saunalava kõrgusega ja laiusega mures.

saunad, santehnika, boilerid jne
T6nn kullo
külaline

saunalava kõrgusega ja laiusega mures.

Lugemata postitus Postitas T6nn kullo »

Tere.

On plaanis hakata sauna ehitama, kuid tahaks eelnevalt uurida millistele kõrgustele peaks tegema lavad. Siit ka küsimus kas teha kaks lava või mahub sellisesse sauna ka kolm lava. Pilt
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Re: saunalava kõrgusega ja laiusega mures.

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Sellelt lehelt saab kasulikku lugemist http://www.saunamaailm.ee/

Et kas saab 2 või 3 lava oleneb sellest, et kui laia lava tahad. Mul on ~60cm, aga järgmise sauna teen ilmselt ühe laua võrra laiema ehk ~70-75cm.
vmb
külaline

Lugemata postitus Postitas vmb »

Mul 55cm lai ja piisab täiesti lamamiseks-vihtlemiseks. Kõrgus lavast laeni 110cm või pisut rohkem, et vihaga lagemööda ei lõhuks. Lavast põrandani jagad võrdselt 2-le astmelauale.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Teen endale ise praegu lava.
Ruumi kõrgus 2,25, lavalt laeni 1,15. Alla saab kahe astmega.
Joonis on sul mõnusasti proportsioonist ära - ukseava on tegelikult ikka kõvasti laiem (132cm laiuse puhul peaks ukseava olema ligi pool külje pikkusest ja ei mahuks mingil juhul ahju ja lava vahele). Kuidas ukseava tegelikult asetseb? Kui tõesti keskel, siis arvestades 60-se uksega jääb mõlemale poole vaevalt 35cm - sinna ei mahu ei ahi, ega ka lava. Kui veel on võimalik, soovitaks ukseava nihutada serva. Lisaks soovitan enne lava ehitust võtta kerise mõõdud. Oleks kahetsusväärne, kui pärast see tarvilik ese sisse ei mahuks.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

ukse ja kerise mõõdud joonisel jah, kõvasti vale mõõduga. pane need õigesti paika ja siis saab edasi mõelda. ilmselt tuleb lava otse ukse vastasseina. astmed siis vasakusse serva (puit peab keriselt ka teatud kaugusele jääma. mul on lava L-kujuline, üks tiib 60 ja teine 50 cm lai. oma kogemusest peab ütlema, et 60 ikka oluliselt mugavam ja kui oleks saanud, oleks võinud veel laiema teha.

astmete laiusega ka ära koonerda, väga ebamugav on kitsaste astmetega lavalt alla tulla, pigem võid nii teha, et aste algab kohe ukse juurest.

mõõte paika pannes arvesta kindlasti kerise ja lava omavahelist kaugust!

kõrgus - lava laest ca 110 cm allpool on optimaalne. kõrgusmõõte on netis küllaga.
T6nn kullo
külaline

Tõsi ta on et joonis proportsioonist väljas. aga ok sellega.

Tänud kõikidele vastajatele. lava kõrgused nyyd paigas.

Kuid nyyd on kysimus mis moodi lahendada lavade kinnitused.
Kui tugevat peab olema lava kinnitatud? Kas kahe inimese lava peaks olema kinnitatud kahelt poolt äärest või peab olema ka kinnitatud yheltpoolt servast?

Ok ma ise mõtlesin kinnitada äärtest ja minu plaan oleks järgmine seest välja siis; kinnitus lavakronstein (see on leiliruumist näha, ehk mingi hööveldatud 45x 50 pruss, )-->leiliruumi vooderlaudis-->juudiplekk-->puitpruss kuhu jääb lava reaalselt kandma (millise läbimõõduga see peaks olema? ja kas panna see lihtsalt nurkadega puitkarkassi (millest on maja tehtud) külge või panna ka sellele toed alla)--> soojustus (kivivill)--> mida iganes sealt tuleb( ma tean küll mis sealt edasi tuleb kuid see ei ole oluline).

vale juhend minu meelest peaks olema järgmine; lavakronsa-->leiliruumi vooder-->ÕHKVAHE-->juudiplekk--> ja lõpp on sama
viimane variant peaks olema minu meelest vale kuna kruvid mis hoiavad lava yleval ei tööta mitte lõikele vaid paindele.

Loomulikult igale poole peale nende lava kinnituskohtade jätan õhkvahe.

panen siia ka pildi.

Pilt

tänud kõikidele vastajatele.
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

peaks piisama, kui kinnitad lava mõlemast otsast (eeldusel, et need prussid, kuhu kinnitad, on korralikult kandvad), kui lava ei ole liiga pikk (et ei hakkaks keskelt läbi painduma liiast)

misasi on juudiplekk?
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Milise mõõduga on lavamaterjal? Mina mõõtsin endal nii ja naa, ei julgenud 28x80 materjali nii pika sildega (minul oli tegelikult 160cm) teha - kui sõbrad külla tulevad ja lavale ronime, siis mine tea (suured poisid oleme :roll: ). Seega sai keskele veel 1 tugi tehtud.
Kogu lava aga ehk ei lasegi kruvidega kinni - äärmised lauad kindlasti, samas keskmiseid ehk pole vajagi - laudade vahed saab fikseerida ka sobiva paksusega vahetükkidega. Kui lauad lahti, on kergem lava alla toimetama pääseda. Maitseasi muidugi.
Joonisel on sul mingi väike valge klots lavalaua all, seda pole igal juhul vaja. Kui tahad lauad kinni kruvida, saad lasta ka nurga all sellest lillast läbi.

Juudipleki all peetakse silmas fooliumi (ehitusfoolium on märksa paksem, kui see toidutegemise oma :wink: ).
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
T6nn kullo
külaline

Mul lava laius umbes 1400
aga muidu minu ideel on põhiall või mitte?
arvata on, et on:)
Vasta