Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
eerik2
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 4 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas eerik2 »

võhik kirjutas: 13 Veebr 2025, 21:38 See pidev korterielaniku ja majaelaniku (mitte omaniku ! - mõnel pool on kombeks ka maju rentida) pidev võrdlemine tõi mulle meelde hoopis autode-eelse ajastu situatsiooni.. linna korterielanik käis jala või võttis voorimehe - trammi ja rongiga sai kah sõita. Maamees aga sõitis oma setukaga, kui ta vähegi asjalik mees oli. Linnamees sai vist kah mingitel juhtudel hobust omada aga vähemalt kaerad pidi ta, erinevalt maamehest, ostma...
Praegu on tulemas aeg, kus maamees, kui tal kasvõi see kaks hektarit (mida maaomanikule ei tagastatud) on, siis on tal ühtlasi ka potentsiaalselt circa GWh elektrienergiat aastas omal võtta... esialgu küll akude odavnemine veel võtab aega...
Ehitame kõik põllud paneele täis???
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Sattusin lugema ühte ausat(loodan) kirjeldust 3 päevasest tuuritamisest EV-ga.
Reisi auhinnamängu osa (ehk sõit + kiirlaadimised) kestis 28 tundi, 17 minutit ja 51 sekundit, millest “puhast” sõiduaega oli 21 tundi ja 45 minutit. Läbisõiduks kujunes 1405,9 kilomeetrit keskmise kiirusega 65,04 km/h.
Ca 6,5 tundi laadimistele on minu jaoks vist natuke palju "mõtetult elatud elu". ;) Kusjuures viimase laadimise sai ta veel teha 2:1 ehk magamise ajal. Ja lisaks need probleemid laadijatega. Minu jaoks on EV jaoks veel veidi vara, las areneb. ;)
Artikkel ise https://accelerista.com/proovitud/ekspe ... ti-indrek/

Ega see nende suvinegi reis midagi kiita ei olnud(minu jaoks) ja seda just laadimiste osas. Vist liiga ära harjunud fossiiliga tankimise kiirusest.
Neli päeva ja 1455 kilomeetrit keskmise elektrikuluga 21,2 kWh/100 km. Pole paha?
Laadimiseks kulutasime 10 tundi, 22 minutit ja 32 sekundit ning suutsime selle ajaga autosse pressida pisut üle 257 kilovatt-tunni. Natuke jäi üle ka, tagastades oli akus jääki 34%, millega saanuks sama tempoga jätkates sõita veel 154 kilomeetrit.
Suvine artikkel https://accelerista.com/matkamajareisim ... ber-eesti/
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 57 korda

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

Urmas kirjutas: 15 Veebr 2025, 06:00 Ca 6,5 tundi laadimistele on minu jaoks vist natuke palju "mõtetult elatud elu". ;)
Urmas ma tahaks näha kuidas sa 28h nonstop paned , tangid , möllad reisil :) . Pmst võiks ju vinguda ka selle üle kaua sa restos mölutad , wc -s käid ja miks kohe edasi ei jookse või miks sa üldse reisile läksid aega raiskama :D

Reaalselt ju ka sina magad iga ööpäev 8h või rohkem (ühes ööpäevas rohkem kui seal reisll kulus laadimisele) . Ma ei kujuta ette palju sa oma elust perega reisimisele kulutad vbl käid üle nädala jne. Kui kord paar aastas, siis muretsed järjekordse äärmuse pärast mis sisustab su aastasesst eluajast vähem kui 1% ja tood selle pisikese osa pealt järjest negatiivsemaid väiteid enda ja teiste ellu.

Saa vaata seda teisest küljest, sa kulutad 100% aega tankimisele, tanklasse sõitmisele jne , aga EV "tangib" 99% juhtudel kui autojuht magab või auto seisab kasutuseta kohas kus autojuht niiehknaa vältimatult asub ja ei pea sinna ekstra minema. EV juht ei kuluta aega "tankimisele" vaid paneb lihtsalt kaabli külge. Ja kui sa võrdled seda jura mis sa välja ajad EV teemadel oma igapäevatööga, siis sa ei muretse kui sul värvirullilt tilgub tilgake kattekilele/paberile/tööriidele jne, aga umbes sama auraga tegevuse üle paned siin 79 leheküljel amokki :D ilmselt sa ei muretse ka palju kui mõni kott pahtlit läheb raisku või paar liitrit värvi ümber või on valet tooni jne.

