Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 38 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

@ tabarabarap

Küsin otse - miks Sa ajad jama???
...no fakt on see, et sõita EV -ga 100km mis tarbib 19kWh sajale hinnaga 0.19€ kWh (3,61€) on odavam, kui sõita ICE autoga 100km mis tarbib 7.7l sajale ja hinnaga 1.6€ liiter (11,2€).
Kust on võetud kütusekulu ja hinnad?
Näide kehtib AINULT viidatud tingimustel...
Kütusekulu on vaid 1 tegur valemis...
... osta endale sama raha eest ICE ja EV...
Mida Sa võrdled?
Ma ei taha mitte sama raha eest vaid kasutusmugavuselt / mahutavuselt jne samaväärseid masinaid...
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 57 korda

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 16:13 @ tabarabarap

Küsin otse - miks Sa ajad jama???
Osalt on siin naljanurk ja osalt tundub, et ma ajan jama ja enamusele tundub , et ma ajan jama. Samas enamus asju mida ma siin teile "ajanud" olen ongi lihtsalt nii nagu nad on. Ma ei aja siin midagi mis ei ole mu enda kogemus vaid pigem lähtun oma kogemusest EV -ga. Mida teised ajavad on ju kogemusteta paanika. Lisaks on toodud taustale palju analüüse, lingitud statistikat jne ma ei ole selle statistika autor.
EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 16:13 Kust on võetud kütusekulu ja hinnad?
Näide kehtib AINULT viidatud tingimustel...
Kütusekulu on vaid 1 tegur valemis...
Kütusekulu autode andmetest millel on mul hetkel ligipääs, loe: seisavad maja ees. Elektri hind mida kWh eest maksan ja kütuse hind viimane mida mäletan postist möödasõites loetuna ( ma ise seda ei osta, ICE autoga ei sõida, võin hinnas eksida).

Võrdle siis muid tegureid mis sulle olulised. Kas klaasipuhasti sagedus, ukse sulgumise heli, tühikäigu ebakõlad jne.
EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 16:13 Mida Sa võrdled?
Ma ei taha mitte sama raha eest vaid kasutusmugavuselt / mahutavuselt jne samaväärseid masinaid...
Võrdle sama klassi autosid , osta sama raha eest EV , ICE ja n: Leaf ja Corolla (mis mul maja ees seisavad) ongi sama klassi vannid , täiesti võrreldavad. Võta mobile.de lahti ja anna tuld.

Ja kogu mu sõnum on lihtsalt olnud selles, et need pseudoteemad mis toote näiteks ei ole tegelikult EV kasutaja mured, ei midagi muud. Pigem on need EV võhikute hirmud. Kellele kallis ja kellele odav ja kes näeb võimalust kes kahju ja idiootsust on ju lihtsalt vaatenurga küsimus.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Mida MINA teen Sinu viidatud hindadega?
Mis puutub MINUSSE mis Sinul maja ees seisab?

Mis puutud pseudoteemadesse siis ei oska kommenteerida...
Lihtsalt MINU arvutus näitab, et puudub igasugune mõte omada EV-d...
Ja nii lihtne ongi...
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 17:01 Mida MINA teen Sinu viidatud hindadega?

Ja nii lihtne ongi...
Siis ongi ju lihtne, ka mind ju sinu arvamus ei mõjuta ja see minusse ei puutu. Ei puutu ka ülejäänud Eesti 89.9% ICE omanike arvamus EV -st . Ära võta seda liialt tõsiselt :)
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

tabarabarap kirjutas: 12 Mär 2025, 16:45 Võrdle sama klassi autosid , osta sama raha eest EV , ICE ja n: Leaf ja Corolla (mis mul maja ees seisavad) ongi sama klassi vannid , täiesti võrreldavad. Võta mobile.de lahti ja anna tuld.
Ma ei vaata sama klassi autosid mitte hinnatasemelt, vaid tehniliste andmete järgi, aga sina pakud ikka ja jälle uut ICE võrrelda kasutatud EV-ga. No ei anna näppu vist emmiga võrrelda? Kasvõi garantii mõttes. ;)
Olgu, kui ma tahaks endale uut tööautot, siis Renaultil on pakkuda EV hinnaga 40 790€ ja peaaegu samaväärsete andmetega ICE hinnaga 24 490€. Hinnavahe on 16 300€. Renault ICE kulutab maanteel 5,1l/100km. Küsi oma AI käest nende lähteandmete järgi, et kui suur peab olema EV kilometraaž, et võrdustuks hinnavahe ja kui palju peab olema kilometraaž, et EV oleks tasuvam. Ära unusta AI-le mainimast, et avalikes laadijates on kWh hind keskmiselt 40 senti.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Siis ongi ju lihtne, ka mind ju sinu arvamus ei mõjuta ja see minusse ei puutu. Ei puutu ka ülejäänud Eesti 89.9% ICE omanike arvamus EV -st...
Ja just sellest ma räägingi... Kogu vaidlus on lollus...
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 12 Mär 2025, 17:30
tabarabarap kirjutas: 12 Mär 2025, 16:45 Võrdle sama klassi autosid , osta sama raha eest EV , ICE ja n: Leaf ja Corolla (mis mul maja ees seisavad) ongi sama klassi vannid , täiesti võrreldavad. Võta mobile.de lahti ja anna tuld.
Ma ei vaata sama klassi autosid mitte hinnatasemelt, vaid tehniliste andmete järgi, aga sina pakud ikka ja jälle uut ICE võrrelda kasutatud EV-ga. No ei anna näppu vist emmiga võrrelda? Kasvõi garantii mõttes. ;)
Olgu, kui ma tahaks endale uut tööautot, siis Renaultil on pakkuda EV hinnaga 40 790€ ja peaaegu samaväärsete andmetega ICE hinnaga 24 490€. Hinnavahe on 16 300€. Renault ICE kulutab maanteel 5,1l/100km. Küsi oma AI käest nende lähteandmete järgi, et kui suur peab olema EV kilometraaž, et võrdustuks hinnavahe ja kui palju peab olema kilometraaž, et EV oleks tasuvam. Ära unusta AI-le mainimast, et avalikes laadijates on kWh hind keskmiselt 40 senti.
Selge , et EV on uuena kallim kui ICE . Selge , et salongist uuega välja sõites hind kohe kukub mõlemal ja ühtlustub, garantii säilib. Ma ei soovitagi sul teha mõttetuid tehinguid, tee ikka mõistlikud :D sa ei osta ju eales endale EV -d, aga mahategemise mahl on magus :rotfl:

Võrdle siis kasutatud garantiiga ICE kasutatud garantiiga EV -ga. Sulle just anti vihje, et EU-s uus auto on see mis on sõitnud < 6k km ja on noorem kui < 6 kuud ja selle hind salongist väljas on juba sinu jaoks ~10k odavam ja sellel on samasugune garantii nagu uuelgi. Võta nagu mingi eesmärk mis see EV võiks sinu jaoks olla ja lähtu sellest. Hetkel lähtud,et on pask ja kellelegi ei sobi. Sa ei lähtu sellest, et varsti kütus 2+ eur kui kõik EU maksuunistused täituvad jne jne.

Minu jaoks ei ole kunagi olnud mõtet olnud osta endale salongist uut autot , teistel jälle on olnud. Siin on kaks varianti kas ma olen loll või olen vaene. Ka oma EV olen ostnud kasutatuna (garantiiga ja EU mõistes uue autona) ikka , et hinnal oleks rohkem mõtet.

Ja tõsi ma sõidaks ka tutika x5 BMW -ga , ja see olekski mulle kättesaadav, aga ma ei näe mõtet ju mul raske näppu võrrelda. Isegi kui sinna värv ja pahtel sisse mahuks ma seda vist sellega ei veakski, kuuse tooks ikka ära.

Ühtelt poolt te tahate teha maha kõike: järelturu puudused, eelturu puudused, hooldushirmud , elekter saab otsa , tohutuid läbisõidu puuduseid , taaskasutuse puudused, co2 puudused jne jne jne . Quo vadis :D
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 17:46
Siis ongi ju lihtne, ka mind ju sinu arvamus ei mõjuta ja see minusse ei puutu. Ei puutu ka ülejäänud Eesti 89.9% ICE omanike arvamus EV -st...
Ja just sellest ma räägingi... Kogu vaidlus on lollus...
sa just ütlesid, et ainult sinu jaoks :D
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Vbl tõesti ainult mulle...
Minule tõesti pole olulised mingid keskmised vms...
Mul pole nendega midagi peale hakata...
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 18:10 Mul pole nendega midagi peale hakata...
ilmselt teenid üle keskmise :thumbsup:
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

tabarabarap kirjutas: 12 Mär 2025, 18:18
EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 18:10 Mul pole nendega midagi peale hakata...
ilmselt teenid üle keskmise :thumbsup:
Kui mul raha üle ääre ajaks siis ma ei arvutaks midagi - ostan täpselt seda mis pähe tuleb ja kasvõi lõbuks
Kuna nii pole siis pean kaaluma - mida mulle X EUR-i suurune üleliigne väljaminek EV vs ICE tähendab
Kütusekulu on ainult 1 tegur valemis
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

tabarabarap kirjutas: 12 Mär 2025, 17:55 Ühtelt poolt te tahate teha maha kõike: järelturu puudused, eelturu puudused, hooldushirmud , elekter saab otsa , tohutuid läbisõidu puuduseid , taaskasutuse puudused, co2 puudused jne jne jne .
Kui minu ja teiste poolt EV puuduste välja toomine on sinu jaoks EV-de mahategemine, siis las jääda sulle sinu arvamus. Ei hakka su usku kõigutama ega tuleriidale saatma. Eks meil kõigil oled omad kiiksud. ;)
tabarabarap kirjutas: 12 Mär 2025, 17:55 Quo vadis :D
Äkki peakski endale EV ostma ja hakkama sinu juures 19 senti kWh eest laadimas käima? ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 96 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 17:01 Mida MINA teen Sinu viidatud hindadega?

Ja nii lihtne ongi...
Täpselt, sinul ja Uul ei tasu, meil tasub, nii lihtne ongi.
Ps : 19 senti on muidugi poole rohkem kui minul laadimine tuleb, aga noh, see-selleks.
Viimati muutis kaimagk, 12 Mär 2025, 18:55, muudetud 1 kord kokku.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 18:22 Kui mul raha üle ääre ajaks siis ma ei arvutaks midagi - ostan täpselt seda mis pähe tuleb ja kasvõi lõbuks
Kuna nii pole siis pean kaaluma - mida mulle X EUR-i suurune üleliigne väljaminek EV vs ICE tähendab
Kütusekulu on ainult 1 tegur valemis
Ka sul on õigus, et 1 tegur, tegureid on teisigi ja ka sina üksinda midagi ostes oled ainult üks tegur suuremas valemis ja ka sellest sul/meil suva.

See on väga lambi arvutus , aga
* 2024 osteteti (suure tõenäosusega liisingusse ) 1729 Skoda Oktaviat ja 1288 Toyota corollat. Sind need ei puuduta , sest sina neid ei ostnud :) need autod on hinnavahemikus 25 -30k€ ja ostetakse 5 aasta peale kasutusrenti. See on keskmise palgaga inimesele jõukohane ka üksinda uuena osta kuumakse jääb sinna 290€ kanti kuus. Toyota natuke kallim, aga valdavalt parem diil kuna fix intress 1.5% Toyota enda oma.
* Nüüd need inimesed ei ostnud sama kallist EV -d (kasvõi järelturult mida te kõik vihkate) ja ostsid ICE ja ja ilmselgelt ka sellise 1500km kuus läbisõidu juures nad 5 aasta jooksul maksavad pangale ~2000€ - 4500€ intressi + rohkem kütuse eest ~2600€ , lisaks rohkem parkimise vms soodustuste arvelt mis EV -le muidu kehtiks.
* Ja ühe inimese puhul tundubki ju olematu sääst, aga kui sa paned need jukud kõik ühte paati ja arvutad nende sisepõletatud raha kokku, siis võiks see olla arvestatav summa. Ja see on vaid ühe aaasta lambad, mis ei moodusta 0.5% meie sõidukite pargist
* kui EV -sid oleks 20% meie autopargist oleks see sääst omanikele 78mil aastas , 5 aastase kasutusrendi perioodi peale 390mil jne + kütus mida ostetakse ostetakse meilt kohapealt jne.

ja muidugi see on lambi teooria ja loba , muidugi EI ole see reaalne ka lähima 20 aastaga, sest vaja on hirmutada , et kõik on p*rses. Isegi kui see kõik sind ei puuduta ja sellele vestlusel ei ole väärtust.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 12 Mär 2025, 18:41
tabarabarap kirjutas: 12 Mär 2025, 17:55 Ühtelt poolt te tahate teha maha kõike: järelturu puudused, eelturu puudused, hooldushirmud , elekter saab otsa , tohutuid läbisõidu puuduseid , taaskasutuse puudused, co2 puudused jne jne jne .
Kui minu ja teiste poolt EV puuduste välja toomine on sinu jaoks EV-de mahategemine, siis las jääda sulle sinu arvamus. Ei hakka su usku kõigutama ega tuleriidale saatma. Eks meil kõigil oled omad kiiksud. ;)
tabarabarap kirjutas: 12 Mär 2025, 17:55 Quo vadis :D
Äkki peakski endale EV ostma ja hakkama sinu juures 19 senti kWh eest laadimas käima? ;)
No sellega ongi see asi , et EV omanike jaoks need ei ole puudused ja mind ju tegelikult ICE ei häiri ja EV ei häiri. Võid ka minu juures käia kui sul raske, akutäie elektrit ikka annan, paagitäit kütust muidugi ei :D
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Täpselt, sinul ja Uul ei tasu, meil tasub, nii lihtne ongi.
Ja millest ma siis räägin???
...oled ainult üks tegur suuremas valemis ja ka sellest sul/meil suva....
Ja millest ma siis räägin???
...kui sa paned need jukud kõik ühte paati ja arvutad nende sisepõletatud raha kokku, siis võiks see olla arvestatav summa. Ja see on vaid ühe aaasta lambad, mis ei moodusta 0.5% meie sõidukite pargist...
...kui EV -sid oleks 20% meie autopargist oleks see sääst omanikele 78mil aastas , 5 aastase kasutusrendi perioodi peale 390mil jne + kütus mida ostetakse ostetakse meilt kohapealt jne...
Pea nüüd hetk - millest me räägime???
Puudu on veel, et "aga see on roheline"
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 19:11 Pea nüüd hetk - millest me räägime???
Puudu on veel, et "aga see on roheline"
Miks see roheline peaks olema? Maksutõusudest ka suva :) õpetajatele kerjatakse 10 milli :D naaber kirub, et palk jube väike jne jne. Lihtsalt 1 muutuja valemis.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ma ei saa aru millest Sa (tabarabarap) räägid:
- indiviidi tasemel ja majanduslikust aspektist
- indiviidi maailmavaatest
- ideoloogiast
- poliitikast Eesti või globaalsel tasandil
vms
Mina räägin indiviidi tasemel ja majanduslikust aspektist
Kui Sina räägid millestki muust siis pole nagu midagi arutada
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 19:29 Ma ei saa aru millest Sa (tabarabarap) räägid:
- indiviidi tasemel ja majanduslikust aspektist
- indiviidi maailmavaatest
- ideoloogiast
- poliitikast Eesti või globaalsel tasandil
vms
Mina räägin indiviidi tasemel ja majanduslikust aspektist
Kui Sina räägid millestki muust siis pole nagu midagi arutada
Sa ei räägi ju millestki, sind ei huvita ja sinu jaoks on see mõttetu. Indiviidi tasemel ja majanduslikust aspektist on täna neil kes liisivad endale 25-35k auto ja nende sõidumuster jääb sinna 1500km kuus mõistlik ja murevaba võtta vähekasutatud (hinnast aur väljas) ja ostutoetusega EV. Nad ei saa sellest erinevuset aru ja see on neile soodsam valik.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 20:55
väga tore, valgusta selle arvutuse osas see mõttetus , elavdab hirmutuse vahele arutelu
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Spekuleerin pika positsiooniga @223,45$
Kinni @249,58$
rs7
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas rs7 »

EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 21:04
Kinni @249,58$
Ets kae… kümme prossa päevaga? “Pikk” positsioon :D Meenutab rohkem nagu krüptoturgu.
Mingu või neli iksi kuuga, ikka ei osta :mrgreen:
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

rs7 kirjutas: 12 Mär 2025, 22:31
EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 21:04
Kinni @249,58$
Ets kae… kümme prossa päevaga? “Pikk” positsioon :D Meenutab rohkem nagu krüptoturgu.
Mingu või neli iksi kuuga, ikka ei osta :mrgreen:
Ei saanud aru - oleks ju võinu olla ka lühike positsioon???
Ja osta või mitte teeb ikka iga otsustaja ise
rs7
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas rs7 »

EH.INS. kirjutas: 12 Mär 2025, 22:38 Ei saanud aru - oleks ju võinu olla ka lühike positsioon???
Ja osta või mitte teeb ikka iga otsustaja ise
Ei, lihtsalt see pärandtermin long position paneb kergelt muigama iga kord, kui keegi oma lühiajalist spekulatiivset ostu nii nimetab. Eriti tänases kontekstis, kus nastaq on olnud sisuliselt pulliturul aastast 2009. Vanasti, kui veel asjad aega võtsid, mindi pikaks karuturul, kui eeldati või oodati saabuvat pulliturgu. Aga keset pulliturgu oodata.. pulliturgu? :mrgreen:
Igatahes, see on OT ja läheb teemast välja.
Vasta