Kaabli sisseviik kõrvalhoonesse
Kaabli sisseviik kõrvalhoonesse
Lugemata postitus Postitas kanuu »
Aitäh!
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Re: Kaabli sisseviik kõrvalhoonesse
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Kui ostjad poest ei küsi, siis pood ka sisse ei võta selliseid kaupu ja kui poed ei telli, siis tootjad ka ei tee vajalikke asju.kanuu kirjutas: 30 Apr 2025, 15:57 ... kuidas Eestis/Euroopas tavaliselt maa-alust kaablit sisse tuuakse?
Ma ise elan Kanadas ja seal lahendatakse see tavaliselt LB liitmikuga (fotod lisatud), aga Esvika e-poes midagi sellist silma ei hakanud. ...
Kui midagi erilist on vaja, siis tulebki tellida kas Ülemeremaalt või Hiinast.
Kas Kanadast ei saadeta?

-
- Ehituspenskar
Kui kasutada 2x 45 kraadi või 3x 30 kraadi põlve, ühe 90 kraadise asemel, siis on nurga tegemine lihtsam.kanuu kirjutas: 30 Apr 2025, 19:37 ok, aitäh, eks 90 deg põlv käib ju ka, kuigi sealt on kaablit raskem läbi vedada, eriti kui raadius väike. ...
https://alyanstorupood.ee/toode/pp-ht-polv-50-30/

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Nojah, eks võib ju igasugu asju hakata leiutama, aga asi peab ka ilus välja nägema. Mingi 3x30 nurka näeks eriti imelik välja ja oma nime sellise asja peale küll ei taha panna. Ma võin panna neid LB liimikuid paar tükki endale kohvrisse ja toon kaasa, aga siis mingi inspektor või audiitor saadab mu pärast kuu peale nende UL või CSA sertifikaatidega.ping kirjutas: 30 Apr 2025, 22:06 Kui kasutada 2x 45 kraadi või 3x 30 kraadi põlve, ühe 90 kraadise asemel, siis on nurga tegemine lihtsam.
![]()
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 14 korda
- On tänatud: 17 korda
Lugemata postitus Postitas Scott »
-
- Ehituspenskar
Seni kuni detail töötab oma valdustes "kaablikaitsena" ei olegi sellel serti vaja ja võid kasvõi ise sobiva karbi plastist kokku keevitada, või 3D printida.kanuu kirjutas: 01 Mai 2025, 22:00.... Ma võin panna neid LB liimikuid paar tükki endale kohvrisse ja toon kaasa, aga siis mingi inspektor või audiitor saadab mu pärast kuu peale nende UL või CSA sertifikaatidega.ping kirjutas: 30 Apr 2025, 22:06 Kui kasutada 2x 45 kraadi või 3x 30 kraadi põlve, ühe 90 kraadise asemel, siis on nurga tegemine lihtsam.
Sobivate põlvede puudumisel kasutatakse kanaliliitmike kaablikaitsmena päris laialdaselt ja virgemad mehed lõikavad kanalipõlve tihendil oleva paksema koha ära, siis ei saa välimusest kohe aru, et millega on tegu.

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 20 korda
- On tänatud: 35 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
Huvi pärast küsin. Kas nn "väljastpoolt" el sissetoomine on levinud ja tavapärane? Ise olen enamasti kohanud, et kaablid tuuakse läbi vundamendi ja põranda, sissetulekukohta väljast ei näe.ping kirjutas: 01 Mai 2025, 22:41Seni kuni detail töötab oma valdustes "kaablikaitsena" ei olegi sellel serti vaja ja võid kasvõi ise sobiva karbi plastist kokku keevitada, või 3D printida.kanuu kirjutas: 01 Mai 2025, 22:00.... Ma võin panna neid LB liimikuid paar tükki endale kohvrisse ja toon kaasa, aga siis mingi inspektor või audiitor saadab mu pärast kuu peale nende UL või CSA sertifikaatidega.ping kirjutas: 30 Apr 2025, 22:06 Kui kasutada 2x 45 kraadi või 3x 30 kraadi põlve, ühe 90 kraadise asemel, siis on nurga tegemine lihtsam.
Sobivate põlvede puudumisel kasutatakse kanaliliitmike kaablikaitsmena päris laialdaselt ja virgemad mehed lõikavad kanalipõlve tihendil oleva paksema koha ära, siis ei saa välimusest kohe aru, et millega on tegu.
![]()
-
- Ehituspenskar
Kui kaabliläbiviiku teha olemasoleval hoonel, siis sõltub omaniku soovist ja kui palju on ta nõus kaablipaigalduse eest maksma.A23 kirjutas: 02 Mai 2025, 08:28 Huvi pärast küsin. Kas nn "väljastpoolt" el sissetoomine on levinud ja tavapärane?
Ise olen enamasti kohanud, et kaablid tuuakse läbi vundamendi ja põranda, sissetulekukohta väljast ei näe.
Vundamendi ja põranda läbimine on oluliselt töömahukam, kui kaabli läbi seina viimine.

Lugemata postitus Postitas jyrikg »
Sinna karpi ei painuta ju kaablit 90 kraadi all sisse(näiteks 4G25 alu).Pigem on takistuseks
Kanalisatsiooni põlvi väljas pole mõtet tarvitada pole neil UV ega külmalindlust.
Kui tahad painutada pane must UV kindel kõri väli tingimustesse nt. EVQEL EHs-UV-OH-SMART.
Kui tahad rotikindlust pane metallkõri. On olemas ka plastiga kaetud metallkõri.
Kui tahad ilusat, puuri hoone seest läbi vundamendi maa sisse.
Teadmata kaabli marki ei oska targemalt soovitada. Samuti ei soovita harukarpi alumiiniumsoontega kaablile.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu