maaküte

Palkmajade teema
eints66
Uus kasutaja
Uus kasutaja

maaküte

Lugemata postitus Postitas eints66 »

tere! Mida arvavad siin ka asjamehed maaküttest palkmajja köetavat pinda 140 m2. Tänan ette vastuste eest.
markop
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Re: maaküte

Lugemata postitus Postitas markop »

Mina kaalun küll tõsiselt maakütte paigaldamist oma tulevasse 200m2 palkmajja, lisaks kui eelarvest jätkub ka teha tulikivi ahi. 1 korrus põrandaküte, 2 korrus radikad.
Kui jämedast palgist sul maja tuleb ja kas paned ka lisasoojustust?
eints66
Uus kasutaja
Uus kasutaja

tahan teha alates 30 cm läbimõõduga palgist ja alumisele korrusele arvatavasti lisasoojustust ei tule.
markop
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

mitmed maakütte pakkujad räägivad ,et paneksin ikka terve maja põrandaküttele säästab küttekuludelt tublisti ca 20% pakuti. palkseina paksuseks tuleb ca 25cm ja ei plaani ka lisasoojust panna, maja tuleb tuulte eest kaitstud metsaalla.
Viimati muutis markop, 19 Mai 2008, 10:00, muudetud 3 korda kokku.
eints66
Uus kasutaja
Uus kasutaja

päris kindlasti ei pane ma tervet korrust põrandakütte alla. kuna tahan veel ka 100 aastaselt oma jalge peal käia. :D
põrandaküte jääb ainult esikusse, dussiruumi ja osaliselt ka köök. teine korrus täielikult radiaatorite alla.
markop
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Et mõjub vereringele kehvasti?
on selle mõju kohta ka mingit selgitust või fakte
eints66
Uus kasutaja
Uus kasutaja

vahest peab vanade inimeste juttu ka kuulama. jalgadele ja liigestele pidavat põntsu panema.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Eints, ma saan sinu murest aru küll aga kas seda on keegi tõestanud ka? Või on lihtsalt "keegi arvas" jutt? Reeglina vanem inimene ei tea täna veel põrandaküttest suurt midagi. (Loodan, et selle lause eest keegi mind sõimama ei hakka :wink: )
Kui rääkida " naised saunas rääkisid" juttu, siis ka koer ei maga nö. halvas kohas. Siiani pole mina kuulnud, et koer ööseks õue maga tahab minna :roll:
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Mul näiteks valutavad praegu hüppeliigesed suurest külmast. Päris tõsiselt. Kivimajas vist paneelides talvekülm veel sees või millegipärast korteris ainult +18 ning põrandatest õhkab külma (I korrus). Õnneks on see üürikas ja ainult ajutiselt :yahoo:
umtsa
külaline

Lugemata postitus Postitas umtsa »

Maakütet tahan panna majja mille suurus planeeritud 350m2, klaasi ca 25% seinast, maast laeni põhiliselt.
Kas keegi oskab kommenteerida oma kogemust suuremate majad korral.
Soov on panna põrandaküte üleni, akende ette põranda sisse "radiaatori kastid" eraldi kuumema kontuuriga.
Olen netist vaadanud, et "vooliku" asemel saab maasse panna serviti redeli tüüpi kontuurid.
Oskate kommenteerida ?

Täna on maja millel põrandaküte üleni, olen elanud selles 8 aastat ja ei mõtle üldse muule moodusele kui täis põrandaküttele.
Jalgadega probleeme ei ole, huvitav kes suudab põhjendada faktidega millest hirm põrandakütte ees ?
Kuna praegusel majal on ka väga suured klaas pinnad siis talvel on põrand tuntavalt soe, muul ajal normaalselt soe, suvel mõnusalt jahe.
Katteks kiviplaat.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

umtsa kirjutas: Katteks kiviplaat.
Kogu maja kõik põrandad on kiviplaatidest? See on kindlasti efektiivne kütte kulude mõttes, aga kas kuidagi väga kivine ei tundu see elamine :) ? Ühes mu Lasnaka korteri köögis olid kiviplaadid ning ei kujutaks ette, et igas toas oleks selline põrand. Köök, koridor ja vannituba/wc tundub praegu maximum,kus võiks kiviplaadid olla.....
pinn
külaline

Lugemata postitus Postitas pinn »

Kui maja sooja ei pea ja põrandaküte peab huugama, siis jah mõjub liigestele.
jannos
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas jannos »

Põrandaküte peab olema reg. nii, et jalgadega sooja ei tunne. Ehk siis põrand ei tohi olla soojem, kui keha temp. Külma aastaaja jaoks on vajalik lisaküte. Kas siis ahi, radiaatorid, või siis ventilatsiooni kaudu . Tuntavalt soe võib põrand olla ainult esikus ja pesuruumis. Ehk siis minu arvates on põrandaküte õigustatud ruumides, kus on kasutatud põrandakattena "külmi" materjale. Nagu näiteks laminaat, ker. plaadid, pvc j.n.e.
Vasta