Väike märkus: me ei räägi väändest - see on midagi muud kui paindemoment
Lisaks - paindemomendi ühik on kNm (või Nm vms)
Lisaks - paindemomendile mõjub veel lõikejõud ja need mõjuvad koos so arvutus on koosmõjule
Lisaks sellele, et "varras" ise peab need jõud vastu võtma peab seda tegema ka varda kinnitus alusele so betooni (ankurdus, betooni muljumine jne)
PS
Ma ei väida, et sellist lahendust pole võimalik teha
Viitan sellele, et on erinevad arvutusolukorrad
See, et "varras" ise võtab vastu vertikaalkoormuse ei ütle veel liite kandevõime kohta midagi
Puidu kinnitamine postvundamendile
Re: Puidu kinnitamine postvundamendile
Lugemata postitus Postitas SuvaAnts »
Täiesti võib õigus olla. Aga ma tahaks ikkagi aru saada ka põhimõtetest mingil määral ja suurusjärkudest. Üldiselt "mul on X pole Y juhtunud" ei ole päris kindlust tekitav - alati võib olla järgmine sajandi torm ja siis ei tahaks kurva näoga öelda "et nuh, oli ka sajandi torm ju".RaJy kirjutas: 08 Veebr 2025, 19:55 Jääb arusaamatuks korralikult tehtud postide peale rajatud hoone hilisemaks korrigeerimiseks mõeldud keermega ja seibidega asjanduse jaoks? Teed ju kohe loodis ja korraliku asja - miks peaks häirima mingi 1-3 mm kusagil nurgas vajumine? Mingi labor? lihtsam on loodimidklotside ja tungrauaga hoonet loodida. Tornaadosid kus hoone minema lendab üldiselt meil ei esine - püsivad oma raskusega paigal v.a. väga kerged rajatised - kasvuhooned kipuvad küll lendu minema kui kinnitatud ei ole, aga see oleneb ka kasvuhoone raskusest - minu oma (klaasist ja puidust) ei ole minema lennanud, kuigi ei ole vundamendile kinnitatud.
Tungrauaga/klotsidega loodimise osas olen nõus - ilmselt on lihtsam. Aga nagu koer ei taha kondist lahti lasta, on nüüd ka huvi, palju selline lattide peal olev ehitis jõude kannatab.
Lugemata postitus Postitas SuvaAnts »
Mina pidasin silmas seda jõudu, mis mõjub majale kui tuul teda kõrvalt lükkab. Üks kalkulaatoreid, mis ma leidsin, oli põhimõtteliselt palju võib X läbimõõduga ja Y pikkusega keermelati otsa raskust riputada kui ta horisontaalselt paikneb. Ehk siis paindemomenti. Koosmõju võiks ilmselt veel halvem olla kui üksik komponent, seega kui üks komponent on aladimensioneeritud, siis tervik ilmselt ka?EH.INS. kirjutas: 08 Veebr 2025, 21:09 Väike märkus: me ei räägi väändest - see on midagi muud kui paindemoment
Lisaks - paindemomendi ühik on kNm (või Nm vms)
Lisaks - paindemomendile mõjub veel lõikejõud ja need mõjuvad koos so arvutus on koosmõjule
Lisaks sellele, et "varras" ise peab need jõud vastu võtma peab seda tegema ka varda kinnitus alusele so betooni (ankurdus, betooni muljumine jne)
PS
Ma ei väida, et sellist lahendust pole võimalik teha
Viitan sellele, et on erinevad arvutusolukorrad
See, et "varras" ise võtab vastu vertikaalkoormuse ei ütle veel liite kandevõime kohta midagi
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Sain aru mida oli mõeldud - aga see pole vääne
Koosmõju on ilmselgelt halvem kombinatsioon kui üksik jõud
Ja ilmselgelt kui üks on aladimensioneeritud siis on ka tervik puudulik
Koosmõju on ilmselgelt halvem kombinatsioon kui üksik jõud
Ja ilmselgelt kui üks on aladimensioneeritud siis on ka tervik puudulik
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad