Suvila, elekter, akud

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
SuvaAnts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 17 korda

Re: Suvila, elekter, akud

Lugemata postitus Postitas SuvaAnts »

netmaster kirjutas: 15 Veebr 2025, 19:02
Ehk siis sul tegelikult puudub reference, sest ma mainisin 7kwh akut ja 10kw - 12kw paneele. Aga kindlasti saab see väga halb olema, pane juba mõnusalt ennast valmis kui ma paari aasta pärast halama tulen
4-6kWh või 7kWh pole elukvaliteedi ja kompromisside osas väga vahet. Kas paneele on 2,5kW või 12kW teeb statistiliselt muidugi vahe sisse, kuid ka see 12kW ei pruugi piisav olla teatud juhtudel. Kui kell 23 on akud tühjad, pole ka 12MW'st paneelidest mingit abi.
Siis kui akud on tühjad, käib generaator.
netmaster kirjutas: 15 Veebr 2025, 19:02 Ma ei ütle, et see sinu lahendus tingimata halb on. Nagu juba keegi eelnevalt mainis, kõik sõltub sellest, kui madalale latt lasta. Minu ettekujutuses on mõnus jõuluõhtu suvilas, lumised puud, lapsed, lapselapsed saabunud päev varem, kamin praksub, seapraad ahjus, jne. selle 7kWh'ga peab jõuluvana tõenäoliselt käsikaudu tulema. Sinu ettekujutus suvilast on ilmselgelt midagi muud. Point on selles, et mina (koos valdava enamusega) oleks sinu asemel tõenäoliselt nõus selle 6-8 tuhat lisaeurot (akude ja paneelide ärajätmisel) leidma, et võrguga liituda ja end igaveseks vabastada elektriga seotud muredest.
Või siis ei mahu kellelegi pähe, et kõiki asju ei pea maailmas tillimeetrile joonele panema (lati madalale rääkimise jutt) ja kõik tingimused pole samad. Ma peaks selle jõulupraeni jõudmiseks kõigepealt ilmselt 4h lund lükkama, võibolla rohkem. Et üldse majani pääseks. Mul puudub igasugune huvi seal talvel viibida, siis peaks hakkama massivselt ka muusse infrasse raha matma ja selle 16A mida elevi pakub, peaks seda seapraadi ilmselt küünla peal küpsetama.

Sõna "suvila" võiks nagu mingeid vihjeid anda. Või kui tahta selles stiilis tillimeetrites asju mõõta, siis suvila on paljude eestlaste säästumaja. Latt on nii madalale lastud kuna normaalset maja ei suudeta hankida, käiakse suvilas talvel majatunnet omandamas.
netmaster
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas netmaster »

Ma ei mõista, mida sa nende tillipikendamise vulgaarsustega öelda üritad.

Lati alla laskmise all mõeldakse leppimist millegi vähemaga. Ma mõtlesin kõiki neid asju, millest sa oled valmis loobuma või mida sa oled sunnitud tegema võrreldes elektriliitumisega suvilaomanikuga. Mina näiteks koos paljude teiste suvilaomanikega ei ole eriti huvitatud õhtul pimedas seebise seljaga generaatori käivitamisest, kuna akud keset pesemist tühjaks said. Selliseid ootamatuid olukordi millega sa oled sunnitud varem või hiljem leppima, võiks lõputult genereerida. Nüüd sa ilmselt ütled, et sa käid seal üksi ja ei olegi väga huvitatud pesemisest. Või et mittetöötav külmkapp sind eriti ei morjenda, sest sulle tegelikult meeldivadki soojad "karastusjoogid". Arusaadav.

Kui sul puudub igasugune huvi seal talvel viibida, miks sa tahad siis akusi talveks sinna jätta? 7kWh on nii pisike kogus, et see on lihtsam kaasa võtta ja sellega kõikvõimalikud probleemid lahendada. Mingisuguse kaamera pärast? On sellel ikka mõtet?

PS:
16A liitumisega saab suurepäraselt kõik seapraed tehtud. 3x16A on ca. 3,5kW faasi kohta ja kokku üle 10kW. Minu seaprae tegemise ahi võtab ainult 2,5kW.
Viimati muutis netmaster, 15 Veebr 2025, 20:28, muudetud 1 kord kokku.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 54 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Eks inimeste arusaamad mugavustest ja üldse elust võivad olla kardinaalselt erinevad - mõne jaoks on suvila lapike maad kus kasvatada mõningaid aiasaaduseid ja mingi onn kus kannatab öö mööda saata ja teine äärmus on meie mõistes luksusvilla kus on kõik mugavused välja arvatud ühistransport võrreldes linnaga. Paar päeva tagasi külastas mind õhksoojuspumba tehnik hoolduse eesmärgil ja tegi väga suured silmad kui nägi, et pumbal miinimumtemperatuur (15 kraadi C)määratud. Selle peale noorem põlvkond nagu ei tule, et enamus küttest ahiküttega lahendatud - pump selleks, et temperatuur liiga madalale ei langeks kui kedagi kodus ei ole.
Minu arust teemaalgataja ajab õiget asja ja need kes plaani maha teevad on pigem vati sees kasvanud linnalapsed kes ei kujuta ette elu ilma "kõigi mugavusteta"
SuvaAnts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

netmaster kirjutas: 15 Veebr 2025, 20:13 Ma ei mõista, mida sa nende tillipikendamise vulgaarsustega öelda üritad.

Lati laskmise laskmise all mõeldakse leppimist millegi vähemaga. Ma mõtlesin kõiki neid asju, millest sa oled valmis loobuma või mida sa oled sunnitud tegema võrreldes elektriliitumisega suvilaomanikuga. Mina näiteks koos paljude teiste suvilaomanikega ei ole eriti huvitatud õhtul pimedas seebise seljaga generaatori käivitamisest, kuna akud keset pesemist tühjaks said. Selliseid ootamatuid olukordi millega sa oled sunnitud varem või hiljem leppima, võiks lõputult genereerida. Nüüd sa ilmselt ütled, et sa käid seal üksi ja ei olegi väga huvitatud pesemisest. Arusaadav.

Kui sul puudub igasugune huvi seal talvel viibida, miks sa tahad siis akusi talveks sinna jätta? 7kWh on nii pisike kogus, et see on lihtsam kaasa võtta ja sellega kõikvõimalikud probleemid lahendada. Mingisuguse kaamera pärast? On sellel ikka mõtet?

PS:
16A liitumisega saab suurepäraselt kõik seapraed tehtud. 3x16A on ca. 3,5kW faasi kohta ja kokku üle 10kW. Minu seaprae tegemise ahi võtab ainult 2,5kW.
Ma küll rääkisin tillmeetrist, see on teine ühik.

Generaatori saab panna käima automaatselt, seda sa kindlasti tead, aga mingil põhjusel jätad mainimata vaid kirjedad võimalikult vastikut olukorda - pime, seep, ilmselt sajab ka veel rahet. Ja sinna otsa läbi lillede solvang "no sa pead ikka must rõve loom olema vist". Sry, see on lapse lalinal väitlemine.
netmaster kirjutas: 15 Veebr 2025, 20:13 Kui sul puudub igasugune huvi seal talvel viibida, miks sa tahad siis akusi talveks sinna jätta? 7kWh on nii pisike kogus, et see on lihtsam kaasa võtta ja sellega kõikvõimalikud probleemid lahendada. Mingisuguse kaamera pärast? On sellel ikka mõtet?
Esimene asjalik point. See ei oleks ilmselt üle mõistuse keeruline küll. Aga ma ei viitsiks seda maha monteerida. See on teine asi veidi kui akul nuppu vajutada. Ja kui pole tõesti mõistlikul külmas hoidmisel vahet, siis võib see aku seal seista küll. Seda jututeemat alustades ma eeldasin, et neid akusid ei saa üldse alla 0-i lasta.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

netmaster kirjutas: 15 Veebr 2025, 11:16
kui su liitumispunkt on 400m raadiuses alajaamast, siis maksad liitumisel ampritasu ja ülejäänud kulud on nende kanda. Mul siin lähedal üks leppis naabriga kokku, et viib oma liitumispunkti üle tema maa alajaamale lähemale, ning liitumine koos kaevetööde ja naabri õlitamisega läks talle lõppkokkuvõttes 4x odavamaks võrreldes esialgse pakkumisega. Kui muidugi ei ole võimalik, siis ei ole. Sel juhul pead endale elektriga jändamisest paratamatult uue hobi tegema.
Vot selle peale ise ei tulnud - viia liitumiskoht krundist välja naabri juurde. Kunagi küsisin EE-lt pakkumist ja sain tulemuseks 450000 EEK-i. Aga kuna ise saab kaardil märkida liitumispunkti siis selle peale ei tulnud, et oleks võinud naabrimehega läbi rääkida ja liitumise ampripõhise tasuga saada - sealt edasi oleks ise maakaabliga mingi 300 meetrit pannud. Ainuke puudus oleks kui sita ilmaga peakaitsme välja lööb siis tuleks sinna kõmpida.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

Viiakse need paneelid, inverterid, akud ja genekad kõik minema kui talvel kedagi seal ei ela. Mõttetu mõelda üldse selles suunas, et midagi sellist sinna panna.
SuvaAnts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Vko kirjutas: 15 Veebr 2025, 20:53 Viiakse need paneelid, inverterid, akud ja genekad kõik minema kui talvel kedagi seal ei ela. Mõttetu mõelda üldse selles suunas, et midagi sellist sinna panna.
See võib olla hea point, aga kas see on arvamus või meil on teada palju päikesevargusi?
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 76 korda

Lugemata postitus Postitas Prill »

Eks see naabriga kokkuleppel on ka omad riskid, omanikud vahetuvad jne ja uus omanik võib rahatark olla ja läbi hammustada, et eelmise omaniku lepped pole miskit ja hädaliselt saab seitse nahka koorida.
Miski aeg isegi notarid lehes hoiatasid, kuidas selliseid jamasid palju, kes kasutas naabri kaevust vett ja uus omanik lõpetas nalja ära, tean ise juhust kus tagastamise käigus jäi ühe naabri kaev paar meetrit naabri krundile, polnud miskit häda kuni väimees otsustas maja renoveerima hakata, ja kahe kaevu naabrile ei meeldinud, et miskid kärarikkad noored sisse kolivad, ehitas kõrge tara ette ja lõpuks ajas kaevu ka täis, et poleks millegi üle tülitseda.

