Universaalne abivahend tööriistade akude kaasavõtmiseks

Ehitusmaterjali, toodete jne ost-müük
Foorumi reeglid
Ostmiskuulutuse korral lisage postituse teema ette täht O ja müümiskuulutuse korral täht M. Samuti, kui Te ei soovi enam müüa või osta, oleks soovitav informeerida Administraatorit, et ta saaks teema lukku panna. Kui soovite aga hoida oma ostu- või müügiteemat kõikide postituste eesotsas Kleepsuna, siis on see võimalik tasulise teenusena. Huvi korral saata privaatsõnum kasutajale Kristel
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 76 korda

Re: Universaalne abivahend tööriistade akude kaasavõtmiseks

Lugemata postitus Postitas Prill »

See laadimine ei tohiks jah probleem olla, akudesse vist külma-kuuma kaitsed sisse ehitatud. Vist oli Nurgakivi saates kus veidralt märgiti sügistööde hulka ka oma akutööriistad tuppa kolida, sest muidu nagu ei töötavat :roll: Ise aastakümneid märganud kuidas ehitusel akutööriistadega uhatakse iga ilmaga ja ei ole kuulda olnud, kui pakasega kruvi lased on aku&riistad kohe nässus.

Eelmine aasta tellisin ka Temust neid Makita akuhoidikuid, lasin kõrvalhoones seinakülge, nüüd akud kenasti reas võtta :)
Selle teema sangaaretus mind ei kõneta, täpsemalt ei kujuta ette kus seda vaja oleks kas see oleks akude transportimiseks parim viis. Ise eelistaks miskit kinnist kohvrit või karpi ja tööriistakaste on laias valikus, ka Makital endal.
Kinnist just selles mõttes, et akud on küll suht ilmastikukindlad aga seda lahtist sangaga aretist ikkagi lume-pori sisse toetada ei tahaks, samuti suvel hoovihma kätte sattudes hea kui riistad on rohkem kohvris kui kuskil ripakil laiali.
Aga kindlasti on ka töid a'la elektrikud, sisetööd jm kus selline sangavariant kannaks paremini välja.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

netmaster kirjutas: 14 Mär 2025, 15:17
laadida ei tohi alla +5C sisetemperatuuriga akusid.
Mitte et see nii oluline oleks, aga minu laadija ei laegi liiga külmi või liiga kuumi akusi.
Ma tavaliselt lapin nad sinna sisse ja kui temperatuur õigeks läheb, hakkavad ise laadima.
Paned õhtul ÜHE külmunud aku laadijasse ja hommikuks on see ÜKS aku ülessoojenenud ning täis laadinud.
Aga kui hommikuks on vaja kaheksat laetud akut, siis kuidas ülejäänud 7 akut laetud saab, või siis järgmisel päeval tööle ei lähe ja jääd koju akusid laadima?

Ma ka alul lootsin, et olen osav ja ega külm akudele midagi häda ei tee, seni kuni ühe päevaga lõpetasid töö 2 akut ja öeldi, et garantii neile enam ei kehti.
Prill kirjutas: 14 Mär 2025, 15:29 See laadimine ei tohiks jah probleem olla, akudesse vist külma-kuuma kaitsed sisse ehitatud. ...
Termokaitse kaitseb külmunud aku laadimise eest aga ei võimalda külmunud akut laadida ja laadimise protsess muutub lihtsalt pikemaks, seni kuni aku on piisavalt soojenenud.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

ping kirjutas: 14 Mär 2025, 11:07 Ja kui külmaks talveööks akusid autosse külmuma jätta ei tohiks ja vaja on need kõik viia tuppa soojenema ning laadimisele, siis sordid kõik riistad läbi ja laod akud kotti?
Ei sordi ma midagi ja käib mul lihtsamalt, sest kui on objektil tegemist, siis vedelevad objektil ja kui objekti ei ole, siis kodus staabis.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Aivar-x
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Aivar-x »

Urmas kirjutas: 13 Mär 2025, 19:07
aero kirjutas: 13 Mär 2025, 18:38 Mingi nipiga küsimus või? Kui keegi innovatsiooni ei teeks, poleks kopeerijatel ka midagi teha.
See oli vihje Aivar-xile, kes süüdistas hiinlasi loome- ja tööstusvarguses. Ja kus kohast tema oma idee sai? Sellest ta kirjutas ausalt. Ja kuidas seda toote kopeerimistegevust nimetatakse? :scratch: Nendel, kellelt ta võttis snitti, jääb ju samuti kasum saamata. Või eksin oma arutelus?

