Mootorsaag
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Re: Mootorsaag
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Õige variant on b. Jah, esimeses postituses RenoL ostis sae, enamus teemat läbiv jutt käis ketist ja selle teritamisest, siis lk.2 esimeses postituses RenoL mainis, et ta ei ostnudki, vaid sai sugulase käest tasuta. Aga mille sugulane andis- sae või teritaja? Vaat see jäigi mul esialgu selgusetuks.A23 kirjutas: 03 Dets 2024, 09:35 @Urmas
Huvi pärast, kumb versioon siis õige on, kas (a) ei lugenud postitusi või (b) said valesti aru?
(Kui ei soovi vastata, ka ok, see ka vastus)

Lugemata postitus Postitas RenoL »
Kas kellelgi on kogemusi sarnaste puude saagimisel? Pean silmas eelkõige seda, kui pikk peaks olema latt, et ei peaks kilplase tööd tegema, vaid saaks kiiresti ja konkreetselt puu maha võtta.
Mõõtsin umbmääraselt, et 60 cm pikk latt jääks ka lühikeseks. Internetist leidsin sae max. 91 cm latiga töötamiseks. Sellest kindlasti piisab aga osta ei jõua ja võibolla polekski mõtet osta, kui nii jämedaid puid on vaja harva saagida. Pigem siis juba rentida kuskilt. Kes rendib nii pika latiga saagi?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Novenbris ostsid sae ja veebruaris mõtiskled tõeliselt suurte puude langetamisest?RenoL kirjutas: 08 Veebr 2025, 19:19 Mulle pakuti tööd. Käisin tööga tutvumas. Langetamiseks ruumi on aga nii jämedaid puid ei ole varem maha saaginud. Jämedamad puud on ümbermõõduga 2,5 meetrit ja umbes 200- aastased, ...
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Puud saan endale ja viin ära. Kuna endal puid vaja pole aga raha on vaja, siis on mul vaja ka ostja leida, kes need ära ostab+ transport ka. Kas ostja viib ise minema või pean mingi kaubiku rentima, kui puud langetatud ja tükeldatud. Oma väikse sõiduautoga ma jäängi neid 300 kg kaupa vedama. Kindlasti on võimalik ka kohapeal pakkudeks saagida ja halgudeks lõhkuda ja eks seda tulebki teha, kui nii rahaliselt kasulikum on aga kuna kodust on sinna 100 km, siis igapäevaseks tööl käimiseks liiga pikk maa. Ajakulu polegi probleem, kuna aega on aga auto ka kulub ja sõitmiseks vaja kütust osta, mis kõik maksab. Tahaks ohutult ja kiiresti töö tehtud saada, et jääksin ise terveks ja rahakotile halvasti ei mõjuks.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Ära oleta vaid osta omale selline odav aga kasulik tööriist, millega saab ümber puu auke puurides hinnata puidu tugevust ja kui kaugel on mäda.RenoL kirjutas: 08 Veebr 2025, 21:23 .... hiigelpuude saagimine, mis võivad seest, altpoolt täiesti mädanenud olla. ...
https://espak.ee/epood/toode/puidupuur-8460mm-tamoline/
https://www.google.com/search?q=puidupu ... client=img

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
-
- autodidakt

Kui ikka tungiv soov puu jämedusest pikema saega langetada, siis tuleb osta nn "sulle-mulle" ehk kahemehesaag, paariline appi võtta ja asi saab tehtud.
"sulle-mulle" saag näeb välja selline https://www.google.com/search?sca_esv=a ... =641&dpr=1

Loodan, et töö väärib tegemist ja ma ei jää omadega rahaliselt nulli vaid ikka plussi. Kui olen reedel ära käinud siis olen 400 km maha sõitnud arusaamiseks, kas olen nõus töö vastu võtma. Rohkem niisama sõita ei kavatse ja kui peaksin veel sinna minema, siis juba reaalselt tööd tegema ja mitmeks päevaks.
-
- Ehituspenskar
-
- autodidakt
Mitte ei tule kasuks, vaid on lausa soovituslik!madis64 kirjutas: 12 Veebr 2025, 20:53 Diivanil taustalugemist tuleb ehk kasuks:
https://www.kutseregister.ee/ctrl/et/St ... a/11215298

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 117 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Lõpuks sai ikka julgus rindu võetud ja nüüd on mure murtud.
Aga ma ei teinud seda tööd mitte päris nii, nagu tavapäraselt tehakse, kuna siis oleksin raudselt maja kapitaalselt ära lõhkunud.
Võtsin rendist Dino 19m mastiga korvtõstuki ja olles tõstuki korvis alustasin mitte kõigepealt langetamisest vaid ülevalt ladvast.
Mõned oksad said ikkagi katusele kukkuda ja 3 eterniitplaati (mis eelnevalt oli tagavaraks varutud) tuli ka äärest ikkagi ära vahetada. Aga see oli kogu selle operatsiooni juures kõige väiksem asi tõstuki korvist lahendada.
Ehk, et tükeldasin ülevalt pihta hakates oksad ja siis järk-järgult allapoole tulles tüve pakkudeks. Jätsin esialgu sellise pikkusega tüüka, et majani ei ulatuks. Seejärel koristasin oksad ja pakud. Siis langetasin, jättes 1,2m kõrguse kännu, kuna selle kõrguse peal oli puu jämedus veel selline, et sae latt ümberringi saagides läbi ulatuks.
Seejärel tükeldasin allesjäänud kännu nii, et saagisin jälle ülevalt pihta hakates pakk haaval kõigepealt lati ulatuseni ja lõhkusin kirvega järkjärgult puu ümbert peenemaks ja seejärel saagisin keskosast.
Päris all maapinna lähedal oli puu aga keskelt mäda - sellevõrra läks lõpp veidi lihtsamini.
Oli päris paras jonnakas "tegelane" nii saagida kui lõhkuda... .
-
- autodidakt
Ma ei tea lähedal mõnele majale on kasutaja Renol kirjeldatud mure, kuid mul on tunne, et sinu kirjeldatu(nagu minu omagi) teda ei aita. Nagu vist ühes eelmises kommentaaris kirjutasin, siis ca 80+cm diameetriga puu langetamine 16"(40cm) latiga saega ei tohiks oskajale probleeme tekitada.vuuk kirjutas: 12 Veebr 2025, 23:46 Mõni kuu tagasi sai rinda pistetud suure ohtliku saarega, mis oli liiga maja lähedal.
Taibukamale iseõppijale tuleks kasuks ka juutuubi erinevaid videosid vaadates järgi tegemine. Eks muidugi on juutuubis ka jamasid võtteid, aga jälle, ise peab oma hallrakud tööle panema ja välja seedima see kõikse parem ja ohutum.

-
- autodidakt
Ära alahinda tellija vastust! Õige advokaadi puhul on sulle või su järeltulijatele eluaegne pension kindlustatud. Kui ta muidugi ei tee ennetavat firma või eraisiku pankrotti.RenoL kirjutas: 12 Veebr 2025, 22:38 Omaniku jaoks pole vahet, kas töö tegija on paberitega või mitte. Tähtis on töö tehtud saada!

Erinevad videod, mida olen vaadanud on tõesti erinevad..., igaühel oma käekiri. Põhimõte on neil aga sama! Lihtsalt laias laastus ongi nii, et kas alt kogu puu( võibolla suuremad oksad enne ära saagida) korraga langetada või tõstuki korvis olles ülevalt alla jupi kaupa seda teha. Ma ise kardan kõrgust ja isegi tõstukiga 10- meetri kõrgusele mina küll ei lähe, seda enam, kui peab seal ka tööd tegema. Võibolla 6 meetrit on veel vastuvõetav. Selleks eelistakski alt langetada, kui peaksin seda üksi tegema, kuigi..., kui tõstuk just ümber ei lähe, siis on ülevalt alla tulla ohutum.
-
- Ehituspenskar
Kui suudad tagada langemise ohutus suunas...RenoL kirjutas: 13 Veebr 2025, 10:15 Selleks eelistakski alt langetada, kui peaksin seda üksi tegema,
Muul juhul olen ma arboriste näinud sarnaseid puid ikka ülevalt jupitamas.
-
- Ehituspenskar
On hea kui inimene oma oskuste piire suudab tunnetada

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad