Ma ei saa sind kuidagi targemaks teha, sa ei pane neid infokilde lihtsalt kokku. Ka minu oma auto näitel võid neid arvutusi teha ja sa saad sellise täna osta (läbisõit ~20k km) Saksast 18k€ eest. Sinna mahub värvitünn ära, vbl mitte nii mugavalt kui pirukasse, aga mahub ja 2.50m pikkune kuusk mahub ka sinna sisse ära juhuks kui sa selle järgi salongi pead valima. Puhtalt Eesti elanike ja sõidukite arvu järgi võib väita, et 90% sõiduautodega veetakse rohkem kuuski kui värvitünne.Urmas kirjutas: 12 Mär 2025, 06:41 Et ainult puhtalt kilometraaži(ca 40 000 km aastas) pealt oleks EV soodsam, siis pidi kWh hind maksma alla 0,36€ kWh, kuid meie tanklates juba ongi sellised hinnad või isegi kallimad. Kasutaja tabarabarap poolt AI-le antud ülesanne ICE vs EV ei sisaldanud nende autode soetusmaksumust ja enda auto(tarbesõiduk ehk pirukas) näite varal kergel kiikamisel meie automüüjate kodulehtedele, siis tuli hinnavahe ca 12 000-15 000€ EV kahjuks.
Siin on mitmel lehel toodud infokillud keskmise kasutuse, keskmise palga ja kõikvõimalike keskmiste suhtes mis näitab, et 90% juhtudel EV ei muudaks inimeste elu ja ei tooks neile vajadust oma elustiili muuta ja need hirmud mida te siin loetlete (EV -d omamamta, kogemusteta) ei ole EV omanike hirmud. Lisaks on teada fakt, et meil on vähem Daciaid kui EV -sid ja EV -sid on 1.1% kogu sõidukite arvust.
Kindlasti on siin teemas ka viide sellele , et Eestis on jätkuvalt liiga palju lolle ja tekstülesande kui palju säästaks 90% (või misiganes % suurem 1.1) EV -d kasutades vs ICE võib teha sulle ära, Eesti keeles, hiinlaste tehisaru https://chat.deepseek.com/ . Küllaltki tõenäoline on ka see, et sõitmine ei peagi odav olema ja sõltuvalt turu mahust reguleeritakse sõidu hind kunstlikult kallimaks.
Nüüd see turuosa 1.1% näitab selgelt ära, et kokkuhoid ei ole eestlase jaoks oluline. Hirmud on olulisemad ja muidugi kõik siin räägitu on lihtsustatud. EV müüjatel , tootjatel jne on ilmselgelt raskusi üksõik mis teistsuguse tehnoloogiaga konkureerimisel. Kellegile ja keegi ei too ju uut tehnoloogiat siia ilma sünnitades vaid ikkagi ressursse kulutades, kasumisse jäädes, toetustega jne sealhulgas lootes, et see mis te ennem kulutasite kütusele kulutaksite nüüd salongis jne.
Lisaks veel toonitan , et ma ei soovita teil EV -d osta lihtsalt viitan sellele mõttetule paanika külvamisele millega siina naljanurgas tegelete.