Endiselt ei midagi isiklikku ja edu talle oma toodete müügis, kuid lihtsalt sellised mõningased vastuolulised nüansid Aivar-x kommentaarides jäid silma. ;)
Ma paluks Sul need vastuolulised nüansid siis välja ka tuua. Mulle natuke arusaamatuks jääb, miks Sa neid hiinlasi nii väga kaitsed. Kui Sa arvad, et kuna hiinlased ja ka teised seda nii või naa teevad, et see on siis ok ja normaalne - ikka ei ole. Kui tahad odavalt, lased Hiinas valmis teha, aga riskid sellega, et Sinu loodu hakkab teisi kanaleid pidi odavamalt aga brändi x all ka liikuma. Seal on intellektuaalsel omandil teised reeglid kui meile tuttavas maailmas.

Ma loodan, et Sa teed vahet, mis on kopeerimisel, järgi tegemisel (n-ö reverse engineering), olla inspireeritud eelnevast loomingust. Sinu loogika järgi pole mõtet ühtegi uut toodet teha, sest juba midagi on tehtud ja seega iga uus toode, isegi kui see on ühel või teisel edasi arendatud, on koopia ja kopeerimine. Tegelt ikka nii ei ole.
Ma olen ise enda mudelid nullist üles ehitanud, loonud enda süsteemi, kuidas asjad koos töötaksid. Ma isiklikult ühtegi sarnast süsteemi pole näinud. Ma olen näinud neid ühes tükis hoidikuid. Mitmes tükis vahetavate osadega ei ole ega ka sellist, millel saaksid vahetada või võtta nii Makitat, Dewalti, Milwit jne. Vargus oleks see, kui ma võtaksin netist mingid 3D mudelid ja üritaksin neid enda pähe müüa. Mul on mõni üksik asi, mida ma pakun, mis ei ole minu looming, aga vastavad inimesed, kes on loometöö teinud, saavad vastavalt, kas au mainimise teel või mingi protsendi tulust (vastavalt nende poolt sätestatud intellektuaalse omandi sätetele - creative commons license).
Ainuke asi, mille puhul kottida võiks, on see, et kui 3D prinditud tükil, mida ma müün, on brändi nimi peal ja ma üritaksin seda pakkuda kui selle brändi toodet.

Mida ma sniti all mainisin on puhtalt arendustegevus (R&D). Vaatad, milliseid featuure soovitakse või pakutakse, paned need enda tootesse üheks tervikuks kokku. Kontseptsioone, ideid on lubatud kasutatada, kui need ei ole patenteeritud või mingi intellektuaalse omandi raames keelatud. Ma võiks ilmselt pikalt siinkohal edasi kirjutada, aga ma arvan, et Sa peaksid ise natuke sel teemal end harima. Muidu on kõik vargad, kaabakad ja sohitegijad.

Urmas kirjutas: 14 Mär 2025, 08:29
ping kirjutas: 13 Mär 2025, 21:49 Kas 4eur on ühe 100eur (6Ah) maksva aku säilimise parandamiseks palju?
Ma ei saa aru, kus kuradi kohast ja miks nii kallilt ostate? Isegi meie külapoes maksab 6Ah praegu 73€. Nädal tagasi pakuti kaup.24-s kampaania korras kaks akut(olid ka vist 5 või 6Ah) 67€ eest. 3-4 aastat tagasi kingiti 6Ah nn originaalaku ja olen ostnud iibeist(?) kaks sama mahtuvusega akut 82€ eest. No ei ole seni tunnetanud mingit vahet.

Kasutaja netmasteri kogemused on minulgi ehk seina pealsete hoidikute järgi isiklikult puudub vajadus, sest objektid ei ole ühe koha peal, pooled akud on tööriistade küljes ja pooled kohvris. Akusid on mul vist tükki 12. Ma ei tee maha neid iseprinditud hoidikuid, vaid teema algataja küsis tagasisidet. ;)
Sa ütled küll, et Sa ei tee maha, kuid Sa tegelt just seda teed. Mulle tundub, et Sinu jaoks on kaks nägemust asjast, on see, kuidas Sina näed ja on see, mis on vale. Ehk, kui Sina arvad, et Sina ei kasutaks seda, siis tegelt seda pole vaja ega kes iganes seda kasutaks, siis on ilmselgelt rumal.

