lüliti paigaldus

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 681
Liitunud: 12 Mai 2005, 08:15
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 kord
Kontakt:

lüliti paigaldus

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Eks ma proovisin jälle ise elektrit torkida. Sai ostetud Berker lülitid. Sirgel kiviseinal jäivad lülitiraamid kenasti seina ligi, aga veelsirgemal plaatseinal algas üks jant. Esiteks ilma toosita nad sinna kinni ei jää ja toosiga jäävad seinast nati eemale ehk toosi servarandijagu. Siit küsimus kas kõikide firmade tooted on sellised, et väline iluraam katab ainult selle õhukese lülitikesta metallraami ära ja rohkem sügavust polegi? Igastahes tülikas on kõval puitplaadil augu servi vaasida, et toosid sügavamale saad. Või on mõni nipp, mida igaüks ei valda? või ongi need üleüldse jamad lülitid?
Iga ehitus on norm iseendale.
Volli
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 122
Liitunud: 29 Okt 2007, 15:03
Asukoht: PL
Kontakt:

Re: lüliti paigaldus

Lugemata postitus Postitas Volli »

Berker ei ole jama,vastupidi, igatpidi OK-d ,ainult tahavad jah siledat pinda paigalduseks-midagi ei tohi seinast eenduda.Ise kasutan enamjaolt Kaiseri toose ja kunagi 250-st kasti ostes oli seal selline frees kaasas,mis lõikab plaati lisaks augule ka toosi serva jaoks süvendi,praeguseks ta enam auke ei lõika(kulunud) aga servarandi soonte jaoks vahel kasutab,eriti kui Berker plaanis.Kipsplaadil saab noaga ka asja ära toimetatud kenasti,kõvemate plaatide jaoks pole keeruline ka freesile midagi lisaks kombiinida nii ,et ta selle süvendi sinna ikkagi lõikaks.
Edu paigaldamistes.
Imelik
külaline

Re: lüliti paigaldus

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Ise kasutan sellisel puhul kahte erimõõdulist freesi, mida saab panna koos ühise tsentripuuri külge (ka omavaheline kaugus reguleeritav). Kiviplaatidega kaetud seina jaoks head lahendust ei tea, ise olen toosid
paigaldanud enne plaatimist. :hello:
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 252
Liitunud: 03 Veebr 2007, 18:48
Asukoht: tallinn

Re: lüliti paigaldus

Lugemata postitus Postitas zoja uba »

mina olen ka enne plaatimist pannud toosid kuna muud varianti ei ole osanud otsida.Kinnituskruvide alla sobisid tavalised 6mm mutrid(toos ju plaadi jagu sügaval) restauraatorit muidugi see jutt enam ei aita
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10684
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 289 korda

Re: lüliti paigaldus

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ise olen seni kõik keraamilistel kiviplaatseinadel kasutanud pinnapealseid pesi või lüliteid. Käkitegu on juhtmeauk plaadist läbi puurida. Ja pärast on hea ka vajalik arv auke lüliti või pistikupesa põhjale plaatseina puurida.
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 681
Liitunud: 12 Mai 2005, 08:15
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 kord
Kontakt:

Re: lüliti paigaldus..ja sama pistikuga

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Täna siis jõudsin põrandakütte lülitini, sellega sama jama, aga õnneks oli selle kohapeal kipsplaat, st sai kergesti süvend sisse lõigata. Tundub, et need kõik ongi sihukesed, et mingit sügavusvaru ilu-katteraami all pole. Vahtisin ka nõuka aegseid Estoplasti omi, ikka sama. Ei tea kus sellise idee võtsin, et terve maja suuri toosiauke täis lasin puurida, need peaks vist ikka tükimaad väiksema läbimõõduga olema(plaatseintes), et neid saaks nende "uimekinnitustega" sinna kinni kiiluda. Muide käis ikka ka päris elektrik, freesis kiviseintesse toosipesi ja aitas vekslijuhtmeid paika panna, aga seda küll ei hoiatanud, et lüliteid-pistikuid küll nii paika panna ei saa!
Täna proovisin rootsist pärit pistikuid puitplaatidest seina paigaldada. Toosiga jäi seinast eemale, ilma kinni ei kiilunud. Lõpuks leiutasin sellise variandi: lõikasin toosil selle äärerandi ära, ühendasin pistiku nii ära, et toos päris seina sees ei olnud. Siis küljekruvidega tõmbasin toosi lülitiraami vastu ja surusin toosiauku. Siis keerasin neist konnakulleseaukudest toosi kõrvad plaadi taha kinni ja küljeuimed omakorda toosi sisse kinni. Tundub, et kinni kiilus, aga eks vahi kuda peab.
Kui kiviseinteni jõuan, siis kardan, et seina krohv ja pahteldus pole nii sirged, et sellised lülitid-pistikud sinna ilma inetute vahedega paika saan. Ja mida veel vanades kõverates majades kasutada...ikka ei saa rahul olla sihukese kaubaga, mil mingit mänguruumi pole jäätud...või ikka on mingid head lahendused olemas.?
Iga ehitus on norm iseendale.
Imelik
külaline

Re: lüliti paigaldus

Lugemata postitus Postitas Imelik »

restauraator kirjutas:...ikka ei saa rahul olla sihukese kaubaga, mil mingit mänguruumi pole jäätud...
Tere tulemast klubisse (elektrikute omasse) :D Tegelikult asi muidugi nii hull ei ole,reeglina on ikka mingisugune mängumaa aga mäng käib tõesti millimeetritega.. Halva seina või ebatäpselt lastud toosi aukude puhul ongi üks nikerdamine. Teistpidi kui seinal on selle mõnekümne sentimeetri sees nii äge
kõikumine et raam vastu seina ei lähe (jääb irvitama) siis pole küll midagi muud teha kui seina parandada.
Toos ei tohi muidugi ise ka seinapinnast välja eenduda, tsentritevahe peab olema õige (71mm) ja freesiks
soovitan 68mm (suuremate ja väiksemate toosidega pole ise eriti rahul). Teinekord proovi raami enne kuivalt (ilma pistikupesata) ilma survet avaldamata toosi peal vastu seina panna. Kui jääb vahe sisse siis
asi kahtlane. Sinu puhul kahtlustan et augud lastud hoopis väiksema mõõduga(67 mm) ja toosid ise mõeldud 68 augule (siis tekib jama et toosid saad auku küll aga servarandid jäävad kõrged).
Sisude kinnituseks kasuta ikka toosi küljes olevaid kruvisid (need liikuvad kõrvad pesade küljes viska prügimäele).
Jõudu :hello:
Vasta