Rääkige neist aku&inverteri asjadest, suht segane teema, osad päikesefanaatikud vahetavad oma 48-50V akusid välja kuna, miskis kõrgepingeakud pidada hoopis need päris olema - on siis või :roll:
Siin https://terasolar.ee/pood/ on midagi asjalikku või kallis rämps. Jah tean, et elektritargad ajavad veebipoodidest jupp siit ja teine sealt, kuuriall oma akupakke keevitatakse kokku ning ulme odav värk kõik aga elektrilollid tahavad ka head ja soodsat :D
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Naabritega kokkulepped tuleb muidugi notaris ka fikseerida mitte pudeli juures jutuajamisi kindlaks lepinguks lugeda. Elementaarne. Huvitav, et aadressiga praegu elektrilevi kaart jääb tühjaks - peab vist katastrinumbriga toimetama? Samas sai Elektrilevi hinnakirjaga tutvutud . võrreldes paari aasta tagusega on hind x2. Üle 8000 € 20 A? Täitsa hull!
Viimati muutis RaJy, 15 Veebr 2025, 21:29, muudetud 1 kord kokku.
netmaster
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Generaatori saab panna käima automaatselt, seda sa kindlasti tead
Ei tulnud pähe mainida, kuna enamasti suvilates selliseid generaatoreid ei kasutata.
See võimalus on suhteliselt kallitel ja võimsatel masinatel ja keegi omale sellist lihtsalt niisama ei hangi. Seega pead sa selle kulu ka oma projektile otsa kirjutama. Vabandan ette, kui sul selline juba olemas on. Lisaks on nad üldjuhul kõik kolmefaasilised, mis võib probleemiks osutuda ja ATS ei pruugi sellise kasutamisega leppida.
no sa pead ikka must rõve loom olema vist
sinu hügieen ei ole minu asi. Ma lihtsalt lisasin selle juba ennetavalt nende asjade nimekirja, mida keskmine suvitaja iseenesest mõistetavaks peab ja millest sa oled nõus oma akuprojekti õigustamiseks loobuma.
Aga ma ei viitsiks seda maha monteerida.
mis seal niiväga monteerida on? Keerad kaks polti (+ ja -) lahti ja võtad sülle. Kõik ülejäänu oleks nagunii mõtekas läbi kaitselülitite panna.
Seda jututeemat alustades ma eeldasin, et neid akusid ei saa üldse alla 0-i lasta.
üldiselt, kui täis laadida ja lahti ühendada, siis ei pidavat eriti midagi juhtuma. Kindlasti ei tohi miinuskraadide juures teda täislaksuga laadima panna. Samas räägivad kõik 0..-10. Mis saab -20 juures jääb segaseks. Kuna see ei ole nii keeruline, siis võiks siiski äraviimist kaaluda. Aitab ka varastamise ja muude võimalike loodusõnnetuste vastu.
netmaster
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Eks see naabriga kokkuleppel on ka omad riskid, omanikud vahetuvad jne ja uus omanik võib rahatark olla
vaatasin enne maa-ameti kaardilt, et minu juurest see vend on oma naabrimehe käest tee ääres 2m laiuse siilu ära ostnud. Kui ma sealt igapäev mööda sõidan, siis liitumiskilp seisab lihtsalt lambist metsavahel tühjas kohas. Võibolla Elektrilevi ei lepigi uue liitumise puhul tavalise servituudiga ja liituda saab ainult maa omanik. Ei tea.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

SuvaAnts kirjutas: 15 Veebr 2025, 21:07 See võib olla hea point, aga kas see on arvamus või meil on teada palju päikesevargusi?
Oleneb ka sellest kui eraldatud kohas maja on. Varastatakse kõike, mida saab ja kaasa võtta suudetakse ja mida kaasa viidud ei saa, seda lõhutakse. Mõnel on isegi elektrikaablid seina pealt maha tiritud, et vase eest mõned eurod saada. :lol:
SuvaAnts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Vko kirjutas: 15 Veebr 2025, 22:56
SuvaAnts kirjutas: 15 Veebr 2025, 21:07 See võib olla hea point, aga kas see on arvamus või meil on teada palju päikesevargusi?
Oleneb ka sellest kui eraldatud kohas maja on. Varastatakse kõike, mida saab ja kaasa võtta suudetakse ja mida kaasa viidud ei saa, seda lõhutakse. Mõnel on isegi elektrikaablid seina pealt maha tiritud, et vase eest mõned eurod saada. :lol:
See äkki sõltub kohast. Sealtkandist pole midagi aastakümneid viidud. Aga ma parem ei ütle, kus, kellelgi võib huvi tekkida :) Aga eks see oht on alati. Teoorias vist on olemas selline asi nagu kindlustus, aga ma ei tea detailides kas ja kus ja kuipalju, kindlasti tasub seda kuluarvutuses arvesse võtta. Kiire google ütles, et paneelide vargus vist väga tihe nähtus pole, kaks-kolm juhust leidis.
SuvaAnts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

netmaster kirjutas: 15 Veebr 2025, 21:23
mis seal niiväga monteerida on? Keerad kaks polti (+ ja -) lahti ja võtad sülle. Kõik ülejäänu oleks nagunii mõtekas läbi kaitselülitite panna.
Ma vaatasin just, V-TAC rack-mounted aku, 9.6 kwh mida saab meiekandis alla 2K, kaalub 78 kilo. Seda päris sülle ei võta.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Ole mureta, aetakse maastur või 4x4 kaubik ligi. Kastirattaga vargaid veel pole, ju nad ei vaimustu rohejamast.
1-f kasutamine on kohustus, hoiatus 3-f lolluste tegemise eest. Seda ei suuda keegi 1-f koormuste puhul balanseerida ja pöördvälja tõttu on mootorite jaoks.
Juhe teab kõike.
netmaster
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kaalub 78 kilo
jah sul on õigus. Eks sa pead järgi mõtlema. See V-TAC on kuidagi liiga hea hinnaga, et tõsi olla. 78kg pole paar korda aastas tegelikult ilmvõimatu liigutada, kuid jah, nõuab pingutust.

Põhimõtteliselt on võimalik ka ise selline aku teha näiteks väiksemate plokkidena. Kruvimist on siis muidugi veidi rohkem, kuid kaks korda aastas ette võtta pole vast nii hull. Minu kalkulatsioonide järgi oleks sel juhul kogukaal 126kg ja hind tuleks 2x kallim. Selline kaaluvahe viitab, et selle V-Tac'iga toimub midagi kummalist. Kuidas saab justkui sama mahtuvusega aku olla niipalju kergem ja 2x soodsam.
Untitled.png
võhik
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas võhik »

RaJy kirjutas: 15 Veebr 2025, 21:21 Naabritega kokkulepped tuleb muidugi notaris ka fikseerida mitte pudeli juures jutuajamisi kindlaks lepinguks lugeda. Elementaarne. Huvitav, et aadressiga praegu elektrilevi kaart jääb tühjaks - peab vist katastrinumbriga toimetama? Samas sai Elektrilevi hinnakirjaga tutvutud . võrreldes paari aasta tagusega on hind x2. Üle 8000 € 20 A? Täitsa hull!
Elukallidus kasvab, palgad samuti.
Praegu võid ilmselt jah vaadata, et 4000 oleks täitsa okei olnud...
Sellepärast kommunikatsioonidega krunt maksabki palju raha.

Samas pole hullu - akude areng ja hinnalangus on praegu alles vaevalt alanud, küll see jätkub.
Alumiiniumil baseeruvate akude puhul on vihjatud ka - 30 °C .
V2G elektriautod on kah alles tulemas... probleemi ei pea tingimata sellel kevadel lahendama...
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

SuvaAnts kirjutas: 15 Veebr 2025, 13:13 Näita mulle seda arvutust või viita kasvõi mõnele, mis seda tõestaks.
TTÜ argo Rosin uuris. Ta uuris kõike ja pani rahasse - akusse salvestamise hind, millised akud on soodsamad, mis tasuvused on elektrist ammoniaagi tootmisel jne....
Võid ka privas tõestust küsida, tegelengi akude ja generaatoritega...
eerik2
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas eerik2 »

7kWh on suvilale talveks piisav. 5kW inverter ja 8-10kW paneele ning asi toimib ja kannatab päris palju ka kevad-suvi-sügis toimetada. Generaator on küll selle lahenduse juures täiesti ülearune. Ühes teise teemas kirjutasin, et mul on maja offgrid lahendusel. See kuni 400m alajaamast jutt on ilus küll. Mul alajaam 250m, huvi pärast tegin möödunud kevadel hinnapäringu - liitumise eest küsiti ca 19000 eurorubla ja siis ka oleks kilp pandud 80m kaugusele majast. Sugulasel liin kaugemal ja küsiti 63000. Praegust hinda ei taha teadagi...
netmaster
Korralik postitaja
Korralik postitaja

