Pelletikatla fotosilm "ei näe"
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 7 korda
Pelletikatla fotosilm "ei näe"
Lugemata postitus Postitas macintosh »
Probleem:
Pelletikatel Biopel OPOP Mini 21kw.
Katel hakkab iga paari päeva takka kisama, et fotosilm ei näe valgust. Valgust ei näe ta siis, kui seda on vähem kui 200luxi. Kui ta valgus ei näe siis ta ei saa katla süütamisega hakkama, sest ei saa aru, kas tuli on või mitte. Et huvitavam oleks siis vahel hakkab ise ootamatult jälle "nägema" ja siis muutub taas jälle vähehaaval "pimedaks". Kisama tähendab siinses kontekstis, et kuvab mulle mobiiäpis sõnumi ja saadab ka sellekohase emaili.
Juhendi järgi peaks fotosensorit puhastama ca 1x kuus. Ühes Biopel kooolitusvideos mainis tootja möödaminnes, et juhendis on öeldud kuu aga peaks küttehooaja hakkama saama. Olen rääkinud kahe sarnase katla omanikuga, kes paar aastat käitanud. Esimene neist kuulis esmakordselt, et sensorit on vaja ka puhastada ja teine ütles, et on profülaktika mõttes kevadeti üle käinud.
Graafiku peal näeb see asi välja nii nagu all toodud (fotosensori graafik on tumeroheline), vastavalt juhendile peaks sensori näit katla töö ajal olema punase kastiga märgitud vahemikus (1000-5000). Aga nagu näha siis tihti ei ole. Viimane puhastus on tehtud üleeile, gaafikult on ilusti näha, et nähtavus langeb vähehaaval. Selles tempos võiks homme hommikul uut veateavitust oodata (hetkel näit 250lx; pärast puhastamist oli 5000lx).
Graafik kuu algusest Tänase päeva graafik
Mis ette võetud on:
* pöördusin müüja poole, on teine igati abavivalmis aga silmnähtavalt nõutu;
* vahetasin ära fotosensori, et välistada sensori füüsiline ja/või ühenduse viga;
* lappasin lõputult ja tulemuseta internetti.
Mis ma ise arvan: tundub nagu kattuks sensor kiirelt puidutolmuga. Mul pole kahjuks õnnestunud katla juures viibida hetekel, kui ta midagi ei näe, seetõttu puudub mul selge teadmine, et mismoodi näeb välja fotosensor veateate tekkimise hetkel. Pärast paaritunnist tööd oli seal kerge puidutolmu kate aga ma eeldaks, et see on sellises keskkonnas loomulik ja sellega on arvestatud. Kütuseks on A-pelleti kodukasutajale mõeldud premium pellet mida kõik mulle üksteise võidu soovitasid.
Kas kellegil on mingeid ideid, kuidas probleem lahendada või mis ette võtta või on suisa otsene kogemus analoogse probeemiga?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Re: Pelletikatla fotosilm "ei näe"
Lugemata postitus Postitas ping »
Pilt, mark?

-
- Ehitusspets
See sensor https://www.sparepartsboilers.com/opop- ... el_z22530/
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
- Ehituspenskar
Spektritundlik fototakisti - takistus suureneb vajaliku spektriga valguse intensiivsuse vähenedes.macintosh kirjutas: 11 Veebr 2025, 22:51 Pole aimugi, mis mark. Ühtegi markeeringut pole.
See sensor https://www.sparepartsboilers.com/opop- ... el_z22530/
Kontrolli ühenduste takistused ja kas leek on kollast värvi ning piisava heledusega.
Üks Siemensi leegiandurite teabeleht: https://mall.industry.siemens.com/mall/ ... 554398.pdf

-
- Ehitusspets
Ma kaldun arvama, et viga on ulatuslikum, kui sensor, ma pakuks puusalt, et sensor pole mitte põhjus vaid sümptom.
Kahe ööpäeva jooksul langes näit aeglselt 5000 pealt nullini, püsis 6 tundi vahemikus 0-180 luxi ja siis otsustas, et ta võiks taas rohkem näha. Alguses hüppas 900 peale, täna kespäevaks jõudis 2300 väärtuse juurde ja nüüd paistab, et väheneb taas vähehaaval.
Lisaks kaotab katel kaks korda ööpäevas ühenduse internetiga ning katkestus kestab alati 30-35 minutit (katkestuste intervallis muster puudub), samal ajal töötavad kõik teised samas võrgus olevad seadmed tavapärselt.
Alates nädalavahetusest (sensori vahetus ja taaskäivitus) ei suuda katel enam paika pandud hüstereesi (2 kraadi) piires töötada ja kõigub pigem 5-8C vahel (enne seda 1-2C vahel).
Tänöine "taastumine" langes kahlaselt kokku katla internetiühenduse kadumise ja CH temperatuuri langusega 14C võrra.
Eks ma sudi müüjat aga me kõik teame, kui osavad ja abivalmid müüjad on pärast seda, kui selgub, et probleem on keerulisem, kui neile antud võimalike tavapäraste probleemide loetelu.
-
- Ehituspenskar
Kui on olemas 2 sensorit ja tegu on fototakistitega, siis peaks olema võimalik nende tööd testriga kontrollida ja võrrelda?macintosh kirjutas: 11 Veebr 2025, 16:54 Mis ette võetud on:
* vahetasin ära fotosensori, et välistada sensori füüsiline ja/või ühenduse viga;
...
Kui samal ajal on ma muud hädad ilmnenud, siis on mõistlik kontrollida emaplaadi toiteosa.
Alates nädalavahetusest (sensori vahetus ja taaskäivitus) ei suuda katel enam paika pandud hüstereesi (2 kraadi) piires töötada ja kõigub pigem 5-8C vahel (enne seda 1-2C vahel).
Tänöine "taastumine" langes kahlaselt kokku katla internetiühenduse kadumise ja CH temperatuuri langusega 14C võrra.
Võrdle teiste andurite näite, et kas need on reaalsed.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Rakenda seda täie resoluutsusega. Kui müüja on jätkuvalt "silmnähtavalt nõutu", pöördu tootja või juristi poole.
Mind siin huvitabki, kas oled tootjale seda jama kurtnud? Kõik see, mida kirjutasid, tähendab üheselt, et juhtplokk on kas pask või kutu. Ja kui müüja ka veel nõutu on, siis ... anna kannatust.
Kas müüja on see: https://www.ostakatel.ee/et/pelletikatlad ?
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Tänu said kommentaaris tsiteeritu eest ja eriti see sinisega rõhutatu.kunn24 kirjutas: 12 Veebr 2025, 17:41 Sellel kraamil on veebilehel kirjas: Warranty 5 years.
Rakenda seda täie resoluutsusega. Kui müüja on jätkuvalt "silmnähtavalt nõutu", pöördu tootja või juristi poole.

-
- Ehitusspets
Ma jõudsin ise ka sellele arusaamisele, et tõenäoliselt on viga juhtplokis sest liiga palju erinevaid anomaaliaid, millest mõned jäid siin kirjeldamata.kunn24 kirjutas: 12 Veebr 2025, 17:41 Sellel kraamil on veebilehel kirjas: Warranty 5 years.
Mind siin huvitabki, kas oled tootjale seda jama kurtnud? Kõik see, mida kirjutasid, tähendab üheselt, et juhtplokk on kas pask või kutu. Ja kui müüja ka veel nõutu on, siis ... anna kannatust.
Kas müüja on see: https://www.ostakatel.ee/et/pelletikatlad ?
Andsin muujale täna hästi selgelt teada, millised on probleemid, kuidas need väljenduvad ning soovisin võimalikult viivitamatult selgitada, kuidas ja millal probleemid lahendatakse. Kui ma reede hommikuks vastust pole saanud siis järgmine samm ongi tootja poole pöörduda.
Ma ei taha veel müüjat risti lüüa, eks meil kõigil ole paremaid ja halvemaid päevi. Vaatame, kui tõsiselt ta seekord mu täpselt kirjeldatud muret võtab.
-
- Ehitusspets
Sensor kaotab ootmatult nägemise vahetult enne ineternetiühednuse kadumist ja maagiliselt tuleb see ka tagasi koheselt pärast järjekordset ühenduse kadumist.
Lugemata postitus Postitas audes »
-
- Ehitusspets
Ääremärkuseks:
Ma ei saa senini aru, miks tarnija, olles tehasega suhenud, ei kiirustanud moodulit vahetama, kuigi välja oli juba selgitatud, et viga pole fotosilmas ega välistes mõjurites. See oleks meile mõlemale hulga närvi- ja ajakulu kokku hoidnud. Mulle jäi mulje, et juhtmooduli vahetus leidis aset eelkõige põhjusel, et ma olin järjekindel ja konkreetset lahendust korduvalt küsisin.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
Sellised asjad on analoogiaga muudest valdkondadest tavaliselt seletatavad siinse edasimüüja kehvade tehasesidemetega tingituna olematust Eesti turust e. pahatihti kipuvad sellised probleemid jääma edasimüüja kuluks.macintosh kirjutas: 04 Mär 2025, 12:30 Ma ei saa senini aru, miks tarnija, olles tehasega suhenud, ei kiirustanud moodulit vahetama, kuigi välja oli juba selgitatud, et viga pole fotosilmas ega välistes mõjurites. See oleks meile mõlemale hulga närvi- ja ajakulu kokku hoidnud. Mulle jäi mulje, et juhtmooduli vahetus leidis aset eelkõige põhjusel, et ma olin järjekindel ja konkreetset lahendust korduvalt küsisin.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed