Korteri elektikilbi skeem
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 41 korda
- On tänatud: 124 korda
Re: Korteri elektikilbi skeem
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 32 korda
Lugemata postitus Postitas elektron »
Ma vist ei jõuaks neid maalreid, elektrikuid, üldehitajaid, autoremondilukseppi, tislereid, pottseppi, sisekujundajaid jms kokku lugeda, kellel ma "töö olen ära võtnud". Antagu andeks kui keegi veel nimetata jäi. Ja häbematu nagu ma olen julgen vahest veel foorumis ka nõu küsimas käia.
-
- Ehitusspets
Sa pead vist silmas kodukorda? Kodukord puudutab rangelt ühisomandi valitsemist ja kellegi korteri sisemusse ei puutu. Kui ka mõni eesrindlik korteriühistu midagi sellist oma kodukorda sisse kirjutab, on see seaduse mõistes kehtetu. Minu teada enamus ühistutel polegi kodukorda.madis64 kirjutas: 02 Aug 2025, 16:31Korteriühistus kehtestatud majandamiskord määratleb, mis on korterite omanikule kohustuslik, mis mitte - kõrvalt ei ole võimalik seda öelda.Vko kirjutas: 02 Aug 2025, 11:57 Ilmselt see audit pole korteritele kohustulik? Samuti kindlustus pole kohustuslik.
Kindlustus ei ole sinule kohustuslik, kuid kui naaber omab kindlustust, siis tema kindlustusfirma lendab kahjujuhtumi puhul sulle kraesse nii et suled sul lendavad.
Elektripaigaldise audit puudutab kortermaja üldelektrit, sinu korterisse keegi sisse ei astu - nähtud ja tehtud.
Lugemata postitus Postitas Volt »
Ära klähvi! Kui sa oma seina plätserdad või tooli asukohta välja mõtled, ei juhtu sellest midagi. Kui näpid elektrit, siis on see otsene oht. Tramaivõi, iga kinumees on elektrik! Sa kloun ei kujuta ette, millist si**a ma olen pidanud parandama, mida kõik "töö äravõtjad" on oma tarkusega leiutanud.elektron kirjutas: 02 Aug 2025, 20:59Ma vist ei jõuaks neid maalreid, elektrikuid, üldehitajaid, autoremondilukseppi, tislereid, pottseppi, sisekujundajaid jms kokku lugeda, kellel ma "töö olen ära võtnud". Antagu andeks kui keegi veel nimetata jäi. Ja häbematu nagu ma olen julgen vahest veel foorumis ka nõu küsimas käia.
-
- Ehitusspets
Minu ja sinu vahe seisneb selles, et mina ei nimeta kedagi tausta teadmata klouniks. Oled vist jube uhke enda üleVolt kirjutas: 02 Aug 2025, 22:52Ära klähvi! Kui sa oma seina plätserdad või tooli asukohta välja mõtled, ei juhtu sellest midagi. Kui näpid elektrit, siis on see otsene oht. Tramaivõi, iga kinumees on elektrik! Sa kloun ei kujuta ette, millist si**a ma olen pidanud parandama, mida kõik "töö äravõtjad" on oma tarkusega leiutanud.elektron kirjutas: 02 Aug 2025, 20:59Ma vist ei jõuaks neid maalreid, elektrikuid, üldehitajaid, autoremondilukseppi, tislereid, pottseppi, sisekujundajaid jms kokku lugeda, kellel ma "töö olen ära võtnud". Antagu andeks kui keegi veel nimetata jäi. Ja häbematu nagu ma olen julgen vahest veel foorumis ka nõu küsimas käia.

