Soovin infot Rootsis ehitamise kohta.Eripärad.

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Soovin infot Rootsis ehitamise kohta.Eripärad.

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Tere!
Sooviksin infot inimestelt., kes on ehitanud Rootsis. Plaanis on minna ettevõttega Rootsi, kuid nagu ikka kulub hea siseinfo "marjaks" ära. Mida sooviksin teada:
1. Ehitusmaterjalide hinnad versus Eestis (Kas on mõtekam transportida Eestist - Rootsi)
2. Rootslane kui äripartner?!
3. Seadused , mida peab eriti jälgima ehitustandril
4. Ja kõik muud iseärasused ja loomulikult ka midagi positiivset..

Kes vähegi tegelenud - palun infot. Kui siia ei soovi kirjutada, siis : janari@eekv.ee ja luban, et kasutan materjali vaid enda tarbeks.

Tänud ette.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Re: Soovin infot Rootsis ehitamise kohta.Eripärad.

Lugemata postitus Postitas maik »

svenssonite maa on kui õõ ja päev,st.et ei saagi võrrelda as ew.Siit midagi sinna vedada mõtetu teema-isegi lakkimata täispuit-siseuksed on 2* kallimad kui seal,rääkimata värskest kartulist.Oma sõna peavad ja kõik on kuidagi lihtsam kui siin.Aga kahtlen,et sa päris rotsaga asju ajad -enamus tegelased ehitusel on internatsionaalsed(jugod,kriiklased,poljakid ja palju jeestlasi) Lepingulised vaidlused lahendab kohus nädalaga(ew järts aasta).Kõik võib ilus kena olla aga kui keelt ei jaga on oht,et kohalik jugo võib peedistada. Seadusi mine loe Väl.min.kodu lehelt ,minu teada annab saatkond ka inffi. kõik mis ei ole keelatud on lubatud! Paistab,et as ew läheb jamaks kui nii tegijad mehed juba stoki poole vahivad.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Tänud sulle maik vastamast! Tahaksin täpsustada..
Kas saan õigesti aru, et Rootsis ehituseks vajaminevad materjalid on odavamad või siis samas hinnas? Olen siin nüüd kodutööd ka teinud ja...Pole nagu hindadega just eriti kaugele jõudnud. :blush:

Siiani olen veendunud,et tegu on täiesti rootslastega.. Mind juba on hoiatatud "hea ühiskonna" sündroomide eest :grin:

Ei, ega nii otse plaanis minema minna polegi. Kuna väga hea võimalus paistab avanemat, siis kasutame seda "õlekõrt". Seadustega olen ennast kurssi viinud ja keeled suus. Mitte küll sweede, aga nö. rahvusvaheline :wink:
Kõige raskem ongi just eelarvega. Uurin veel, et kas on vajalikud (nagu soomes: roheline, must) mingid kaardid?! Või kui on Eesti litsentsidega firma, siis ei ole oluline?
Elementmajad teemaks ja lähevad Stocki äärelinna.

Maik, kas sa oled seal ise rakkes olnud? Mis asjus ja kas firmana?
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Kuna ise ka olen pea 8 aastat juba Rootsi emafirma Eesti poolse ettevõtte alluvuses töötanud (küll mitte ehituses), siis on jäänud tunne,et rootslane kui rahvus on palju rohkem kaaluvam ja rohkem otsusteks aega nõudev inimene. Eestlane tahaks pliuh-pläuh otsuse ära teha ja oleks asi tehtud, eks pärast näis mis välja tuli.

Hindade koha pealt. Selle sama firma üks töötaja hakkas endale maja ehitama Rootsi Läänemre äärde ning käisime koos Tln-a ehituspoodides. üldmulje jäi,et Eestist pole erit mõtet osta. Ainuke asi,mis nagu kõrvu jäi, oli vist peno hind ning mõnes osas ka mõned. san.värgid. Ma tean,et ta uuris, võib-olla isegi ka ostis, mõndasid materjale Poolast.
Külaline
külaline

siseinfo rootsist...

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Eestikinnisvara kirjutas:Tere!
Sooviksin infot inimestelt., kes on ehitanud Rootsis. Plaanis on minna ettevõttega Rootsi, kuid nagu ikka kulub hea siseinfo "marjaks" ära. Mida sooviksin teada:
1. Ehitusmaterjalide hinnad versus Eestis (Kas on mõtekam transportida Eestist - Rootsi)
2. Rootslane kui äripartner?!
3. Seadused , mida peab eriti jälgima ehitustandril
4. Ja kõik muud iseärasused ja loomulikult ka midagi positiivset..

Kes vähegi tegelenud - palun infot. Kui siia ei soovi kirjutada, siis : janari@eekv.ee ja luban, et kasutan materjali vaid enda tarbeks.

Tänud ette.
Tere,

olen Sthlmi 10 a tagasi elama asunud ehitustehnik.

1. Môned mat on kallimad, môned odavamad.
2. Rootslane on äris suht eestlase moodi. Mina näen rohkem sarnasusi, kui erinevusi. Vaata ise kuipalju SE/FIN kapitali omab/kontrollib Eesti majandust.
Rootslase alluvuses on huvitav/arendav. Ylemus on nagu rohkem jalgpallimeeskomma TREENER. Eesmärgid pannakse kollektiivi arvamust kuulda vôttes paika ja liigutakse nende poole. Töölistel/spetsialistidel suht palju vabadust, ylemused eeldavad, et töötajad ise vôtaksid initsiatiivi.
Soovitan raamatut: TAKT & TON I EU J. Mole , vôibolla leiad ingkeelse.
Rootslaseid on äris soomlastega vôrreldud nii, et rootslased oskavad osta ôigel ajal ja odavalt. Soomerootslaste koduleht: tukholma.net
3.kollektiivleping sunnib mängima rootsis rootsi reeglite järgi.
4.Eesti riik vôtab palju Rootsilt malli. Produktiivsust on Eestil ôppida.
Rootslased on endast tihti vääääga hääääl arvamusel.
Syvene Vaxholmi konflikti(Läti firma, EU erapooletu kohtulahend)

Yldiselt kui suudad Rootsi turul ellu jääda, myts maha su ees!

Ma jätan sulle meilile oma tel nr.
Meil on Sthlm väike eestlastest ehitus spetsialistide/ettevôtjate ringkond, kuhu ka sina oled teretulnud, kui oled tôsine ehitusspets/juht.

Lôpetuseks veel, et lähema 7 a jooksul läheb väääga palju ehitajaid rootsis pensile.

Edu
Viimati muutis veebimeister, 08 Juun 2008, 17:22, muudetud 1 kord kokku.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Suured tänud vastanutele! Eks võõras riigis ongi "veepeal" püsimine paras kunst, kuid ma julgen täna arvata, et see on riski väärt.
Katsusin leida seda raamatut, kuid veel pole leidnud- otsin edasi. Uuel nädalal uuesti Rootsis ja kui tekib kuhjaga küsimusi siis tean, et siit on lootust saada :wink:
Tänud!
Vasta