h2das saunaga

saunad, santehnika, boilerid jne
omaette
Uus kasutaja
Uus kasutaja

h2das saunaga

Lugemata postitus Postitas omaette »

tere.olge head ja aidake.
niisiis mul on narvaplokist saun ja sooviksin seda natuke remontida.minu plaan j2rgmine:v2lis sein v2ljast sisse:voodrilaud,tuulet6ke,5cm vill,plokk,niiskust6kkepaber roovitus ja sisevoodri laud.
lagedel on vanad lauad olemas,kuid natuke mustad.minu plaan:niiskust6kkepaber,roovitus ja uus laud peale.kerise taga oleva seina plaanin krohvida maast laeni.
mis te arvate kas mu saun peab sellise plaaniga kaua vastu ja kas ma teen 6igesti kui nii teen.
t2nades ette.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Re: h2das saunaga

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Oleneb mis ruumist täpsemalt räägid. Eks leiliruum tule hoopis teistmoodi lahendada kui näiteks eesruum. Omal on korteris ehitaja teinud leiliruumi näiteks nii seest välja: termohaab, õhuvahe, foolium (alumiinumpaber), vill (vist on 10cm), kivisein, peno, krohv.
omaette
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas omaette »

asi ongi selles,et ma ei tahaks kuidagi siseseinale soojustust panna,sest ruum on isegi väike.
kuid tänan ikkagi nõuande eest.aga kas ilma sisesoojustusega ei mängi välja.
ma mõtlen nii esi kui ka leili rummi seinu.
vmb
külaline

Lugemata postitus Postitas vmb »

Peaks nagu ka ilma soojustuseta ka välja mängima aga aega kütmisele kulub rohkem kuni seinad soojaks jõuad köetud. Aurutõke (näiteks foolium siiski kohustuslik) Ise paneks vähemalt kasvõi õhukesegi soojustuse näiteks ISOVER REK http://www.isover.ee/ee/Toote/?intProductID=21561
taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Kõik oleneb ikka saunalise eesmärkidest. Kui see saun juba olemas ja käigus, siis on mingid puudused vast välja tulnud, mida tahetakse parendada. Väljast soojustus viitab, et tahetaks sees kauem + temperatuuri hoida. Seest soojustus viitab saunakähkukale :)
Ega siis leili saamiseks palju vaja pole. Mägedes rännates on lõkkes kuumaks aetud kividest ka, kiletüki alla, higi voolama saadud....
Vasta