendi ja välisseina ilma astmeta, seega tuleks soojustus panna taldmikust kuni katuse servani üjes tasapinnas. Mul tekkis küsimus, et kuidas ma panen soojustusele peale mummukilet ja sinna peale kiviplaati nagu sinul on pandud..kas peaksin väljaspoole kinnitama seinale mingi plekiserva tekkiva astme peale?

Ei tahaks teha nii nagu minu projektis on- sisuliselt tuleks soojustus panna maa sisse ilma mummukileta, mis tolku sellest siis seal on kui ta vettib :write:
Hakka sellest peale, et loe foorumis olevad teemad läbi ja tee omale asjad selgeks. See MUMM EI OLE hüdroisolatsioon. :banghead:
Vasta