LAGI MÄRG aga KATUS TERVE ???

IF
külaline

LAGI MÄRG aga KATUS TERVE ???

Lugemata postitus Postitas IF »

majal on plekk katus. Kahe ülemise korruse toa laest immitseb suurtemate vihmadega niiskus või vesi läbi - laest värv maas ja puha. Kotrollisin katust - plekk terve, käisin katuse all ehk tubade lagede peal sealt ka kõik kuiv. Kuskohast see vesi laest tuleb - kas kelelgi on ideid??? Või keda kutsuda asja uurima? Tänud
Külaline
külaline

Re: LAGI MÄRG aga KATUS TERVE ???

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tegu ilmselt kondets-veega. Põhjuseks on ehitus-konstruktsioonivead. Odavaimaks lahenduseks korralik katusealuse tuulutus ja ka hoone ruumide ventilatsioon kriitilise pilguga üle vaadata. Aga see on ainult spekulatsioon. Täpsema diagnoosi panemiseks vaja ikkagi arsti e. ehitusspetsialisti patsienti üle vaatama. Ja seda viivitamatult. Hiljem võib olla hilja.
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Ilmselt siis ikka läbijooks. Ei suuda uskuda, et just suuremate sadudega kaasneks nii suur kondensi teke, mis sisekonstruktsioone märgaks. See väide, et majal on plekk-katus paraku asjatundjaid ei aita! Kõik plekk-katused võivad läbi jooksta, ühed rohkem, teised vähem. Igal plekk-katusel on omad enimlevinud nõrgad kohad ja paraku katusemeistrid ei oska alati ka mõtelda nii nagu teeb seda vesi.
Iga ehitus on norm iseendale.
Ardi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ardi »

Ma olen vaadanud,et profiilplekki kruvitakse kinni laine põhjast,aga mitte pealt.Kui ma omale profiilplekist katuse teeksin,siis paneksin kruvid laine harjalt ja selleks eelnevalt sobiva paksusega liistu sinna alla kuhu kruvid tulevad.Ei ole mul usku neisse kruvide veekindlusesse.
Müün küttepuid,osutan kallurveoteenust(3T).5280616
Osutan ka palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Viimasele: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
aaste
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas aaste »

Ardi kirjutas:Ma olen vaadanud,et profiilplekki kruvitakse kinni laine põhjast,aga mitte pealt.Kui ma omale profiilplekist katuse teeksin,siis paneksin kruvid laine harjalt ja selleks eelnevalt sobiva paksusega liistu sinna alla kuhu kruvid tulevad.Ei ole mul usku neisse kruvide veekindlusesse.
:banghead:
Alati on lahendus
M.Koppel
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas M.Koppel »

Ardi kirjutas:Ma olen vaadanud,et profiilplekki kruvitakse kinni laine põhjast,aga mitte pealt.Kui ma omale profiilplekist katuse teeksin,siis paneksin kruvid laine harjalt ja selleks eelnevalt sobiva paksusega liistu sinna alla kuhu kruvid tulevad.Ei ole mul usku neisse kruvide veekindlusesse.
Puht uudishimust küsiksin, et kuidas sa neid liiste sinna paigaldad laineharjade alla???
Katuste paigaldus tel.+358406626646, maido@riksunkattomies.fi
www.riksunkattomies.fi
Ardi
Ehitusguru
Ehitusguru

M.Koppel kirjutas:
Puht uudishimust küsiksin, et kuidas sa neid liiste sinna paigaldad laineharjade alla???
Lahtisena ja kasutaksin pikemaid kruvisid,mis läbi liistu roovini ulatuks.
Mul pole usku,et temperatuuri kõikumiste ja tuule mõjul ei annaks mõni kruvi sedavõrd järgi,et vesi ei võiks pääseda läbi.Ja mis siis saaks,kui puidtkarkass majal vihmavesi villa sisse jookseks?
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Ega need kruvid ei peagi 100% vett kinni, varem või hiljem hakkab ilmselt ikka kuskilt läbi ajama, aga selleks pannaksegi katusekatte (pleki, eterniidi, kivi jt.) alla vastav kile, kate vms, mis siis ei lase sademetel konstruktsiooni siseneda.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

OT: Haistan siin profiilplekki tootvate firmade vandenõu... :grin:

Tegelikult on asi järgmine, et vali profiilplekk, millel on min. 10 aastat garantiid. Kui tuule ja vihmaga hakkavad kruvid ennast välja keerama või katus "mädaneb" läbi - on kuhu pöörduda.
Ardi
Ehitusguru
Ehitusguru

Eestikinnisvara kirjutas:OT: Haistan siin profiilplekki tootvate firmade vandenõu... :grin:

Tegelikult on asi järgmine, et vali profiilplekk, millel on min. 10 aastat garantiid. Kui tuule ja vihmaga hakkavad kruvid ennast välja keerama või katus "mädaneb" läbi - on kuhu pöörduda.
Ja siis ehitatakse uus maja või,kui vill märg ja karkassis mädanik sees?
Ardi
Ehitusguru
Ehitusguru

ponkskar kirjutas:Ega need kruvid ei peagi 100% vett kinni, varem või hiljem hakkab ilmselt ikka kuskilt läbi ajama, aga selleks pannaksegi katusekatte (pleki, eterniidi, kivi jt.) alla vastav kile, kate vms, mis siis ei lase sademetel konstruktsiooni siseneda.
Ja see kile või kate on ilma naela(kruvi) aukudeta ja seega 100% veekindel?
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Ardi, ära karda nii palju! Ja jäta katuseehitus spetsilistidele. (Kui sul peaks kunagi vajadus tekkima)
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Ardi, igastahes mina toetan sind, su eluterves mõtlemises! Terve meie kaasaegne ehitus on täpselt selline nagu kaarnakari, kui keegi julgeb ka omapead miskit mõtelda! :oops:
Iga ehitus on norm iseendale.
volvo s27
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas volvo s27 »

Ära muretse.Kui sul on kõik õeti tehtud see tähendab et liistud on kile all ja kile peal siis on õige ja mis veel võib olla on see et kruvid on keeratud põhja aga seda ei tohi teha ,vaja lasta nii et tihend oleks natukene surutud kinni ja kontrolli korstna plekkid. :hello:
Klaabu
külaline

Lugemata postitus Postitas Klaabu »

Ardi jutt jumala õige - omal plekkkatus 6 aastat vana ja sellel suvel tuli kõik kruvid välja vahetada. Lihtsalt altpoolt vaadates oli peale vihma näha märgi laike kruvide kohas ja otsustasin hullemat ennetada.
Kasutaja avatar
saepuruplaat
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas saepuruplaat »

jah, tõsi ta on. Plekkkatuse puhul on nõrgimaks lüliks kruvid, eriti nende tihendid. Noid tuleb välja vahetada ca iga 6-7 aasta tagant.
Puust ajud, kuldsed käed.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Viimaseid kommentaare lugedes-jäin mõtlema,et siit kooruks vägevaid kohtu-geisse,muidugi kui heausksed plekki-ostjad,reklaami-ohvrid suudaksid midagi üldse tõestada.Kruvi-vahetus? :lol: ,odavam oleks vana hea eterniit.
Busta
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Busta »

Eestikinnisvara kirjutas:Ardi, ära karda nii palju! Ja jäta katuseehitus spetsilistidele. (Kui sul peaks kunagi vajadus tekkima)
Jah, need tulevad ja viskavad puusalt midagi kinni ja tõmbavad leelet. Poole aasta pärast on "spetsialistid" turult kadunud ja püüa tuult väljal :wave:

Ei ole vaja olla ehitusspets, et aru saada- kruvi peab olema laine pealt. Vanasti pandi eterniiti niimoodi ja polnud mingit kilet all ning pidas küll.
Külaline
külaline

Klaabu kirjutas:altpoolt vaadates oli peale vihma näha märgi laike kruvide kohas
Eisaa aru kuidas sa neid laike nägid, minul paistab pööningul ainult tuuletõkkeplaat ja aluskate on ju ka veel pleki all.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

No tule taevas appi!Kui iga jurist siin puusalt kommenteerib läheb vesi sogaseks.Laine pealt kruvijad võtke palun lahti enim levinud pleki paigaldus-juhendid ja tehke siis näpud soojaks.
Külaline
külaline

saepuruplaat kirjutas:eriti nende tihendid. Noid tuleb välja vahetada ca iga 6-7 aasta tagant.
Millises standardis see kirjas on?
Külaline
külaline

Ei usu, et suured laine pealt kruvijad oleks kunagi ise akutrell käes katusel olnud.
Raibert
külaline

Lugemata postitus Postitas Raibert »

Plekkkatusekruvi kohast kui tilgubki, siis aluskate peab selle kinni.
Kivikatusepuhul tuule ja tuisuga läheb ka vesi-lumi kivide vahelt läbi.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Busta kirjutas:
Eestikinnisvara kirjutas:Ardi, ära karda nii palju! Ja jäta katuseehitus spetsilistidele. (Kui sul peaks kunagi vajadus tekkima)
Jah, need tulevad ja viskavad puusalt midagi kinni ja tõmbavad leelet. Poole aasta pärast on "spetsialistid" turult kadunud ja püüa tuult väljal :wave:

Ei ole vaja olla ehitusspets, et aru saada- kruvi peab olema laine pealt. Vanasti pandi eterniiti niimoodi ja polnud mingit kilet all ning pidas küll.

Tore mees siia siginenud! Tegid mu pühapäeva kohe rõõmsamaks :lol:
Tegele äkki OMA spetsiifikaga edasi?
Vasta