keldri lagi puumajas
-
- Uus kasutaja
keldri lagi puumajas
Lugemata postitus Postitas pühapäevaehitaja »
Mul selline situatsioon: Vanas puumajas esimese korruse korter. Kakkusin altpoolt keldri vahelae lahti, kuna oli veeavarii ja pidin varasemate tegijate halvasti pandud torusid välja vahetama. Nüüd tahan soojustust lisada, kuna põrand kipub talvel ka külm olema.
Praegune olukord: Puitmaja, kivikelder. Vahelaeks on taladel olev laudpõrand, mille all veel vahetult peno. Kuna talad ise on 25-30 cm, siis ruumi isolatsioonimaterjali jaoks veel on.
Kas peaks ka peno ära kakkuma ja ainult villa panema, või võib penost keldri poole veel villakiht jääda?
Mida teadjad soovitavad?
Tänud kõigile ette.
-
- külaline
Re: keldri lagi puumajas
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Uus kasutaja
Veel üks küsimus, kas peaks siin ehk lisaks keldri poolele (väljapoole villa niisiis) ka aurutõkke paigaldama? Kelder ise ei ole küll teab kui niiske.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas taastaja »
-
- külaline
-
- külaline
Keldris on siis veel juurikad ja ventileerimisel läheb temperatuur miinustesse. Kas see on see häda? Praktikuna olen täheldanud, et soojustatud puitpõrandat pole võimalik ilma tuulutuseta keldri peal pidada. Varem või hiljem laguneb alumine osa ära. Aga soojustamata laudpõrand peab sarnases olukorras millegi pärast paremini vastu.
Niisiis on kaks võimalust:
1. Teha juurviljale keldrisse eraldi soojustatud kast ja keldrit ventileerides elada soojustatud puitpõrandaga.
2. Keldrit talvel vähe ventileerida ja elada soojustamata puitpõrandaga.
Need on nüüd küll ainult isiklikest kogemustest aretatud kõige lihtsamad lahendused ja füüsika tundmisega pole siis küll midagi pistmist.

-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
-
- Uus kasutaja
-
- külaline
Siin jään mina küll paraku kahtlevale seisukohale. Praktikuna olen näinud palju halbu tagajärgi, kus niiskeid või hiljem niiskuda võivaid pindu on püütud soojustusega sulgeda, aga eks see või ka ainult minu piiratud nägemus neist ilmaasjadest olla.Külaline kirjutas:Tere. Ei juhtu midagi halba. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas antonio1 »
Omal tegin/teen nii, et välisseintes panin külgedele (vundamendimüüri ja villakihi vahele) 50mm penoriba (EPS 80F) vahuga taladevahele kinni. maja keskel asuvale kandvale seinale läks vill otse vastu kivimüüri.taastaja kirjutas:Saan ma nüüd õigesti aru, et paks kiht mineraalvilla on lubatud panna, vana maja, esimese vahelae talade alla, külgedega otse vastu isoleerimata vundamenti?
Kasutasin taladevahel ülevalt alla järgmisi materjale: isover KT-40 100mm, paroc UNS-37 150mm, hetkel mõtlen, kas kruvida veel talade alla 50x50mm reikad 300mm sammuga ja nende vahele 50mm paroc, vanade talade vahed on ebaühtlased ja tuuletõkke kadu tuleks suur, kõige alla tuleb roheline tuuletõke 12mm. eks paistab, kas läheb mädanema, majaalune muidu tuulutatav, termoliidiga oli ikka põrand külm.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed