PUIT "VABAS ÕHUS"

riho9369
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 4
Liitunud: 27 Apr 2008, 11:49

PUIT "VABAS ÕHUS"

Lugemata postitus Postitas riho9369 »

Tere jälle, head ajuragistajad!

Plaanime simmaniteks oma külale laululava-kaarega tantsuväljakut ehitada. Otsin praegu häid ideid ja odavaid lahendusi. Siis kribaks projekti valmis ja esitaks taotluse.

Käisime paari ümberkaudset lahendust kohapeal vaatamas. Keavas näiteks on päris huvitav tantsuplatsi lahendus- otse killupadjale on pandud lapiti laagid. Ei mingit isolatsiooni ega midagi. On küll sügavimmutatud, aga ikkagi tekib küsimus, kaua siuke asi ilmastikule vastu peab. 2004 on tehtud, praegu veel mädenemist ei täheldanud (vähemalt välisäärtes- keskele ju ei näe). Nii võttes ju päris hea.

Vaiadele teha läheks samas ilmselt väga kalliks- peaks ju päris tiheda sammuga panema või toeka talastiku alla tegema. Koormused tulevad ju puidu kohta päris soliidsed: kasuskoormus lavadel ~750kg/m2, punktkoormus ~120kg :grin: (minu kaal..), ja kui nüüd jätta veel laudadele paisumis-tuulutusvahed (nagu Keavas) ja silde keskel pruut sülle haarata... Panna märgadest punnlaudadest- siis on peale esimest kuivamist sodi täis ja uuesti märgudes hakkab ikka julmalt lõhkuma (eriti talviste külmatsüklite ajal).

mnjah- ei tahaks nagu betoonist kärakat ka valada... Varikatuse mõtlesime ainult kõrgendiklava kohale teha- enamaks pole esialgu lihtsalt raha. Need jääks muidugi juba vaiadele ja punnlaud oleks samuti mõeldav. Kumma külas on päris huvitav lava idee, mida isegi kasutaks. Palkidest kaldu tagaseinaga viilkatus, ümarroovid ja sindelkate- oma robustsusega sobib ideaalselt metsamiljöösse. Aga jah, tantsuväljakuks paneele küll ei jaksa osta.. :lol: (arvatavasti kellelgi jäi omal ajal lihtsalt üle või vedelesid jalus... geniaalne lahendus igal juhul)- ja ega need nõuka-aegsed pärandid naljalt niisama enam vedele...

OK, ei loba rohkem ja annan nüüd targematele inimestele ka sõna. Kuulutan arutelu avatuks.
Parimatega, Riho.
Vasta