Urmas, ära nüüd solvu, aga mölisemine mölisemise pärast on nõme.
Äärenurk kirjutas: 14 Mär 2025, 11:45
netmaster kirjutas: 13 Mär 2025, 22:32 Pigem plaanin teistpidi hoidikuid printida, et saaks drelle ja muid riistu akukinnitusega riiulite alla riputada.
See on päris huvitav idee. Kui ükskord ära teed, siis pane siia ka mõned fotod vaatamiseks.
Kui Sa tööriistade kinnitusi mõtled, siis ma tegelt ise pakun ka neid.
Isegi siin foorumis postitus olemas.
Link postitusele
Aivar-x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ping kirjutas: 14 Mär 2025, 11:07 Ja kui külmaks talveööks akusid autosse külmuma jätta ei tohiks ja vaja on need kõik viia tuppa soojenema ning laadimisele, siis sordid kõik riistad läbi ja laod akud kotti?

Minul oli max 8 akut korraga kasutusel ja nende talvise tassimise oleks selline kanderaam palju mugavamaks teinud.
Talvekülmas ei ole mõistlik akut tööriista küljes hoiustada, vaid aku paned külge ainult töö tegemise ajaks ja ülejäänud ajal hoiad akut soojustuses.
Ma tegin ühe sellise 8-kohalise ühele ettevõtjale, et enda töömeestele anda. Peamine eesmärk, et kui mehed tööpõllul lõpetavad, saavad selge signaali, et kõik akud on olemas ja on mugav objektilt ära minna.
Aivar-x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ma mõistan, et kõigil ei ole akude transportimine probleemiks ja nende jaoks antud abivahend ühtegi probleemi ei lahenda. Kui aga on mõni selline, kes arvab, et neil oleks palju parem lahendus välja pakkuda, võib minuga ühendust võtta - tõenäoliselt ma suudaks teoks teha.

Või on mõni teine probleem, mis tahab lahendamist ja saaks ehk joonestamise-3D printimisega lahendatud, siis võib ka kirjutada.

Või kui TEMU-st ei leia..
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Aivar-x kirjutas: 14 Mär 2025, 18:40 Sa ütled küll, et Sa ei tee maha, kuid Sa tegelt just seda teed. Mulle tundub, et Sinu jaoks on kaks nägemust asjast, on see, kuidas Sina näed ja on see, mis on vale. Ehk, kui Sina arvad, et Sina ei kasutaks seda, siis tegelt seda pole vaja ega kes iganes seda kasutaks, siis on ilmselgelt rumal.

Urmas, ära nüüd solvu, aga mölisemine mölisemise pärast on nõme.
Ma ei saa aru paljude kommentaatorite ajukurdude käänulisusest ja, et kui mul on teistmoodi arvamus, mis ei ühti teie arvamusega, siis loete seda nagu ma väidaks, et mul on alati õige arvamus, teistel vale arvamus ja teen maha? Minu jaoks mingi asja negatiivsete külgede väljatoomine võiks pigem olla inspiratsiooniks, et mida teha paremini, et ka Urmas hakkaks toodet kiitma. Mind küll kriitika inspireerib ja paneb filmi jooksma. ;) Tulge alla ainult oma mätta otsast! Kui sinu jaoks on minu poolt oma arvamuse otse väljaütlemine mölisemine mölisemise pärast, siis jäägu sulle sinu arvamus. Ole mureta, ma ei solvu sinu arvumuse peale minust. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Aivar-x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Mul mõned eelmise generatsiooni Makita kaasaskantavad variandid üle, mille annaks poolmuidu ära.
Täitsa Temu hinda ei saa, aga üsna lähedale.

4 komplekti kokku pakkuda. 1 on juba kokku pandud. Teised saab ise kokku panna vastavalt sellele, mis veel võtta on. Leidub mingeid väiksemaid visuaalseid defekte, aga igati funktsionaalsed ja head. Heast PETG materjalist.
Kokku saab hoiustada 6 akut. Tugev, aga uutele hoidjatele (mida universaalses variandis kasutan) jääb kindlasti alla, mistõttu rohkem ei plaani neid juurde teha.

Hind 12€/komplekt.

Pilt
Pilt
Pilt
Vasta