Siis kui akud on tühjad, käib generaator.netmaster kirjutas: 15 Veebr 2025, 19:024-6kWh või 7kWh pole elukvaliteedi ja kompromisside osas väga vahet. Kas paneele on 2,5kW või 12kW teeb statistiliselt muidugi vahe sisse, kuid ka see 12kW ei pruugi piisav olla teatud juhtudel. Kui kell 23 on akud tühjad, pole ka 12MW'st paneelidest mingit abi.Ehk siis sul tegelikult puudub reference, sest ma mainisin 7kwh akut ja 10kw - 12kw paneele. Aga kindlasti saab see väga halb olema, pane juba mõnusalt ennast valmis kui ma paari aasta pärast halama tulen
Või siis ei mahu kellelegi pähe, et kõiki asju ei pea maailmas tillimeetrile joonele panema (lati madalale rääkimise jutt) ja kõik tingimused pole samad. Ma peaks selle jõulupraeni jõudmiseks kõigepealt ilmselt 4h lund lükkama, võibolla rohkem. Et üldse majani pääseks. Mul puudub igasugune huvi seal talvel viibida, siis peaks hakkama massivselt ka muusse infrasse raha matma ja selle 16A mida elevi pakub, peaks seda seapraadi ilmselt küünla peal küpsetama.netmaster kirjutas: 15 Veebr 2025, 19:02 Ma ei ütle, et see sinu lahendus tingimata halb on. Nagu juba keegi eelnevalt mainis, kõik sõltub sellest, kui madalale latt lasta. Minu ettekujutuses on mõnus jõuluõhtu suvilas, lumised puud, lapsed, lapselapsed saabunud päev varem, kamin praksub, seapraad ahjus, jne. selle 7kWh'ga peab jõuluvana tõenäoliselt käsikaudu tulema. Sinu ettekujutus suvilast on ilmselgelt midagi muud. Point on selles, et mina (koos valdava enamusega) oleks sinu asemel tõenäoliselt nõus selle 6-8 tuhat lisaeurot (akude ja paneelide ärajätmisel) leidma, et võrguga liituda ja end igaveseks vabastada elektriga seotud muredest.
Sõna "suvila" võiks nagu mingeid vihjeid anda. Või kui tahta selles stiilis tillimeetrites asju mõõta, siis suvila on paljude eestlaste säästumaja. Latt on nii madalale lastud kuna normaalset maja ei suudeta hankida, käiakse suvilas talvel majatunnet omandamas.