Vana maamaja köögi ja esikupõranda tegemine

põrandad, põrandatööd
Musta
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vana maamaja köögi ja esikupõranda tegemine

Lugemata postitus Postitas Musta »

Hei,

Sooviks teha vanasse maamajja uue esiku/köögi põranda. Majja sisenedes läheb esik sujuvalt üle köögiks, ehk et tegu siis esik-köögiga. Praegu on seal kogu ulatuses vana laudpõrand, mis juba hakkab vaikselt läbi vajuma. Maja sai eelmine aasta ostetud ja seda mis põranda all toimub ma veel ei tea. Üritasin piiluda kui uut välisust paigaldasin ja tundus et seal all on lihtsalt muld põrand.
Nüüd sooviks teha aga nii et esikus oleks siis põranda soojustus ja plaaditud põrand, see ulatuks siis tegelikult isegi ka köögi tasapinna ette. Kuna kõõgi tasapinda tahaks ehitada kivist, ja kohati maakivist, siis ilmselt peab selle alla valama ka vundamendi? Mingi osa aga köögist oleks siis laudpõrand ka.
Siit siis palju küsimusi:
1.Kui vana põranda võtan üles, siis kuidas toimida? Kas betoonist osa alla liiva mingi kiht ja millega seda veel soojustada kui tahan põrandakütet ka sinna panna? Kui sügavale ma selle kütte peaksin valama? Ks võib seal kasutada kergkruusa? Kui paks liivakiht ja kui paks betoonikiht peaks olema?
2.Köögitasapinna aluse vunadamendi paksus peaks olema kui palju? Kas sinna alla ka liiva?
3. Kuidas ma laudpõranda aluse peaksin tegema?
4. Tegemist on palkmajaga, kas ma peaksin midagi maja ja põrandaaluse täitekihi (liiva) vahele panema? Mida?
5. Kuidas see põrand mul hingata saaks ja kuidas saaks ära hoida hiirte sattumise põranda alla? Maal neid hiiri nii palju et jube :)

Ettetänades, värske maamees Ain.
Külaline
külaline

Re: Vana maamaja köögi ja esikupõranda tegemine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

kas kavatsed töö ise teostada, kus asub, parim oleks kohapeal näha ja seletada.
Musta
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Musta »

Hei,

Hea meelega teeks kõik ise :)
Ise asun Tallinnas, maja asub aga Võrumaal Tsooru kandis.

Aitäh kiire vastuse eest :)

Ain.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Tšekka neid põranda ja vundamendi teemasid siinses foorumis. Minu arvates päris paljudele asjadele saad siit ka suht head juhtnöörid.
Vasta