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas eerik2 »
Pole paberitega elektrikel vaja ka väga suurustada. Olen ka üle teinud selliseid töid, mille juures kahe käega peast kinni hoida võid. Ja sellistele paigaldistele on isegi kasutusluba antud. Kuskil on vist isegi fotod alles. Ja mitte ainult elektrikud. Lihtsalt ei suvatseta mõelda, kuidas asjad töötavad.Volt kirjutas: 02 Aug 2025, 22:52 Ära klähvi! Kui sa oma seina plätserdad või tooli asukohta välja mõtled, ei juhtu sellest midagi. Kui näpid elektrit, siis on see otsene oht. Tramaivõi, iga kinumees on elektrik! Sa kloun ei kujuta ette, millist si**a ma olen pidanud parandama, mida kõik "töö äravõtjad" on oma tarkusega leiutanud.
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 47 korda
- On tänatud: 46 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Täpselt minu mõte. Ümber pole tegema kippunud, kuid kukalt sügama võtab küll kui ametlik elektrik paigaldab oma isiklikku saunamajja jaotuskilbi kuhu on juhtmed sisse veetud pealtpoolt ilma igasuguste üleminekute-hülssideta. Kilp on ülevalt avatud, sest augud juhtmete tarbeks on sisse lõigatud ja siis tullakse minu juurde selle jutuga, et kilbi peale võiks veel boileri ka paigaldada. Kilbi ehitamise "nali" jäi silma hiljem, kui mingil x põhjusel kilbi uks lahti oli kuid omanik objektilt juba kadunud. Seepärast ei saanud oma uudishimu rahuldada ning uurida, kas see on sobilik lahendus. Kuidas kilp ja elektripaigaldis lõpuks seadustatakse see jääb juba saunamehe enda lahendada. Vähemasti boileri osas suutsin inimesele mõistuse pähe panna, see liigutati teise seina ning kilbist allapoole. Mina olen omast arust loll nagu vana saabas. Ka santehniliste tööde koha pealt, kuid lohutan ennast sellega, et taandarengu ruumi on mul veel küllaga, vaadates seda mida spetsialistid korda saadavad.eerik2 kirjutas: 03 Aug 2025, 15:34Pole paberitega elektrikel vaja ka väga suurustada. Olen ka üle teinud selliseid töid, mille juures kahe käega peast kinni hoida võid. Ja sellistele paigaldistele on isegi kasutusluba antud. Kuskil on vist isegi fotod alles. Ja mitte ainult elektrikud. Lihtsalt ei suvatseta mõelda, kuidas asjad töötavad.Volt kirjutas: 02 Aug 2025, 22:52 Ära klähvi! Kui sa oma seina plätserdad või tooli asukohta välja mõtled, ei juhtu sellest midagi. Kui näpid elektrit, siis on see otsene oht. Tramaivõi, iga kinumees on elektrik! Sa kloun ei kujuta ette, millist si**a ma olen pidanud parandama, mida kõik "töö äravõtjad" on oma tarkusega leiutanud.
Lugemata postitus Postitas jyrikg »
Vea oma korterisse ühistu kilbist 3g6 kaabel ja ühenda(lase ühendada kui plommi all on) KORO ots püstaku PEN ühenduse külge. Boilerid ja köögitehnika korpused tuleb siiski maapotentsiaalile ühendada. kunagi tehakse ka püstakute kilbid ümber kui kindlustus (koduseadmete oma kasvõi) ühistule vajalik on.
Ehituse aegseid norme Brežnevi ajast pole vaja ülistada. Tolle aegsetes majades oli keskküte või gaasiküte ja gaasipliidid. Lisades kotrerisse remondi käigus uued maandamist vajavad tarvitid tuleb ka need maandada.
Pakkudes oma rikkis maandamata boilerist naabrile veetorustiku kaudu pinget võib muidu normaalne naaber ägestuda ja ....
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas MartHelmet »
Kui vaatan elektrilevist siis seal kirjas et Peakaitsme jagatud osa: 2.22A; Liitumispunkti faas ja pinge: 3X380V
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 103 korda
- On tänatud: 39 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 41 korda
- On tänatud: 124 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »