Roosikrantsi 4 musta papli saaga
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Roosikrantsi 4 musta papli saaga
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
https://www.youtube.com/watch?v=TLh9_X1oh8Q
https://www.postimees.ee/8212178/tallin ... haraiumine
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 20 korda
- On tänatud: 35 korda
Re: Roosikrantsi 4 musta papli saaga
Lugemata postitus Postitas A23 »
Päris masendav lugu jah. Kui kellelegi pähe kukuks, siis need "eksperdid" ei vastuta ilmselt mitte millegi eest, nii vähemalt selle video põhjal võiks arvata.kunn24 kirjutas: 17 Mär 2025, 22:22 Päris hull lugu
https://www.youtube.com/watch?v=TLh9_X1oh8Q
https://www.postimees.ee/8212178/tallin ... haraiumine
Hea, et siiski ka maailmaparandajaid (ei ole jutumärkides!!) meie seas on!
-
- Ehituspenskar
-
- Ehitusveteran
Saeb oksa, kus ise oma erakonnaga istub, mõni analüütilise mõtlemisega pot erakonnaga liituja võib peale seda kaaluda, kas on ikka õige koht, kuhu astuda.kunn24 kirjutas: 18 Mär 2025, 14:02 Võeti maha, kuid paar rohehullu koos sn Sepaga olid ikka lamenti löömas https://www.postimees.ee/8212493/fotod- ... aiuti-maha
Kas ta video üldse läbi vaatas, ise aedniku haridusega, kas sellest artiklis juttu oli? (Ma tasulist sisu ei tarbi, ei saanud kontrollida)
-
- Ehituspenskar
Sepa jutu ma toon PM-i loost tsitaadina välja:
«Tänane olukord oli nii kurb, kahetsusväärne kui lubamatu,» tähendas Erakond Eestimaa Rohelised kaasjuht Evelyn Sepp sündmuskohal.
Aednikuks õppinud Sepp ütles, et toimunu näitab suhtumist väärikatesse puudesse. «Eestlastel on ütlus, et puude taga tuleb metsa näha, ja selle metsa nägemine, teadustamine ja kaitsmine linna elukeskkonna, looduse ja eluks vajaliku elurikkusega ongi kultuuri küsimus. Eluks vältimatu vajadus,» arutles ta.
Mul on kahju, et ma ei suutnud takistada seda vääritut tegu ja demagoogiat, aga ma olen uhke, et päris palju inimesi said võimaluse kaaluda oma isiklikke väärtusi ja tehnokraatlikku jura
Sepp lausus, et nähtu kinnitab veel kord, et pealinn ei ole kultuurne koht. «Samal ajal kui suur osa linnaloodusest on hooldamata, täidab keegi oma päeva moraalitu raiega – see räägib enda eest ise,» rõhutas Sepp.
Oma pahameelt ei varjanud ka raiumist pealt vaadanud aktivist, kes karjus asjaosalistele: «Idi n****i!».
Must pappel on kuus inimpõlve suureks kasvanud. Sepa sõnutsi oleks vanale, väärikale ja väärtuslikule puule arvestatava hooldusega juurde kingitud 10–15 väärtuslikku aastat. «Et pakkuda vajalikku varju, peatuspaika paljudele linnalindudele ja teistele väärtuslikele eluvormidele,» arutles ta.
«Mul on kahju, et ma ei suutnud takistada seda vääritut tegu ja demagoogiat, aga ma olen uhke, et päris palju inimesi said võimaluse kaaluda oma isiklikke väärtusi ja tehnokraatlikku jura. Me peame teadvustama, et me ei saa ilma puudeta ja looduseta hakkama. Seda peab kaitsma, sest see on soovi korral Excelisse pandav ja neid mõjusid ei ole võimalik üle hinnata,» rõhutas Sepp.
Lõpuks sundisid Muponaudid ta lahkuma https://roheportaal.delfi.ee/artikkel/1 ... oodelt-ara
-
- Ehituspenskar
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... i-raiutuna
Monument meie rohelistele:

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Pildi järgi on ju puu täitsa alles aga pügatud kujul.kunn24 kirjutas: 25 Mär 2025, 17:51 Tasuline lugu, nott jäi püsti, asi anti kohtusse. Maksumaksja raha põleb klounide tõttu edasi
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... i-raiutuna
Monument meie rohelistele:
![]()
Tegelikult on see tüvi maapinna kõrguselt tühjaks mädanenud, nii et täiskasvanud inimene mahub sisse.