Mul sai just 55k täis ja kulunud selleks 1985 €, ma ei ole lugenud mitu h ma laadimise ajal maganud olen.
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

Kui roadtripil kulub teravik sellele kuidas oma EV laetuna hoida selmet sõitu ja ümbrust nautida siis on midagi valesti. Eelkõige kui pead reisi planeerima laadimispunktist laadimispunkti ning omale igaks juhuks vaba kaabli broneerima kuna niisama peale lennates ei pruugi vaba juhtmeots saadaval olla nagu sotsmeedias alatasa kurdetakse. Lisaks erinevate äppidega mässamine selmet tavatanklas tavalise aja jooksul tavamaksekaardiga tavakütust tavaautosse kallata.
elmut66
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas elmut66 »

No hea küll ,kes tahab see liigub triikrauaga ,aga kui ma liiigun masuudipressiga 2t ja 151 kw , lähen Riiga ja tagasi kusemata ja ma ei jätaks ööseks isegi selle akut laadima ja rahulikult magaks, sest never now. Ja kui paagitäis on 90 e ,siis linn oleks 9 sentii km ja mnt 7 senti km . Ja igale oma , kui stardin on päike loojas ja ei sure see naftapõletaja nii pea .
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

elmut66 kirjutas: 15 Veebr 2025, 18:55 No hea küll ,kes tahab see liigub triikrauaga ,aga kui ma liiigun masuudipressiga 2t ja 151 kw , lähen Riiga ja tagasi kusemata ja ma ei jätaks ööseks isegi selle akut laadima ja rahulikult magaks, sest never now. Ja kui paagitäis on 90 e ,siis linn oleks 9 sentii km ja mnt 7 senti km . Ja igale oma , kui stardin on päike loojas ja ei sure see naftapõletaja nii pea .
ja mis sa sellega ütelda tahad ? Mis uut infot annad :)
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Walter2 kirjutas: 15 Veebr 2025, 17:03 Kui roadtripil kulub teravik sellele kuidas oma EV laetuna hoida selmet sõitu ja ümbrust nautida siis on midagi valesti. Eelkõige kui pead reisi planeerima laadimispunktist laadimispunkti ning omale igaks juhuks vaba kaabli broneerima kuna niisama peale lennates ei pruugi vaba juhtmeots saadaval olla nagu sotsmeedias alatasa kurdetakse. Lisaks erinevate äppidega mässamine selmet tavatanklas tavalise aja jooksul tavamaksekaardiga tavakütust tavaautosse kallata.
No artikkel on just sellest ma ei usu. ,et reis ainult laadimise pärast ette võeti :D samas inimesi kes tahavad odavamalt reisid jagub
elmut66
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Midagi ei taha õelda,igale oma ja see vaidlus siin on sama ,nagu blond või brünett, esi või tagavedu , automaat või kepikast , naast või lamell jne . Ja see hüpin aken käib ikka pinda kas seda tõesti ei saa ära korjata .
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

tabarabarap kirjutas: 15 Veebr 2025, 19:19
elmut66 kirjutas: 15 Veebr 2025, 18:55 No hea küll ,kes tahab see liigub triikrauaga ,aga kui ma liiigun masuudipressiga 2t ja 151 kw , lähen Riiga ja tagasi kusemata ja ma ei jätaks ööseks isegi selle akut laadima ja rahulikult magaks, sest never now. Ja kui paagitäis on 90 e ,siis linn oleks 9 sentii km ja mnt 7 senti km . Ja igale oma , kui stardin on päike loojas ja ei sure see naftapõletaja nii pea .
ja mis sa sellega ütelda tahad ? Mis uut infot annad :)
Seda, et elektriautod on tänasel päeval mõttetu pask... samas see vist ei olekski mingi uus info? :scratch: :lol:
elmut66
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Aga välja surev liik on vana hea v8 . Õnneks on 1 dinosaurus päästedud ja hea tunne , kui lööd kaima 560 sec-i . Ka siis ei koti see mürkrohelisus . Linnas võib ta puhas olla ,aga Narvas ju korsten suitseb .
Urmas
autodidakt

tabarabarap kirjutas: 15 Veebr 2025, 15:13 Saa vaata seda teisest küljest, sa kulutad 100% aega tankimisele, tanklasse sõitmisele jne , aga EV "tangib" 99% juhtudel kui autojuht magab või auto seisab kasutuseta kohas kus autojuht niiehknaa vältimatult asub ja ei pea sinna ekstra minema.
Katsu aru saada, et 99% meie riigi elanikest ei ela oma majas, kus õhtul töölt tulles pistad EV-le saba taha. Seda, et 99% EV omanikest elab oma majas, ma isegi usun ja arvatavasti kogu nende jutt ongi oma mätta otsast vaadatuna ja ei suuda/taha/mõtlemisvõime ei luba laskuda kortermajade elanike tasemele. Kurb!
Mida tähendab autojuht vältimatult asub? Ma olen objektil ja seal ei ole mul võimalust laadida. Ja kui olekski, siis miks peaks mu teenuste tellija kinni maksma mu EV laadimise, et ma olen kohas, kus auto niiehknaa vältimatult asub?
Näiteks meie kortermajas on 7 korterit ja maja ees pargib regulaarselt 11 autot, kusjuures maja ees konkreetseid kohti, kuhu oleks võimalik paigaldada laadijate postid ja mahuvad autod ühe korraga, on ainult 4. Ja mida peavad tegema ülejäänud 7 auto omanikud, eeldusel, et kõigil on EV-d?
tabarabarap kirjutas: 15 Veebr 2025, 15:13 EV juht ei kuluta aega "tankimisele" vaid paneb lihtsalt kaabli külge.
Möh? Ja kui kaua voolab elekter kaablist akudesse? Kas ka paak täis max 4-5 minutiga nagu diisel mu Daciasse? Millegipärast olen lugenud meediast hoopis teisi numbreid. Näiteks City Motorsi kodulehelt loen must-valgel kirjutatuna, et laadimine
170 KM
30 minutiga

kasutades alalisvoolu kiirlaadijat võimsusega 80 kW
Loetu allikas https://www.citymotors.ee/models/kv1

Sellel samal lehel on tutvustuses kirjutatud, et
Planeeri muretult oma igapäevaseid teekondi.
Kas saab muretuks planeerimiseks nimetada olekorda, kus kaardi järgi on EV avalikke tanklaid Raplamaal kõigest 6? Hetkel kiiruga ei leia karti, aga pärast otsin üles selle kaardi, kus olid kohad maakondade kaupa.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 16 Veebr 2025, 08:26
tabarabarap kirjutas: 15 Veebr 2025, 15:13 Saa vaata seda teisest küljest, sa kulutad 100% aega tankimisele, tanklasse sõitmisele jne , aga EV "tangib" 99% juhtudel kui autojuht magab või auto seisab kasutuseta kohas kus autojuht niiehknaa vältimatult asub ja ei pea sinna ekstra minema.
Katsu aru saada, et 99% meie riigi elanikest ei ela oma majas, kus õhtul töölt tulles pistad EV-le saba taha. Seda, et 99% EV omanikest elab oma majas, ma isegi usun ja arvatavasti kogu nende jutt ongi oma mätta otsast vaadatuna ja ei suuda/taha/mõtlemisvõime ei luba laskuda kortermajade elanike tasemele. Kurb!
Mida tähendab autojuht vältimatult asub? Ma olen objektil ja seal ei ole mul võimalust laadida. Ja kui olekski, siis miks peaks mu teenuste tellija kinni maksma mu EV laadimise, et ma olen kohas, kus auto niiehknaa vältimatult asub?
Näiteks meie kortermajas on 7 korterit ja maja ees pargib regulaarselt 11 autot, kusjuures maja ees konkreetseid kohti, kuhu oleks võimalik paigaldada laadijate postid ja mahuvad autod ühe korraga, on ainult 4. Ja mida peavad tegema ülejäänud 7 auto omanikud, eeldusel, et kõigil on EV-d?
tabarabarap kirjutas: 15 Veebr 2025, 15:13 EV juht ei kuluta aega "tankimisele" vaid paneb lihtsalt kaabli külge.
Möh? Ja kui kaua voolab elekter kaablist akudesse? Kas ka paak täis max 4-5 minutiga nagu diisel mu Daciasse? Millegipärast olen lugenud meediast hoopis teisi numbreid. Näiteks City Motorsi kodulehelt loen must-valgel kirjutatuna, et laadimine
170 KM
30 minutiga

kasutades alalisvoolu kiirlaadijat võimsusega 80 kW
Loetu allikas https://www.citymotors.ee/models/kv1

Sellel samal lehel on tutvustuses kirjutatud, et
Planeeri muretult oma igapäevaseid teekondi.
Kas saab muretuks planeerimiseks nimetada olekorda, kus kaardi järgi on EV avalikke tanklaid Raplamaal kõigest 6? Hetkel kiiruga ei leia karti, aga pärast otsin üles selle kaardi, kus olid kohad maakondade kaupa.
Sa paadund pessimist :)

Laadimine 11 autole oleks sama lihtne nagu 2 toalise krohvimise planeerimine. Prof ütleb unepealt kuidas.

Miks tööandja maksab, sest on odav. Enamus sõidukeid meil ettevõttete omad.

Pole vahet ju kaua laeb, sul pole paak kunagi täitsa tühi. 10% surub veel Märjamaalt Tallinna jne

Eesti on nii väike, kõik jääb sul sõiduulatusse, et sa ei pea siin midagi planeerima, vbl Hiiumaal pead mõtlema.

Mina soovitan, eriti neile kel auto vahemikus 17 - 30k eur juba säästmise pärast. Üks meie rahva peamisi vaesuse põhjuseid on kallid tarbeesemed.

Sulle soovitan oma hirme natuke varjata nö stiilis räägi vähem, siis ei paista nii kentsakas välja.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

tabarabarap kirjutas: 16 Veebr 2025, 10:49 ...
Sulle soovitan oma hirme natuke varjata nö stiilis räägi vähem, siis ei paista nii kentsakas välja.
Teema ei ole siin mitte "hirmudes" vaid on hetke olukorra konstanteering.
Aga kitsa silmaringiga, empaatiavõimetud nimetavad oma seisukoha õigustamiseks, olukorra hinnangut "kolliks kapis".
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

ping kirjutas: 16 Veebr 2025, 11:14
tabarabarap kirjutas: 16 Veebr 2025, 10:49 ...
Teema ei ole siin mitte "hirmudes" vaid on hetke olukorra konstanteering.
Aga kitsa silmaringiga, empaatiavõimetud nimetavad oma seisukoha õigustamiseks, olukorra hinnangut "kolliks kapis".
Haha kitsas silmating , kuhu edasi ja kuidas konstanteerida olukorda milles endal puudub kogemus.
eerik2
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Tegelikult on EV hetkel ikkagi nn nišiauto, nagu minu elukaski. Põhimõtteliselt nagu hobiauto. EV'le pealemaksmise võiks ka ära lõpetada, siis selguks reaalne hind ning tasuvus. Olgem ausad - EV on hetkel siiski veidi rikkama inimese auto, kui keskmine eestlane. Norrakas jaksab osta, no las ostab, tal elektri hind ka kõvasti odavam. Eestlaste jaoks on see ikkagi väheste lõbu.
Urmas
autodidakt

tabarabarap kirjutas: 16 Veebr 2025, 12:06 Haha kitsas silmating , kuhu edasi ja kuidas konstanteerida olukorda milles endal puudub kogemus.
Kas peab alati olema isiklik kogemus? Tark pidavat õppima teiste vigadest. Nomaeitea, siin kirjeldab küll EV omanik oma ja üldisi ka negatiivseid kogemusi.
Tänapäeva EV-maailmas peab autojuht arvestama, et:

⚡ Pistikud on erinevad – unustage üks universaalne laadija nagu telefonidel. Mõnes jaamas on Type 2, teises CCS, kolmandas CHAdeMO – ja loomulikult pole teie autol just seda õiget.

💰 Makseviisid on loterii – mõnes kohas saab maksta kaardiga, mõnes ainult rakendusega, mõnes peate tellima eraldi laadimiskaardi, mis saabub teieni postiga kolm nädalat hiljem.

📡 Laadijad ei räägi omavahel sama keelt – isegi kui te peaksite leidma laadimisjaama, ei pruugi teie auto ja laadija üksteisest aru saada. “Ei suuda suhelda,” teatab ekraan ja saadetakse teid tühja akuga järgmisse jaama õnne proovima.
või
Kui sisepõlemismootoriga autode puhul võib kütusehind tanklates erineda umbes 10%, siis elektriautode laadimisjaamade hinnavahed võivad olla lausa 100%! Mõnes kohas maksate 20 senti kWh eest, teises aga terve euro. Eestis näiteks on kiirlaadijates püsikliendina käies kWh hind kolmandiku kallim kui Soomes nö tavakasutajana autot laadides – ka see sai hiljuti omal nahal järele proovitud.
Tsitaadi allikas https://accelerista.com/soiduauto/elekt ... -soitjaid/
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Tsiteerin tabavat kommentaari viitamaks kogu teema täielikule lollusele...
elmut66 kirjutas: 15 Veebr 2025, 19:24 ...see vaidlus siin on sama ,nagu blond või brünett, esi või tagavedu , automaat või kepikast , naast või lamell jne...
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

Urmas kirjutas: 16 Veebr 2025, 12:30
tabarabarap kirjutas: 16 Veebr 2025, 12:06 Haha kitsas silmating , kuhu edasi ja kuidas konstanteerida olukorda milles endal puudub kogemus.
Kas peab alati olema isiklik kogemus? Tark pidavat õppima teiste vigadest. Nomaeitea, siin kirjeldab küll EV omanik oma ja üldisi ka negatiivseid kogemusi.

⚡ Pistikud on erinevad – unustage üks universaalne laadija nagu telefonidel. Mõnes jaamas on Type 2, teises CCS, kolmandas CHAdeMO – ja loomulikult pole teie autol just seda õiget.

💰 Makseviisid on loterii – mõnes kohas saab maksta kaardiga, mõnes ainult rakendusega, mõnes peate tellima eraldi laadimiskaardi, mis saabub teieni postiga kolm nädalat hiljem.

📡 Laadijad ei räägi omavahel sama keelt – isegi kui te peaksite leidma laadimisjaama, ei pruugi teie auto ja laadija üksteisest aru saada. “Ei suuda suhelda,” teatab ekraan ja saadetakse teid tühja akuga järgmisse jaama õnne proovima.
Staažikamatele autojuhtidele on see kõik omala nahal juba aastakümneid tagasi isiklikult läbi elatud ja vägagi tuttav teema.

Kunagi ei teadnud ette, et kas järgmises tanklas on üldse bensiini või diislit.
Ja kunagi ei saanud teada, et kas järgmises tanklas maanteel saab tanklatöötaja käest kütust osta raha eest või talongide eest või peab vahetuskaubaks lihakonserve või jalast tossud ära andma.

Et Tartust Haapsallu sõita, pidi sõprade käest mitu kanistrit bensiini igaks juhuks reisiks kaasa laenama, sest ei olnud kindel, et kas sellel teekonnal saab tanklatest kütet, tagasisõiduks.

Suvel üksinda ei olnud probleem maanteel hommikuni magada ja oodata piimaautot, et ämber bentsu osta aga talvel pere ja lastega kaugemale sõit oli otseselt lähedaste eludega riskimine.

Isegi kiirabi ei hakanud ühe patsiendi pärast Annelinna sõitma ja kästi oodata, et kuni patsiente rohkem koguneb.
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

eerik2 kirjutas: 16 Veebr 2025, 12:25 Tegelikult on EV hetkel ikkagi nn nišiauto, nagu minu elukaski. Põhimõtteliselt nagu hobiauto. EV'le pealemaksmise võiks ka ära lõpetada, siis selguks reaalne hind ning tasuvus. Olgem ausad - EV on hetkel siiski veidi rikkama inimese auto, kui keskmine eestlane. Norrakas jaksab osta, no las ostab, tal elektri hind ka kõvasti odavam. Eestlaste jaoks on see ikkagi väheste lõbu.
* ta ongi 1.1% turust , väga marginaalne osa
* ei ole veidi rikkama inimese auto sest selles hinnaklassis müüakse enamus uusi autosi ja liisingusse
* ei ole nõus, et hobiauto
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