See kuni 400m alajaamast jutt on ilus küll. Mul alajaam 250m, huvi pärast tegin möödunud kevadel hinnapäringu - liitumise eest küsiti ca 19000 eurorubla
millise liitumise? Tavalise eramaja elektriliitumise puhul kuni 63A ja kuni 400m kaugusel alajaamast on neil kohustus sind ampritasuga liituda. See selle ampritasu mõte ju ongi. Liitumispunkt asub sel juhul enamasti krundi piiril. Väiketootja ja kõikide muude variantide puhul võivad nad küsida muidugi mida iganes.
eerik2
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas eerik2 »

Tavalise 3x25A liitumise eest. See ei ole otseselt teema ka siin. Suvila jaoks õigesti tehes pole liitumisel mingit mõtet. Elekter odavamaks ei lähe.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

kunn24 kirjutas: 15 Veebr 2025, 23:57 Ole mureta, aetakse maastur või 4x4 kaubik ligi. Kastirattaga vargaid veel pole, ju nad ei vaimustu rohejamast.
1-f kasutamine on kohustus, hoiatus 3-f lolluste tegemise eest. Seda ei suuda keegi 1-f koormuste puhul balanseerida ja pöördvälja tõttu on mootorite jaoks.
Tegelikult see 1F peaks jagunema veel eraldi prioritedi liinideks, mille pingestatust juhitakse vastavalt akude täituvusele;
a) valgus + hädapärased tarvitid,
b) boiler + pliit + muud suuremad tarvitid.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

eerik2 kirjutas: 16 Veebr 2025, 10:11 Tavalise 3x25A liitumise eest. See ei ole otseselt teema ka siin. Suvila jaoks õigesti tehes pole liitumisel mingit mõtet. Elekter odavamaks ei lähe.
Liitumine ka odavamaks ei lähe. Tasub ikka mõelda ka selle peale, et kunagi võib tekkida soov seal alaliselt elada kas siis olemasolevas majas või selle asemel uus ehitada. Või ära müüa, ilma elektrita "pellarit" sisuliselt ei taha keegi. :jooma
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 76 korda

Lugemata postitus Postitas Prill »

SuvaAnts kirjutas: 14 Veebr 2025, 14:35 Kui ruuterisse võtta olemasoleva paketiga lisa-SIM, siis 4G kuutasu pole, ainult lisakaardi tasu (vist oli 1€ vms).
Saad täpsustada mis operaator, mälu järgi Telias kunagi ka hurraaga märkasin aga uurides mingil põhjusel ei sobinud. Nüüd uuesti uurides on neil küll telefoni põhinumbrile võtta MultiSIM, mida nutikellades jm kasutada, aga kirjelduses mainitud ainult kõne ja sõnumid, internetti mainitud ei ole.
Tingimustes kirjas:
2. Teenuse kasutamise tingimused
2.1. Teenusega liitumiseks peab põhinumber (põhi-SIM) kasutama Telia kõnepaketti. Kui
põhinumber on liitunud M2M või ainult interneti paketiga (nt Internet arvutis), siis teenusega liituda
ei ole võimalik.
..samas:..
4. Teenuse tasu
4.3. Lisaseade jagab (ehk tarbib) põhinumbri kõne-, sõnumi- ja andmemahtu.
https://www.telia.ee/images/documents/t ... IM_est.pdf

.. nagu internet toimiks ka. Oskab keegi kommenteerida kuidas päriselt on, või on meelega jäetud segane mulje, et rahvas ei tormaks oma mobiilipaketti dubleerima sama raha eest ruuterites..
netmaster
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Tavalise 3x25A liitumise eest.
siis peab kuskil olema mingi konks. Elektrilevi üldiselt ei saa omale lubada sellega mingit isetegevust. Võibolla 250m kaugusel olev alajaam ei ole Elektrilevi oma, vms. Oleks võinud ju küsida, mis on sellise summa põhjus. Kui sa ei tegelikult tahagi liituda, siis pole muidugi vahet.
Vasta