-
- Ehituspenskar
https://www.facebook.com/share/v/16T3byU8WD/
Poliitpalagan. Kahjuks…
Päev päädis sellega, et minuni jõudis Gilleke Kopamehe algatatud kohtumäärus, mis peatas raieloa kehtivuse kuni 31.03 ja pidime viimased Ca 6 meeterit tüve püsti jätma…
Eks saame siis näha, kuidas juristid olukorra lahendavad. Kahju, et asjast huvitatud asjaosalised aegsasti arutelu pidada pole soovinud ja nüüd avalikult plaanitud tööpäeval tullakse töövõtjatele külge.
Tuletan meelde, et ohtliku puuga tegelemine on kinnistu omaniku kohustus, et tagada turvaline elukeskkond! Ükski agoonias poliitiline erakond seda ei muuda!
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Sellele allesjäänud jupile tuleb ukseava sisse saagida, et Mang saaks seal käija roheliste tsakraid avamas. Juba aastaid on roheliste tšakrad nii väga-väga kinni ja targad mõtted ei pääse liikvele.ping kirjutas: 25 Mär 2025, 18:22 Tegelikult on see tüvi maapinna kõrguselt tühjaks mädanenud, nii et täiskasvanud inimene mahub sisse.
![]()

-
- autodidakt
Minu arvates peaks kogu see puudekallistajate kamp viibima kinnises raviasutuses.A23 kirjutas: 25 Mär 2025, 17:46 Kui kellelegi pähe kukuks, see ei tundu seltskonda üldse huvitavat.
Tsitaadi allikas https://ecosh.ee/aktiivsus-ja-tahelepanuhaire-ehk-ath/Kõrge energiatase, elav pilk, erakordne märkamisvõime ja huvi mitmete erinevate asjade vastu on aga vaid osad ATH supervõimetest ja kui ATH-ga inimene oma erilisi omadusi oskuslikult kasutama õpib, siis superkangelaseks ta ka saab. Ometi on see aga enamiku ATH-de jaoks suur väljakutse, sest teisest küljest on ATH-d ääretult tundlikud ja kui tegu ei ole just mõne eriliselt huvipakkuva tegevusega – kipub nende tähelepanu ka hajuma. Lisaks on ATH-del pea, et olematud pidurid.
Hetkel jah, kuid 5 aasta pärast võib kellegile kaela kukkuda. Olen kirjutanud, et meil maal oli 5 suurt, poolpidust(osad seest mädanikuga) ja kõrget vahtrapuud, millised lasime ca 3m kõrguseks kärpida. Esialgne mõte oli tüügastele prussid ja mingi kergkatus. Hea oli, et olen parasjagu laisk, sest 5-6 aastaga mädanesid juurika pealt nii ära, et paar jannipäeva tagasi jooksid pidulised lihtsalt pikali.A23 kirjutas: 25 Mär 2025, 17:46 Praegu õnneks suurem oht maas, las see tüügas siis olla seal asjaosalistele "monumendiks"

-
- Ehitusveteran
Ega ta sinna lõputult ei jää, eks ta varsti maha võetakse, eelkõige peaks neil institutsioonidel piinlik olema, kelle kaaasabil praegune olukord tekkis. Marru ajab aga see, et selliseid asju (ohtliku puu mahavõtmisele esmane õiguskaitse!) üldse menetlusse võetakse, sh koormatakse kohtusüsteemi. Pigem peaks just nende suhtes miskit ette võtma, kes maaomaniku tahte vastaselt tema maale laamendama tulevad!Urmas kirjutas: 25 Mär 2025, 19:56Minu arvates peaks kogu see puudekallistajate kamp viibima kinnises raviasutuses.A23 kirjutas: 25 Mär 2025, 17:46 Kui kellelegi pähe kukuks, see ei tundu seltskonda üldse huvitavat.Tsitaadi allikas https://ecosh.ee/aktiivsus-ja-tahelepanuhaire-ehk-ath/Kõrge energiatase, elav pilk, erakordne märkamisvõime ja huvi mitmete erinevate asjade vastu on aga vaid osad ATH supervõimetest ja kui ATH-ga inimene oma erilisi omadusi oskuslikult kasutama õpib, siis superkangelaseks ta ka saab. Ometi on see aga enamiku ATH-de jaoks suur väljakutse, sest teisest küljest on ATH-d ääretult tundlikud ja kui tegu ei ole just mõne eriliselt huvipakkuva tegevusega – kipub nende tähelepanu ka hajuma. Lisaks on ATH-del pea, et olematud pidurid.Hetkel jah, kuid 5 aasta pärast võib kellegile kaela kukkuda. Olen kirjutanud, et meil maal oli 5 suurt, poolpidust(osad seest mädanikuga) ja kõrget vahtrapuud, millised lasime ca 3m kõrguseks kärpida. Esialgne mõte oli tüügastele prussid ja mingi kergkatus. Hea oli, et olen parasjagu laisk, sest 5-6 aastaga mädanesid juurika pealt nii ära, et paar jannipäeva tagasi jooksid pidulised lihtsalt pikali.A23 kirjutas: 25 Mär 2025, 17:46 Praegu õnneks suurem oht maas, las see tüügas siis olla seal asjaosalistele "monumendiks"![]()
Lisaks peaks keegi katma ka töö katkestamisest põhjustatud lisakulud.
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Väga õige - loodan, et taolisi juhtumeid tuleb robinalLisaks peaks keegi katma ka töö katkestamisest põhjustatud lisakulud...
Nt Eestis "rohelistele" kes takistavad õlitehase tööd
https://www.err.ee/1609640375/greenpeac ... st-lahkuda
Rõõm on seda lugeda...Mitmed valitsusvälised organisatsioonid mõistsid aga viimase kohtuotsuse hukka. Kliimamuutuste vastu võitleva organisatsiooni 350.org liider Anne Jellema rääkis, et viimane kohtuotsus saadab vale sõnumi. Tema sõnul kasutavad fossiilkütuste hiiglased kohtuid enda huvide ära, et siis vaigistada ja laostada need, kes võitlevad planeedi hävitamise vastu.
"Kohtuotsus pole ainult rünnak Greenpeace'i vastu, see on rünnak kogu kliimaliikumise vastu," rääkis Jellema.
Ka keskkonnaorganisatsiooni Euroopa Maasõbrad (Friends of the Earth Europe) juht Matilda Flemming on jahmunud.
-
- Ehituspenskar
Hetkel on kohtusüsteemi koormanud kohtunik ise. Mitte keegi ei keelanud reaalsest elust kabinetti irdunud kohtunikul lülitada sisse mõistust, vaadata kas või Postimeest, kus lugu oli suht onlines kajastatud. Nagu öeldakse, kui sulle on antud võim, siis peab ka olema mõistust seda kasutada. Menetlusseadustikus on tavaliselt selliste tühikaebuste tõrjumiseks säte, et kui menetlusega taodeldavat eemärki pole võimalik saavutada või on muidu iba, kaebus tagastatakse, HKMS § 121 esmajoones lg 2.A23 kirjutas: 26 Mär 2025, 07:28 Marru ajab aga see, et selliseid asju (ohtliku puu mahavõtmisele esmane õiguskaitse!) üldse menetlusse võetakse, sh koormatakse kohtusüsteemi. Pigem peaks just nende suhtes miskit ette võtma, kes maaomaniku tahte vastaselt tema maale laamendama tulevad!
https://www.riigiteataja.ee/akt/1281220 ... iv#para121
-
- Ehitusveteran
Seda ma ju just räägingi, et milleks selliseid asju üldse menetlusse võetakse.kunn24 kirjutas: 26 Mär 2025, 15:51Hetkel on kohtusüsteemi koormanud kohtunik ise. Mitte keegi ei keelanud reaalsest elust kabinetti irdunud kohtunikul lülitada sisse mõistust, vaadata kas või Postimeest, kus lugu oli suht onlines kajastatud. Nagu öeldakse, kui sulle on antud võim, siis peab ka olema mõistust seda kasutada. Menetlusseadustikus on tavaliselt selliste tühikaebuste tõrjumiseks säte, et kui menetlusega taodeldavat eemärki pole võimalik saavutada või on muidu iba, kaebus tagastatakse, HKMS § 121 esmajoones lg 2.A23 kirjutas: 26 Mär 2025, 07:28 Marru ajab aga see, et selliseid asju (ohtliku puu mahavõtmisele esmane õiguskaitse!) üldse menetlusse võetakse, sh koormatakse kohtusüsteemi. Pigem peaks just nende suhtes miskit ette võtma, kes maaomaniku tahte vastaselt tema maale laamendama tulevad!
https://www.riigiteataja.ee/akt/1281220 ... iv#para121
Samas päriselt olulised protsessid venivad nagu lehma saba.
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Siia sobib ka see...Samas päriselt olulised protsessid venivad nagu lehma saba
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... a-ei-saagi
PS
Miks eelmine sama kommentaar kadus ei oska oletada...
-
- autodidakt
https://www.postimees.ee/8220969/roosik ... ai-selgeksTallinna ringkonnakohus otsustas 31. märtsil siiski toetada vastustaja ja halduskohtu seisukohta, et köndistatud puu säilitamine ei ole põhjendatud. «Arvesse tuleb võtta ka seda, et puu asub linnakeskkonnas ja hoonete ning parkivate sõidukite vahetus läheduses. Kuigi puu ei ole enam algses kõrguses, on siiski tegemist juba viltu kaldunud puuga, » otsustas kohus. «Avalik huvi säilitada ajalooline ja väärikas puu ei kaalu praegusel juhul üles inimeste ja nende varale kaasneda võiva kahju vältimise vajadust.»

-
- Ehituspenskar
Lisaks E. Sepale peaks rahvas tundma oma kuulsusi:Arborist Ants Juuse oli viimase poole aasta sees hinnanud puu seisundit rahuldavaks, arborist Arpo Põld oli jõudnud järeldusele, et juured on korras ja tugevad ning Tallinna botaanikaaia peadendroloog Olev Abner pidas puu tähelepanuväärset iga ja suurust arvestades vajalikuks selle säilitamist ülelinnalise haruldusena. Tööd hiljem tegema asunud arborist Heiki Hanso jõudis aga vastupidistele järeldustele ning alustas raieloa saamiseks agitatsiooni ka oma Youtube'i kanalil, mis viis veebruaris soovitud tulemuseni. Postimehele teadaolevalt on Hanso väljendanud nüüd kohtule seisukohta, et töö tuleb lõpuni viia. «Sellel puul puudub juurestik. See on ajaga ära mädanenud, ning hoogu on andnud juurde mitmed kaevetööd puu vahetus läheduses. Puu raietööde käigus ei ilmnenud asjaolusid, mis oleks pannud kahtlema ohtliku puu raie vajaduse üle,» kirjutas Hanso, kes oli enda sõnul sunnitud töö peatama, kui oleks jäänud teha vaid kaks lõiget.
«Tegemist on hetkel enam mitte puuga, vaid köndiga. Kõrge känd. Puude sandistamine, antud juhul köndistamine on arboristikas tugevasti taunitud töövõte ja puule pikk ja piinarikas surm. [---] Tööde peatamine sellisel viisil on lihtsalt KOV valimiste eelne show, kus mõned isikud soovisid saada reklaami. Ohtliku puu raie on kinnistu omaniku kohustus ning vastutus.»
Nimetatud keskonnaeksperdi hariduse kohta:Tallinna linnavolikogu keskkonnaekspert Gilleke Kopamees leiab kohtule kirjutatud kirjas seevastu, et on halb eeskuju «näidata linnas raudora läbi elava puu juurte toppimist, vasaraga põlispuusse augu tagumist ja kutsuda üles inimesi põlispuu sisse ronima». Ka oli Kopamees seisukohal, et puu pole oma praeguses kõrguses enam kellelegi ohtlik. «Palun andke allesjäänud puule (7–8 meetrit) õiguskaitse, et ta saaks jätkata oma väärtuslikku eksistentsi ja kasvatada uue võra, kui ta seda soovib. Palun võimaldame talle vähemalt kaks aastat rahu, et tema elu jätkumises veenduda. Looduskaitses tuleb alati lähtuda ettevaatuse printsiibist,» taotleb Kopamees. «Kui looksime selle puu hävitamise pretsedendi – läheb meie linnas järgmiseks kogu Kaarli puiestee pärnaallee, Põhja puiestee pärnaallee jne.»
https://www.postimees.ee/7783562/linnar ... aitseingel
Kopamees, nagu märgitud, on elukutselt stilist. Lisaks ka hõbedakunstnik ja ehtemeister – nende tegemise kunsti käis ta mõned aastad tagasi Californias ja Montanas õppimas indiaanlastelt. Akadeemilise loodushoiualase hariduse puudumise kompenseerib aga suur kogemus ja sõpradering: «Pool mu sõpruskonnast on bioloogid, zooloogid ja botaanikud. Geolooge on ka, sest ma tunnen hästi suurt huvi fossiilide vastu.»
-
- Ehitusveteran
Huvitav oleks teada kui palju menetlemiskulud siin maksumaksjale kokku tulid.Urmas kirjutas: 31 Mär 2025, 21:38 Oeh, lõpuks sai läbi see jama.
https://www.postimees.ee/8220969/roosik ... ai-selgeksTallinna ringkonnakohus otsustas 31. märtsil siiski toetada vastustaja ja halduskohtu seisukohta, et köndistatud puu säilitamine ei ole põhjendatud. «Arvesse tuleb võtta ka seda, et puu asub linnakeskkonnas ja hoonete ning parkivate sõidukite vahetus läheduses. Kuigi puu ei ole enam algses kõrguses, on siiski tegemist juba viltu kaldunud puuga, » otsustas kohus. «Avalik huvi säilitada ajalooline ja väärikas puu ei kaalu praegusel juhul üles inimeste ja nende varale kaasneda võiva kahju vältimise vajadust.»
