Jumalanna Anninal pole siin midagi pistmist, pigem. Pigem peaksin palvetama aelouse või shu poole, et ta minu ahju õiget tõmmet saadaks! Kuidas ma küll ilma su tarkuseta hakkama saaksin? Kui sa oleksid viitsinud mu esimest postitust lugeda, siis oleksid näinud, et olen probleemi lahendamiseks proovinud mitut varianti.Urmas kirjutas: 12 Veebr 2025, 23:12 Miks sa arvad, et kui teed ahju ukse täielikult lahti ja siis tuleb "jumala annina" kusagilt umbsesse ruumi põlemise jaoks vajalikku õhku ja suunab selle ahju ukse juurde?![]()
Urmas kirjutas: 12 Veebr 2025, 23:12On! Proovi ahju tule tegemise ajal ja kütmise lõpuni hoida mõni ahjule lähemal olev aken lahti kasvõi mikrotuulutuse peal!Keelepeks kirjutas: 12 Veebr 2025, 22:49 On konkreetseid soovitusi või lahendusi, mida võiks veel proovida?
Keelepeks kirjutas: 12 Veebr 2025, 19:46 Probleemid tõmbega, hoolimata sellest, et puhastan kergesti ligipääsetavad augud vähemalt kord kuus(imuriga), tekib aeg-ajalt olukordi, kus isegi suletud uksega ja avatud tõmbeluukidega ajab ahi suitsu sisse. See ei ole just kõige meeldivam üllatus.
Kütmise ajal hoian ahju kõrvalt akent lahti, kolmnurga peal ja maja ventilatsioon surub õhku peale(ahjukütte režiim), seega omalt poolt olen teinud kõik, et sisse ei ajaks