või
Kui sisepõlemismootoriga autode puhul võib kütusehind tanklates erineda umbes 10%, siis elektriautode laadimisjaamade hinnavahed võivad olla lausa 100%! Mõnes kohas maksate 20 senti kWh eest, teises aga terve euro. Eestis näiteks on kiirlaadijates püsikliendina käies kWh hind kolmandiku kallim kui Soomes nö tavakasutajana autot laadides – ka see sai hiljuti omal nahal järele proovitud.
Tsitaadi allikas https://accelerista.com/soiduauto/elekt ... -soitjaid/
No vaadates mis jahu sa tsiteerid, siis muidugi võiks sul olla enda kogemus , sest sa lased tanki midagi mida sul ei ole emotsioonide pealt mis on lambist võetud. Sa ei saa nende väljamõeldud "kogemuste" pealt õppida.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 16 Veebr 2025, 13:39 Tsiteerin tabavat kommentaari viitamaks kogu teema täielikule lollusele...
elmut66 kirjutas: 15 Veebr 2025, 19:24 ...see vaidlus siin on sama ,nagu blond või brünett, esi või tagavedu , automaat või kepikast , naast või lamell jne...
see teema ongi ju naljanurgas :jooma
eerik2
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

tabarabarap kirjutas: 16 Veebr 2025, 15:57 * ta ongi 1.1% turust , väga marginaalne osa
* ei ole veidi rikkama inimese auto sest selles hinnaklassis müüakse enamus uusi autosi ja liisingusse
* ei ole nõus, et hobiauto
Ma ei öelnud, et on hobiauto, ma ütlesin nagu hobiauto. Funktsionaalne eesti keele oskus. Minu maastur ei ole ka näituseauto vaid praktiline töömasin. Sai ka igapäevaselt tööl käidud, kui väike masin katki oli. Ja arvan, et tõenäoliselt on sellise auto omanikke veelgi vähem, kui mainitud 1%. Kui palju on Eestis inimesi, kes jaksavad uut autot liisingusse osta? Mina ei jaksa. Minu palk ei ulatu Eesti keskmise palgani. Ja minusuguseid on oi kui palju.... rohkem, kui neid, kes jaksavad osta... kõvasti rohkem...
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

tabarabarap kirjutas: 16 Veebr 2025, 16:20
EH.INS. kirjutas: 16 Veebr 2025, 13:39 Tsiteerin tabavat kommentaari viitamaks kogu teema täielikule lollusele...
Ja mille krdi pärast siis debiilsed postitused???
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

ping kirjutas: 16 Veebr 2025, 15:03

Staažikamatele autojuhtidele on see kõik omala nahal juba aastakümneid tagasi isiklikult läbi elatud ja vägagi tuttav teema.

Kunagi ei teadnud ette, et kas järgmises tanklas on üldse bensiini või diislit.
Ja kunagi ei saanud teada, et kas järgmises tanklas maanteel saab tanklatöötaja käest kütust osta raha eest või talongide eest või peab vahetuskaubaks lihakonserve või jalast tossud ära andma.

Et Tartust Haapsallu sõita, pidi sõprade käest mitu kanistrit bensiini igaks juhuks reisiks kaasa laenama, sest ei olnud kindel, et kas sellel teekonnal saab tanklatest kütet, tagasisõiduks.

Suvel üksinda ei olnud probleem maanteel hommikuni magada ja oodata piimaautot, et ämber bentsu osta aga talvel pere ja lastega kaugemale sõit oli otseselt lähedaste eludega riskimine.

Isegi kiirabi ei hakanud ühe patsiendi pärast Annelinna sõitma ja kästi oodata, et kuni patsiente rohkem koguneb.
Isegi kui sa oeld tulnud nii kaugelt ajast tagasi ja näinud kütuse defitsiiti (kas elektri defka oli ka samal ajal oli , mäletan ainult, et kütet ei olnud autodele ja sõitsime ratastega) , siis tänase EV omaniku kogemus ju selline ei ole. Portugalis on :) a me ei ole Portugalis.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 16 Veebr 2025, 16:24
tabarabarap kirjutas: 16 Veebr 2025, 16:20
Ja mille krdi pärast siis debiilsed postitused???
see on subjektiivne, vbl me aint ajame seda siin najlanurgas, sa paned igas teemas :scratch:
Vasta