Kunni postituses oleva keskkonnaeksperdi jutu peale oskaks aga kosta vaid Ansipi tuntud hüüatusega!
Lisaks veel tõsisem probleem, kuidas sellised tegelased üldse ametisse saavad, kel puudub erialane kompetents?!
-
- autodidakt
See, kuidas sellised üldse ametisse saavad, on Kopamees ise väga hästi kokku võtnud ja kunn24 tsitaadis välja toodud.A23 kirjutas: 01 Apr 2025, 07:41 Lisaks veel tõsisem probleem, kuidas sellised tegelased üldse ametisse saavad, kel puudub erialane kompetents?!
Teine pool tema tutvusringkonnast(ma ei tea tema ega tema tutvusringkonna parteilist kuuluvust) arvatavasti töötas juba enne TLV-s ehk annab partei ameti, annab partei ka mõistuse.Akadeemilise loodushoiualase hariduse puudumise kompenseerib aga suur kogemus ja sõpradering: «Pool mu sõpruskonnast on bioloogid, zooloogid ja botaanikud. Geolooge on ka, sest ma tunnen hästi suurt huvi fossiilide vastu.
Muide, Ulli-Gretal ka ei ole mittemingisugust erialast haridust, ei ole avaldanud ühtegi teadustööd, reedeti koolis käimise asemel molutas kirikutrepil, aga ÜRO-s haridusega(?) inimesed noogutavad nõusolevalt peaga ja plaksutavad ta jutu peale, on siiski kahe ülikooli audoktor.

-
- Ehitusveteran
Mu küsimus oligi pigem retoorilist laadi...Urmas kirjutas: 02 Apr 2025, 08:09See, kuidas sellised üldse ametisse saavad, on Kopamees ise väga hästi kokku võtnud ja kunn24 tsitaadis välja toodud.A23 kirjutas: 01 Apr 2025, 07:41 Lisaks veel tõsisem probleem, kuidas sellised tegelased üldse ametisse saavad, kel puudub erialane kompetents?!Teine pool tema tutvusringkonnast(ma ei tea tema ega tema tutvusringkonna parteilist kuuluvust) arvatavasti töötas juba enne TLV-s ehk annab partei ameti, annab partei ka mõistuse.Akadeemilise loodushoiualase hariduse puudumise kompenseerib aga suur kogemus ja sõpradering: «Pool mu sõpruskonnast on bioloogid, zooloogid ja botaanikud. Geolooge on ka, sest ma tunnen hästi suurt huvi fossiilide vastu.
Muide, Ulli-Gretal ka ei ole mittemingisugust erialast haridust, ei ole avaldanud ühtegi teadustööd, reedeti koolis käimise asemel molutas kirikutrepil, aga ÜRO-s haridusega(?) inimesed noogutavad nõusolevalt peaga ja plaksutavad ta jutu peale, on siiski kahe ülikooli audoktor.![]()
Arvestades tegelase parteilist kuuluvust eriti imelik saavutus...
-
- autodidakt
Minu arvates tuleks nende puudekallistajate suhtes, kellede jaoks on tähtis ainult protestimine protestimise nimel ja pildile saamine, organiseerida mobiilne notar ja panna nad valiku ette- kas kirjutad alla notariaalsele tähtajatule lepingule, et vastutad selle puu poolt tekitatud kahju eest kogu oma varaga ehk puudekallistajate varale pannakse hüpoteek igaks juhuks ja puu jääb alles või lubavad spetsialistidel oma tööd teha.

Olles sündinud/kasvanud/elanud Pärnus Lehe ja Papli tänava nurgal, mäletan väga hästi Papli tänava suuri ja võimsaid papleid. Mis valemiga suudeti need maha võtta, ei oska arvata, kuid terve tänav(kasvasid kahel pool teed) on suudetud maha võtta nii, et ma ei ole sellest kuulnud ega lugenud mitte midagi.

-
- Ehituspenskar
https://roheportaal.delfi.ee/artikkel/1 ... 8af5ff527e
https://roheportaal.delfi.ee/artikkel/1 ... ureni-maha
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad