Tere!
olen küll ise hariduselt üldehitaja aga kuna oldud pea aasta sõjaväes ja praktikat ka eriti sel alal pole siis ei mäleta nagu eriti midagi sellest asjast...
oleks vaja ehitada puumajast koju dušinurk
aga kas praegused aurusaunad/dušinurgad on sellised et ei ole vaja muud kui nurk ära paigaldada ja vent, kanalisatsioon, vesi taha ja hakka kasutama või tuleks ikka eraldi ruum koos niiskustõkete ja asjadega teha?
ja kuidas oleks kõige mõistlikum teha seda seina siis?
plaat>niiskustõke>kips>vill>kips>värv
seest väljapoole siis
või midagi veel vahele?
Duširuum/aurusaun puumajas
saunad, santehnika, boilerid jne
-
- külaline
Re: Duširuum/aurusaun puumajas
Lugemata postitus Postitas guest »
Sellele küsimusele oleks tõesti huvitav vastust saada, endalgi sama plaan küpsemas..
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kristo »
Sellelle küsimusele võin ma nüüd ise ka vastata...guest kirjutas:Sellele küsimusele oleks tõesti huvitav vastust saada, endalgi sama plaan küpsemas..
aurusaunale VIST ei ole vaja mingit special ruumi, sest ta on kinnine, kuid duššinurk on pealt lahtine(kuigi on olemas ka mingid katused neile) ja vajab siiski ruumi mis suudab niiskuse endas hoida ja välisõhku ära ventileerida nii et see ei läheks konstruktsioonidesse.
niiskustõkke kohta arvavad enamus et aja raiskamine, et lihtsam kohe asju veetõkkega lihtsam ajama hakata, lagi teha ka aurukilega, seinad oleks hea teha niiskuskindlast kipsisit kuid pole ka hullu kui on tavaline(ei ole viimases väites veel kindel, kuid tavaline tunduvalt odavam)
ja nüüdseks olen ise hakanud dušikabiini mõttes kahtlema hakanud, sest 2000+ on kolme klaasi eest nõks palju ikka maksta mu arust, seda saab asendadanäiteks kardinaga, vms...
või mida äkki arvavadf siinsed inimesed sellest.
kuna on puumaja siis pole veel jõudnud selgusele kuidas põrand lahendada, sest betoon põrandat ei saa maja keskele teha aind, tuleb äkki plaaditud põrand ja düši alusega...
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas murmet »
Ka aurusaunale on VIST vaja ventiKristo kirjutas:Sellelle küsimusele võin ma nüüd ise ka vastata...guest kirjutas:Sellele küsimusele oleks tõesti huvitav vastust saada, endalgi sama plaan küpsemas..
aurusaunale VIST ei ole vaja mingit special ruumi, sest ta on kinnine, kuid duššinurk on pealt lahtine(kuigi on olemas ka mingid katused neile) ja vajab siiski ruumi mis suudab niiskuse endas hoida ja välisõhku ära ventileerida nii et see ei läheks konstruktsioonidesse.
niiskustõkke kohta arvavad enamus et aja raiskamine, et lihtsam kohe asju veetõkkega lihtsam ajama hakata, lagi teha ka aurukilega, seinad oleks hea teha niiskuskindlast kipsisit kuid pole ka hullu kui on tavaline(ei ole viimases väites veel kindel, kuid tavaline tunduvalt odavam)
ja nüüdseks olen ise hakanud dušikabiini mõttes kahtlema hakanud, sest 2000+ on kolme klaasi eest nõks palju ikka maksta mu arust, seda saab asendadanäiteks kardinaga, vms...
või mida äkki arvavadf siinsed inimesed sellest.
kuna on puumaja siis pole veel jõudnud selgusele kuidas põrand lahendada, sest betoon põrandat ei saa maja keskele teha aind, tuleb äkki plaaditud põrand ja düši alusega...

Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit